Ennyi még belefér vagy sok lenne?
Mi a túrónak akarsz heti 2 kilót fogyni? Igen, esélyes az izomvesztés ekkora kalóriadeficittel, de persze ezt így nem lehet megmondani, emberfüggő is, no meg azt se tudjuk, mennyi izmod van, ha pl. minimális (írnak ide edzegető fogyni vágyók is, nemcsak testépítők. nem negatívan értem, én még csak nem is edzek, én vagyok a legrosszabb fajta itt), ahhoz jobban ragaszkodik a test, akkor bontja inkább, ha elégtelen a fehérjebevitel, hisz akkor kénytelen vele.
De extrém kalóriadeficitnél is veszélyben vannak az izmok, ráadásul ha már nehezebb fogynod, miért akarsz ekkora sokkot okozni a testednek, nem értem.
Túl gyors fogyást a bőröd sem tudja követni és olyanbleszel, mint egy teleszart búvár ruha...
Egyébként foglalkozz többet a tükörrel, kevesebbet a mérleggel.
Heti 0.5 kg a normális fogyás... vagy még kevesebb, ha testépítő céllal csinálod.
Ha most beállt a fogyásod, és még nem edzed halálra magad, akkor próbáld meg az edzést megemelni. Nem sokkal, csak mondjuk ha eddig heti 2 kardiód volt, akkor legyen heti 3 (javallottan mindhárom alacsony intenzitású / "aerob").
Ha már így is rengeteget edzel, akkor elbäsztad és túl gyorsan csináltál mindent. Ha ez van, akkor vegyél vissza az edzésből és emeld meg a kaját. Megemelkedett a kortizol szinted brutálisan, és túlhajszolod magad, ezért a tested ragaszkodik a zsírhoz. 1-2-3 hétig egyél fenntartási kalóriákat, és szép lassan emeld addig a kalóriát, pld. heti +200-zal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!