Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Aerob edzés helyesen?

Xyrot kérdése:

Aerob edzés helyesen?

Figyelt kérdés

Nos hát..A kérdés az lenne, hogy nagy gond ha mondjuk két részre van osztva az aerobom? Egy új terembe kezdtem járni ami picit messze van (kocogva, gyors sétával 20-25 perc dombos helyen ahol folyamatosan enyhén felfele kell menni)..suliból egyből megyek és sajnos mire haza érek már 6 óra körül van..ezután már nincs nagyon kedvem még aerobozni külön..Szóval az nagyon elcseszett aerobnak nevezni, hogy 20-25 perc kocogással felérek a terembe, ezután edzés meg aztán rá egy órára 20-25 perc hazáig szintén kocogással? :)

Előre is köszönöm a választ..illetve ha van bármi tanácsotok szívesen hallgatom!

Szép napot!

2015. máj. 9. 09:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Jó így. Annyi a lényege az aerob edzésnek, hogy kalóriát égetsz vele (nem csak zsírból!) és így könnyebben leszel kalória mínuszban, ami feltétele a zsírleadásnak.
2015. máj. 9. 10:25
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi, örvendek, hogy ez is megfelel..ígyekezek azért emellé 1-2 alkalommal beiktatni egy kimondottan aerob edzést is!

Na meg amire kiváncsi vagyok, hogy az erőltetett tempójú séta is megteszi? illetve mi van a HIIT edzéssel? Véleményt írnátok esetleg róla..(kb mennyi időt érdemes végezni stb)!

Előre is köszönöm!

2015. máj. 9. 17:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Gyors gyaloglás legyen. A séta az lassú.:) Olyan nincs, hogy gyors séta, gyors andalgás sincs.:)

Ha aerob edzés akkor legyen inkább 40-60 perc között, 120-130-as pulzussal. Ha intervallum kardio akkor az kb 20 perces. Ilyenkor lehet úgy, hogy 1 perces intenzív és 1,5 perces lassabb szakaszok váltogatják egymást. Ezs is jó. Lehet úgy is, hogy egyik nap intervall edzés, másik nap aerob.

2015. máj. 9. 19:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazad van :) Nem tudom miért a séta szót használtam..valahogy gyaloglásként azonosítom mindig magamban :)
2015. máj. 9. 22:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Kicsit poènból is írtam. Sokszor látom,hogy sètát írnak. :)
2015. máj. 9. 22:06
 6/6 A kérdező kommentje:
:)
2015. máj. 10. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!