Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izomlázzal edzés?

Izomlázzal edzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a problémám, hogy múlt héten szombaton voltam edzeni, de azóta még mindig izomlázam van a combomban, fenekemben. A hasamban, karomban is volt, de azok már teljesen elmúltak.

Tudom, hogy izomláz=izomsérülés, amit pihenni kell hagyni, de viszont így tolódik az edzés, félek, hogy így lefejlődik az amit idáig elértem. Eddig is rengetegszer volt izomlázam, volt hogy 4 napig is.

Kérdésem az, hogy csináljak egy lazább, átmozgató edzést a combokra, fenékre? A másik kérdésem pedig az, hogy hasazni(intenzitással) és karokra rámehetek-e így?

2015. jún. 25. 20:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha izomláz van akkor én nem edzenék.
2015. jún. 25. 21:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Várd meg amíg elmúlik, izomlázra felesleges ráedzeni.
2015. jún. 25. 21:33
 3/11 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm. Hasra, karra se?
2015. jún. 25. 22:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Edzeni valóban nem kéne, de a súly nélküli alapos átmozgatás általában segít.
2015. jún. 25. 22:12
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Átmozgatás kis súllyal/tornáztatás/nyújtás, esetleg ahol nincs izomlázad azt edzheted is.
2015. jún. 25. 22:29
 6/11 anonim válasza:
Amíg izomlázból gyógyulsz, addig biztos, hogy nem tűnik el az izmod, sőt az izom szakadások pótlódnak is. Átmozgató edzéseket csinálhatsz, nem fog ártani neki. Így felmelegszik az izomfelület, jót tesz a vérkeringésnek, lehet még gyorsítod is az eljárást. Ugyanúgy váltó fürdő is jót tesz.
2015. jún. 25. 23:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem attól leszel izmos hogy te minden nap konditerembe jársz ...

Különben is az izmo nem akkor fejlődik amikor te edzel hanem utána mikor regenerálódik és van egy hét is akár!

Szóval egy izomcsoportnak kel hagyni 5-7 nap pihenőnapot és edzeni más izom csoportot de edzés napok között se árt hagyni 1 nap pihenőt!

De hogy az alapokkal tisztában legyél olvasd el ezt a könyvet!

[link]

Ha a reklám jön be frissítsd az oldalt!

2015. jún. 26. 05:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Én szoktam rá edzeni, ha már múlóban van. Semmi bajom. Sőt! Általában segít.
2015. jún. 26. 07:33
 9/11 kakaos.pampuska válasza:
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én tegnapelőtt kezdtem a súlyzós edzést, másnapra meg iszonyatos izomlázam lett, tegnap rányomtam egy 40 perces kardiót,ma meg sem tudok mozdulni.. :D
2015. jún. 26. 08:19
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Átmozgatót csináltam tegnap, mára mintha semmi bajom se lett vna :D

Tisztában vagyok az alapokkal, csak eléggé elbátortalanítja az embert, ha olyanokat hall, hogy sok kihagyás után visszafejlődik az izomzat, megszokja, leépül stb. ha nincs "folyamatos" terhelés.

Egyébként még egy észrevétel: dupláztam a fehérjeturmix adagom, lehet bebeszélés is, (így is mindig többet vittem be, biztos ami biztos elven..) de mintha ez is dobott volna ezen az izomlázas sztorin.

2015. jún. 27. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!