Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jól van így ez az edzés?

Jól van így ez az edzés?

Figyelt kérdés

Lassan két éve elkezdtem dietázni + sportolni kicsit és masfel év alatt lefogytam 45kg-t. Azóta visszább vettem a diétából, nem tartom annyira szigorúan és a minden napos 30 perc szobabiciklit is lecseréltem heti 2x konditerem cardiora. Így tartom a súlyomat 87kg-on. (132 voltam)

Jött a gondolat, hogy kellene valamennyi izom is mínusz pocak és a maradék zsír. :) Abszolút nem értek a témához, kondigépekhez fogalmam sincs, így aztán egy pár súlyzóval csinálom ezt heti 3-4 szer a cardion felül: [link]

Edzés utan pedig ezt iszom: [link]

Jól van ez így vagy teljesen hülyeséget csinálok? :)

Köszi a tippeket, tanácsokat!

2015. szept. 22. 04:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Jó, de én a tárogatást, az oldalemelést és a döntött törzsű oldalemelést kihagynám belőle, és betennék egy vádligyakorlatot (lépcsőn tudsz vádlizni, egy lábon állva akár kézisúlyzóval az egyik kezedben).

Nem kell heti három alkalomnál több és az legyen rendesen elosztva, minden súlyzós edzést pihenőnap vagy kardiónap kövessen!

2015. szept. 22. 07:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha jól látom amit linkeltél az tömegnövelő. Azt nem ajànlom mivel gyakorlatilag cukor dràgàbban. Vegyèl inkàbb tisztàbb fehérjét. Aztàn pedig dömtsd el hogy most tömeget akarsz e növelni vagy mèg fogyni, mert egyszerre a kettő nem megy és aztàn kell hozzà megfleelő étrend
2015. szept. 22. 10:36
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igazából az lenne a lényeg, hogy mínusz maradék zsír, plusz izom.

Olyan táplálékkiegészítőt keressek ami csak simán protein?

2015. szept. 22. 16:29
 4/7 anonim ***** válasza:

na írok rendesen, mert telefonról nem volt türelmem hosszan :)

a lényeg az, hogy egyszerre fogyni és izmot építeni nem tudsz, mivel az egyikhez negatív kalóriabevitel kell, a másikhoz pozitív. Ha a szervezeted "éhezik", és a tartalékaihzo nyúl, akkor nem fog nekiállni építkezni.

tehát:

-első lépés eldönteni, hogy jelenleg mit látsz értelmesebbnek. Én a helyedben lehet, hogy még fogynék, de nem tudjuk hogy hány centi vagy, ezért így nehéz. Ezt te döntsd el.

-második lépés edzést és étrendet összerakni. Nem könnyű, az is lehet hogy érdemes személyi edzővel kezdeni, de nem biztos hogy szükséges. Olvasgasd ezeket az oldalakat:

[link]

[link]

egyiktől sem kell hasra esni, főleg a stílusától nem, (ettől én is elhatárolódok....), viszont viszonylag tömören viszonylag sok alap infót tartalmaz. Nem kell szentírásként követni, csak abban segít, hogy legyen egy átfogó képed az egsézről. ajánlom, hogy még keresgélj te magad is más oldalakat neten.

-az edzésterv amit linkeltél nem rossz, amennyire én értek hozzá, kezdésnek biztos jó, ha nagyon nem akarsz terembe járni, akkor csináld azt, az viszont kérdéses, hogy meddig tudsz vele fejlődni. Keress rá esetleg a fegyencedzésre, street workoutra

-tömegnövelőt semmiképp ne igyál, akkor se, ha a tömegnövelés mellett döntesz, ez az én személyes véleményem, mert felesleges. Fehérje shake-et van értelme esetleg inni edzés után mert praktikus, gyors felszívódású fehérjét ad amikor kell, de az sem alapvető és egyáltlaán nem kötelező. Én szeretem, mert pl finom is, és amúgy nem eszem édességet. A lényeg inkább a kellő fehérjebevitel

hajrá :)

2015. szept. 22. 20:25
 5/7 A kérdező kommentje:

Fu, köszönöm :)

Ha súlyt nem akarok nagyon veszteni már csak a maradék zsírt izommá alakítani akkor is ugyan ez a felállás amit írtál?

182cm vagyok egyébként.

Az elsőtől kérdezném, hogy azokat a gyakorlatokat miért hagyná ki?

2015. szept. 23. 01:33
 6/7 anonim ***** válasza:
A zsírt nem lehet izommá alakítani, előbb le kell adni aztán új projektben a "helyére" izmot építeni. Így a vègé a tömeged abszolút èrtékbe valószínűleg ugyan ennyi (vagy több) lesz
2015. szept. 23. 08:25
 7/7 A kérdező kommentje:
A sárga kapszula linkért külön köszi, jó a könyv.
2015. szept. 23. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!