Ötletek, ha ketózisban beáll a fogyás?
188 cm / ~84 kg / 20% tzs körül
A cél 75 kg vagy 10-12% testzsír lenne (egy olyan állapot elérése, ahol a tömegnövelés alatt bevitt szénhidrátok jelentős része nem zsírba menne, mint most).
Napi 3 kaja, szénhidrát napi 30-40g alatt (rost + felhasználható szénhidrát együtt).
Ami hibája lehet az étrendemnek, hogy 1-2 naponta megy 60g meggy, kb. naponta 30-60g kókusz és lenmagliszt keveréke (+esetleg kókuszreszelék, ezekből egyébként palacsintát vagy valamilyen süteményt sütök :'D). Előfordul hogy a nap végén a hiányzó zsírt / fehérjét mondjuk tejföllel pótolom, vagy ebből csinálok valamilyen szószt/öntetet. Fő kajához (ami a legtöbb fehérjét tartalmazza) általában nagy mennyiségű majonéz megy (67% zsíros, 100g-ban 2.5g cukor, 2.8g össz. szénhidrát).
Eddig összesen 10-11 kg ment le, de most megállt. Elkezdtem újra kardiózni, ha ez sem hoz eredményt, akkor nincs több ötletem (bár tudnám még lejjebb venni a kalóriákat, de az tönkretenné az edzéseimet, így is kicsit gondot okoz a regeneráció, és éppen csak megvan két edzés között).
Egy időszakos böjtös hozzáállás lendíthetne ezen valamit (összes kalória egyszerre a nap végén történő bevitele)?
Az időszakos böjt nem tudom, mit számítana, ha a kalóriadeficit ugyanannyi marad. Lehet próbálkozni a szénhidrát csökkentésével, bár nekem pl. csak annyiban számítana, hogy le tudnám csökkenteni a kalóriabevitelemet.
Ha edzel és nem akarsz csökkenteni már a kalóriamennyiségen, akkor nekem sincs több ötletem...
Persze sokfélék vagyunk, van, akinek az alvástól kezdve a különféle, alapból OK ételekig minden befolyásol. Ekkor viszont próbálkozni kell.
A hosszabban stagnálóknak ott van a tojás- és a zsírböjt, az utóbbi nem tartható (a fehérjehiány miatt, no meg koplalós is), úgyhogy nem szeretem, de pont ilyen megrekedt állapotra használják.
Igazából maga a ketózis marhára nem érdekel, főleg nem úgy, hogy innentől kezdve az életem hátralévő részét ketózisban töltsem (viszont tisztában vagyok vele, hogy igazán csak így tapasztalnám a valódi előnyeit). Ez csak egy eszköz. Ami érdekel, hogy zsírtömeget veszítsek, ez a ketogén módszer pedig tökéletesen működött eddig az "inzulinérzéketlenségem" miatt.
Ha kiveszem ezt a minimális fruktózt meg tejcukrot, akkor kb. semmi édes nem marad az étrendemben, ami azért érzékenyen érintene. :D
#5: Mivel szinte mindenben van szénhidrát, nyilván nem jöhet zöldségből mind. Azonkívül semmi gond nincsa gyümölcsevéssel ketogénben, rengetegen csinálják, nincs szabály ellene. Ott a szénhidrátlimit, azon belül szinte bármit tehet az ember, amennyiben nem kavar be neki, ez a normál ketogén. Van, aki kenyeret is eszik, az azért durva (nekem már a krumpli és a rizs is elég meglepő, de sokféle ember van), s én magam is erősen határesetnek tartom a cukrosabb dolgokat, de attól még belefér. Miért ne ízesíthetném pl. banánnal a tápiókát is tartalmazó palacsintámat? Nem hiszem, hogy az a pár gramm cukor hirtelen hatalmasan megdobná az inzulinszintemet, viszont jólesik (a mazsolás répatorta szép nagy adagja durvább, de az is belefér a számokat tekintve). S nekem se vészes, ha kiesem a ketózisból egy időre, hamar vissza lehet kerülni, s van, akinél ez nem is befolyásolja a fogyást s minimális plusz a közérzetet sem.
Amúgy persze, a málna és egyéb bogyósok "valók" a ketogénbe, de van, aki nagyon utálná kihagyni a többi gyümölcsöt.
Sok ember van és sokféle ketogén étrend (az alapszabályokon belül, de persze a szénhidrátlimit is változó, főleg, hogy a ketózis az alap, amit van, aki több, van, aki kevesebb szénhidráttal ér el). Van, akinek a ketogén csak egy plusz korlátozás a sok egyébre s szereti, hasznosnak találja, de kimerítette a kompromisszumkészségét, mindenféle extra, mások szerint fontos szabályokat már nem akar betartani.
Szia.Miert csak 3x eszel egy nap?
En azert meg 5-10g ch t elvennek.
Ha fogyni szeretnel,az nem azt jelenti,hogy az egesz hatralevo eletedben szigoru ketogen dietat kell kovetned,de ha eredmenyeket akarsz,akkor erre a rovid idore szigoruan kell venned.
Utolso vagyok.
En meg reggelre,ehgyomorra ajanlanek 1ora kardiot.az sokat dobhat rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!