Teljes test edzés = túledzés?
Olvastam sok helyen, főleg külföldi oldalakon, hogy a régi nagy testépítők mint pl: John Grimek, Eugen Sandow, Charles Atlas, Clancy Ross mind-mind heti 3x teljes testet edzettek. Sokszor 2-3 órát alkalmanként. Itt van egy példa edzésterv, ez pont Clancy Ross edzésterve: [link]
Egy 2-3 órás teljes test edzést hogy lehet bírni heti 3 alkalommal ? Hogy nem alakul ki túledzettség, izomláz ?
Én most tértem át a teljes testedzésre. Így néz ki az edzéstervem.
Az egész sorozatok bukásig mennek. Az utolsó fél sorozat azért csak fél, mert nem bukásig végzem.
Például ha két és fél sorozatot csinálok egy izomra, az azt jelenti, hogy kettő bukásig megy a fél pedig nem bukásig.
1. nap: 2.5 x hát-betonfal ütés-árnyékbox-fűrész, fűrész, has, láb, mell, bicepsz, tricepsz, váll
2. nap: 4.5 x ugyanaz
3. nap: 8 x alkar, vádli
4. nap: Előlröl az egész, tehát minden nap edzek egy kicsit.
A nem bukásig végzett sorozatokat a bukásig végzettek után szoktam elvégezni, de lehet ezentúl előttük fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!