Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Teljes test edzés = túledzés?

Teljes test edzés = túledzés?

Figyelt kérdés

Olvastam sok helyen, főleg külföldi oldalakon, hogy a régi nagy testépítők mint pl: John Grimek, Eugen Sandow, Charles Atlas, Clancy Ross mind-mind heti 3x teljes testet edzettek. Sokszor 2-3 órát alkalmanként. Itt van egy példa edzésterv, ez pont Clancy Ross edzésterve: [link]

Egy 2-3 órás teljes test edzést hogy lehet bírni heti 3 alkalommal ? Hogy nem alakul ki túledzettség, izomláz ?

2015. ápr. 21. 19:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
de hozzáértés is kell. Mert különben annyi a hormonháztartásnak idővel.
2015. ápr. 21. 20:46
 22/28 A kérdező kommentje:
Az igaz. Én nem használnék semmit, még ha pénzem is lenne rá. Inkáb vennék belőle rengeteg krumplit, meg csirkemellet, meg brokkolit
2015. ápr. 21. 20:49
 23/28 anonim ***** válasza:
jól teszed.
2015. ápr. 21. 21:35
 24/28 anonim ***** válasza:
Ha megnézed Clancy Ross edzéstervét, akkor láthatod, hogy viszonylag elég magas ismétlésszámmal dolgozott(10-15-20) szóval annyira nem fárasztotta le az idegrendszerét mint azok, akik csak alkalmanként 1-1,5 órát edzenek de csak (1-3-5-8as) ismétléssel/ gyakorlatonként(nyílván ehez megfelelő súllyal). Meg nyílván nem úgy állt hozzá, hogy oké, akkor most jövőhéten 3x3 órát fogok edzeni mindenre, dehogy. Ők szépen lassan felépítették ezt az edzéstervet, mindig egy kicsit hozzátettek.
2015. ápr. 22. 05:44
 25/28 anonim ***** válasza:
Meg nem két nap alatt jutottak el arra a szintre, hanem évekig edzettek. Ehhez jött még az elit genetika.
2015. ápr. 22. 15:32
 26/28 A kérdező kommentje:
Tudom hogy évekig edzettek.
2015. ápr. 22. 19:48
 27/28 kizcar válasza:

Én most tértem át a teljes testedzésre. Így néz ki az edzéstervem.

Az egész sorozatok bukásig mennek. Az utolsó fél sorozat azért csak fél, mert nem bukásig végzem.

Például ha két és fél sorozatot csinálok egy izomra, az azt jelenti, hogy kettő bukásig megy a fél pedig nem bukásig.

1. nap: 2.5 x hát-betonfal ütés-árnyékbox-fűrész, fűrész, has, láb, mell, bicepsz, tricepsz, váll

2. nap: 4.5 x ugyanaz

3. nap: 8 x alkar, vádli

4. nap: Előlröl az egész, tehát minden nap edzek egy kicsit.

A nem bukásig végzett sorozatokat a bukásig végzettek után szoktam elvégezni, de lehet ezentúl előttük fogom.

2015. ápr. 24. 12:45
 28/28 kizcar válasza:
Lehet viszont teljes testedzéről visszatérek az osztottra.
2015. ápr. 24. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!