Magas ismétlés vs alacsony? Gyors vs lassú végrehajtás? Mi az igazság?
Van oldal aki a magas ismétlésre esküszik, mások az alacsonyra. Mindegyiket kutatók támasztják alá. Mégis mi az igazság?
Vagy:
A gyors negatív szakasz, a lassúval szemben nagyobb fejlődést hoz mind erőben és mind tömegben. Ami fura, hiszen általában mindig azt mondják, hogy gyors pozitív és lassú negatívokkal kellene dolgozni.
Én tapasztaltam,hogy a magas ismétlés szám jobb...10-15
Sokkal jobban fejlődsz tőle.
Én is a magasra teszem a voksomat. Nekem is jobban bejött.
A lassú negatív a jobb szerintem.
Alapvetően egyénfüggő szerintem.
--gömb--
Én azt mondom, mindegyik működik, sok dologtól függ hogy melyikkel jár jobban az ember. Próbálgatni kell.
Én a hatékonyságot szem előtt tartva álltam át a magas ismétlésre ( 15-50 között), előtte erőedzést ment.
Ha nem kellene takarekoskodnom, akkor még mindig erőedzés párti lennék, de így, hogy látom hogy mit lehet kihozni az adott esetben 50-es sorozatokból (mármint az én lehetőségeimet figyelembe véve) , már azt mondom, hogy merleget vonva a dologból a magas ismetlesszam felé billen a mérleg, még ha nem is masszívan, mert nem vitás, jó a nagysulyos edzés is.
A lassú negatív nekem nem jött be.
Úgy is mondhatnám, hogy egyiknek sincs teljesen igaza. Nem lehet azt mondani, hogy csak ez vagy csak az működik, és a többi haszontalan, mert ez nem igaz.
Köszönöm a válaszokat, akkor tényleg az tűnik a legjobbnak, ha váltogatjuk.
Arról mit gondoltok, hogy egy edzésen belül menne mind a kettő?
pl: Vegyünk egy gyakorlatot. Az első két sorozatot megcsinálom 15-20 körüli ismétlésekkel. A következő sorozatot pedig 4-6 ismétléssel. Utána meg mondjuk jönne még egy 15-20-as sorozat. Így a nagy súlyok előtt legalább be is melegítenék. Ez jónak tűnik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!