Miért nem fejlődök a fekvenyomásban?
Már több mint másfél éve edzek, de fekvenyomásban szinte semmit nem fejlődtem. Tudom, tegyem rendbe a kaját, de már nagyjából renberaktam nem eszek se cukrosat, meg egyáltalán semmi egyszerű szénhidrátot, sok zöldséget és fehérhúst eszek. Általában keretben nyomom hogy egyenlően terhelje mindkét mellemet, de érzem hogy a bal gyengébb. Jobbal nyomom inkább ballal meg csak tartom és bal csuklóm meg is fájdul benne. Az zavar a legjobban hogy van hogy 50 kilóval lenyomok 4 sorozatot, következő héten meg már csak 2 sorozat megy utána meg 2 40 kilóval, következő héten meg még annyival se. Utána megint megy 4 sorozat 50-el...
Túledzésről tuti nem beszélgetünk mert 3-4 gyakorlatot nyomok mellre 4 sorozattal.
Mit javasoltok mit tegyek? Több gyakorlat mellre vagy egy heten többször nyomjak fekve?
piramisban csinald.
Pelda:
12x 20kg
12x 30kg
12x 40kg
12x 50kg
aztan tegyul fel hogy 55 kiloval tudsz 6-ot nyomni az utolso sorozatban.
Torekedj arra hogy a kovetkezo heten 7 sikeruljon aztan 8 es igy tovabb, amikor elered a 12 ismetlest, akkor utana tedd fel az utolso sorozatban a sulyt 60-ra.
Es igy tovabb. Remelem vilagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!