Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tojásrántotta? (A többi lent)

Tojásrántotta? (A többi lent)

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy a sportolók nagy része (leginkább tömegelés esetén) 6 tojásból készít rántottát, csak fele sárgájából, mivel az elég zsíros. Csak azt nem tudom, hogy ha így csinálják akkor mit kezdenek a maradék sárgájával. Nekem személy szerint rettentó gyors anyagcserém van (szálkás izomzatú vagyok, 65,5 kg), és még fejlődő szervezet vagyok (18 éves). Azt szeretném megkérdezni, hogy az én esetemben meg lehet-e enni mind a hat tojást egészben, vagy esetleg ennek van valami egyéb hátránya. A válaszokat előre is köszönöm!

2015. jún. 9. 13:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Bocsánat pappka, de ezt most nem értem miért írtad...
2015. jún. 9. 14:10
 12/21 A kérdező kommentje:
*papkka
2015. jún. 9. 14:10
 13/21 anonim ***** válasza:

Magas szénhidráttartalmú(!) étrend esetén nem a legegészségesebb sok telített zsírt bevinni.

Két okból: 1. az izomsejtek inzulinreceptorai "eltömődnek" a telített zsíroktól és korlátozottan később pedig nem tudják felvenni a glükózt

2. Míg sok glükóz kering a vérben azt használja a szervezet energiaforrásként és a vérben lévő triglicerid és lipoproteinek nem kerül felhasználásra. Ez szív és érrendszeri problémákat okoz hosszú távon.

A telített zsírsavak fontosak sejtmembrán képzéséhez, és segítik a telítetlen zsírok hasznosulását.

Úgy érdemes csinálni, hogy fehérje-szénhidrát vagy fehérje-zsír alapú étkezéseid vannak. A szénhidrát és zsír akkor fér meg jól egymás mellett ha a szénhidrát minél lassabb felszívódású a zsír pedig minél telítetlenebb.

2015. jún. 9. 14:29
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ilyen magyarázatot vártam! :) Mostmár mindent értek!
2015. jún. 9. 14:39
 15/21 A kérdező kommentje:
Igazából az a helyzet, hogy a családom nem áll túl jól anyagilag és ez kihat az étrendünkre is (sok a magas szénhidrát tartalmú fehérkenyér, kevés a fehérje, kevés gyümölcs). Magam tudnám fedezni a fehérje bevitelem árát diákmunkával (ami elgég szarul fizet), ezért nagyon meg kell fontolnom, hogy hogyan is alakítom az étrendemet. Most számolgattam egy kicsit és úgy néz ki, hogy jobban megérné csirkehúst vennem. Kb. 300 g hús edzés után, ez így rendben lenne? Vagy gondoltam még arra, hogy készítek tejből tejsavót, csak azzal meg az a gond, hogy allergén.
2015. jún. 9. 14:44
 16/21 anonim ***** válasza:

Sima tejsavónak 80%-a tejcukor, ami megéri az: nagy kiszerelésű MHN, myprotein tejsavófehérje koncentrátum, és valamilyen zsírszegény vagy relatív zsírszegény hús. Metróban jó árban szoktak lenni, 980ft pulykacombfilé pl.

Reggelire én 3 egész tojást eszek.

2015. jún. 9. 15:04
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszaidat, és a türelmedet! :) Viszont én úgy hallottam, hogy a Metróban való vásárláshoz ki kell valami vállalkozói kártyát váltani és csak úgy lehet vásárolni.
2015. jún. 9. 15:13
 18/21 anonim ***** válasza:
Vásárlói igazolványom van, ilyen kék kártya, de nem vagyok vállalkozó.
2015. jún. 9. 15:23
 19/21 A kérdező kommentje:
És ilyet bárki kiválthat?
2015. jún. 9. 15:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem engedték :D
2015. jún. 9. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!