Bedurranás és izomláz?
Figyelt kérdés
Mennyire baj ha az edzés végére nem érzem, azt a komoly kis bedurranást. Sőt másnapra nincs komolyabb izom lázam sem. Valamennyire érzem de mégsem olyan intenzíven. Múltkor úgy be durrantam, hogy egy pohár vizet alig bírtam a számhoz tenni. Izomláz pedig olyan volt, hogy nyújtani és mozgatni rossz volt. 2-3 hónapja edzem 1 hónapja csinálok súlyzós edzést.2015. jún. 26. 12:29
1/7 anonim válasza:
Az izomláz semminek nem feltétele, sőt sok esetben egyáltalán nem jó jel.
2/7 A kérdező kommentje:
És a bedurranás mennyire , fontos szerepet játszik az izmok építésében/fejlődésében?
2015. jún. 26. 12:39
3/7 anonim válasza:
az izomláz általában az első súlyzós edzések után van pár alkalommal aztán megszűnik mivel az izom hozzászokik a terheléshez
Túledzésnél előfordul, hogy nagyon fáradt az izom, nem érdemes csak minden izomcsoportra 3 gyakorlatot végezni legalább 4 legfeljebb 10 ismétléssel (3 féle tricepsz-bicepsz,mell gyakorlat stb)
Gyakorlatok között 1 perc pihenőt tarts mindig
Menj el orvoshoz meg laborba ha zavar a dolog és ne edzz túl magad, 45 perc minimum de másfél óránál több ne legyen az edzésed
4/7 anonim válasza:
Nem a bedurranástöl fejlődik az izom, hanem mindig a megfelelő túlterheléstől. Ha már hozzászokott egy súlyhoz, akkor emelni kell a súlyon vagy az ismétlésen. Ismétléssel nem kell 15 fölé menni, de csak maximum annyi súllyal kell dolgozni, hogy min. 5 ismétlés menjen. Ha nem kap elég stimulációt és sérülést az izomrost akkor nincs fejlődés sem.
5/7 anonim válasza:
A pihenés és regenerálódás ugyanolyan fontos.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat.:)
2015. jún. 26. 13:03
7/7 anonim válasza:
az meg a másik hogy ki mennyire hajlamos az izomlázra,van akinek az 1. edzésén sincs,nekem pl minden edzésen van egy kis izomlázam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!