ICF 5x5-ös edzéstervben kicserélhetem az evezést huzódzkodásra?
Az evezés fontosabb: 1. megalapozza a törzs stabilitását.
2. Egy jól kivitelezett evezést ugyan olyan nehéz megtanulni mint egy húzódzkodást.(az emberek 95%-a szrul csinálja a termekben)
3. majd holnap eszembe jut
valoban ezert rakta bele. De ha erosodsz evezesben akkor huzodszkodasban is erosebb leszel. Az A napi edzesben a bicepszgyakorlat helyett mehet huzodszkodas sullyal vagy anelkul.
Amugy szerintem azert is van ennyi evezes mert a huzodszkodas az egy szeles hatizom gyakorlat. Az evezes viszont egy hátgyakorlat, az egesz hatadat dolgozza meg. Lehet a szeles hatizmot nem olyan mertekben mint a huzodszkodas, de miutan heti 15 sorozat megy ezert a kulonbseg merhetetlen lesz.
Csigás gyakorlat lehet a tricep extension és a cable crunch.
A triceps extension/tricepsz nyújtás nem feltétlen kábeles. A tricepsz nyújtás nem egy gyakorlat, hanem egy mozdulat. A könyék extenzióját jelenti (mikor az alkarod távolítod a felkarodtól).
Tehát simán csinálhatsz skull crusher-t, az is tricep extension. Csak keresd meg, hogyan kell sérülésmentesen végezni. Azt hiszem az ICF-es videóban benne van. A lényeg, hogy az alsó szakaszban mozdul a súllyal a könyököd is.
A kábeles hasgyakorlatokat simán lehet helyettesíteni. Nem a hasgyakorlat a program szíve és lelke, szóval szinte lényegtelen, hogy milyen hasgyakorlatot végzel. A lényeg, hogy legyen ellenállás.
Tudom ajánlani a weighted plank-ot, mondjuk 3 sorozat időre, a 30. másodpercnél kezdheted számolni. :D Vagy ha tudsz guggolni rúddal, akkor felpakolsz egy rakás súlyt a rúdra, és elölguggolási pozícióban (súlyemelő fogás, a többi szart se ér) tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!