Miért ilyen amorf a testem? Milyen sportot, vagy edzést kellene csinálnom, hogy változtassak rajta?
szerintem csal a szemed, a noi szem tud ilyet :)
biztositlak, hogy semmi baj nincs az alakoddal es csak te latod rosszul :)
Az is lehetséges, amit az első mond, de hogy a kérdésre válaszoljak:
1. Semmilyen gyakorlat nem fogja a melledet "eltüntetni". A női mell zsírszövet. A gyakorlatok izmot dolgoztatnak. Semmi közük egymáshoz. Elvileg akár még egy picit nagyobb is lehet, ha a mellizmod nő (nem sokat fog, megígérhetem- ne aggódj, nem leszel "túl izmos").
2. A testépítés alapjainak kell utánanézned (ha angolul tudsz, nagy előnyben vagy amúgy), tömegnövelő étrend, és először kezdő átmozgató edzésterv.
Ha fogysz, akkor fogysz a melledből is (ha nem tartozol azok a kivételes genetikájú nők körébe, akik leginkább mellre híznak és onnan fogynak utoljára). De maga a mozgás nem fogyaszt, csak ha az étrend is követi ezt. És igen, a testépítő nők/bikini modellek legtöbbjének szilikon a melle, de ez is csak azért, mert versenyre/fotózásra leszálkásítanak, és semmi zsír nem marad rajtuk. De ez a szálkásító diéta miatt van, nem a mozgás miatt.
A másik, a jó formát az izmok adják, izomnöveléshez viszont tömegnövelő (kalóriaplusszos) étrend kell, ami semmiféleképp sem jár zsírvesztéssel. Biztos nem lesz kisebb a melled!
Sajnos vannak genetikai tényezők, akinek széles a csípője, az széles is marad, csontból nem lehet faragni (mondjuk), de izommal lehet javítani az arányokon.
Edzésről és táplálkozásról egy könyvet tudok ajánlani, sárga kapszula ingyenes e-könyv.
(de azért kiváncsivá tettél, milyen is egy amorf testalkat)
"Nem akadékoskodni akarok, de a zsírszövet is ledolgozódik edzés közben (így lesz a túlsúlyos emberből szálkás). Tehát a mellben lévő zsír is ledolgozódik. Vagy ez oltári nagy butaság? A testépítő nőknek sem véletlen a szilikon mell, amelyiknek meg nincs, teljesen lapos."
Igazából te magad mondtad ki: ez oltári nagy butaság:).
A zsír "nem dolgozódik le" edzés közben, nincs helyi zsírégetés. Ha egy adott izomcsoportot edzel (tegyük fel fekvenyomást végzel - ami egy összetett gyakorlat, nem csak mell, de ne menjünk ebbe bele), az izmot dolgoztatod. A zsírnak semmi köze hozzá. A zsír szálkásító étrenddel tűnik el, kalóriamínusz, és mozgás. 80%-ban az étrendtől függ.
A testépítő nőknek pedig pont ezért nincs semmi természetes melle, mert olyan alacsony testzsírszázalékon vannak. A versenydiéta "mellgyilkos". Egy nőnek természetes esetben nem kéne olyan alacsony tzs%-on lenni. Nem is túl egészséges.
Én tökéletesen értelek :)
Küldj majd képet, de nem hiszem, hogy amorf lennél :)
A magasságunk, és a súlyunk is kb ugyanaz, vagyis így nagyjából így indultam én is. Ha teljes testre edzel,súlyzókkal, akkor sokat fog javulni. Ha szélesíted a vállad és a fenekedet, akkor majd vékonyabbnak fog tűnni a derekad, és ha hasra is edzel, akkor az is laposabb lesz, de úgy összességében sokkal jobban fogsz kinézni. Én is nehezen hízok, kínkeservesen jönnek a kilók.
Nézz utána a tömegnövelő diétának, és csinálj teljes testes átmozgató edzést egy, másfél hónapig.
Nem reménytelen hidd el, én is alakulok, pedig igazi skinnyfat testem volt. Piszkafa karok, csontos váll, hordóhas, vastag derék, emellé azért combos voltam.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!