Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mivel lehet jobban fejlődni?...

Mivel lehet jobban fejlődni? Ha növelem a sorozatok számát, vagy ha plussz egy gyakorlatot beteszek az edzéstervbe?

Figyelt kérdés

Lábra, fenékre 3 gyakorlatot és gyakorlatonként 3 sorozatot csinálok. Tegyek be plussz egy sorozatot minden gyakorlathoz, vagy inkább még egy gyakorlatot 3 sorozattal? Így is úgy is 9-ről 12-re nő a sorozatok száma, de melyik lenne jobb?

( A három alapgyakorlatot csinálom: kitörés, guggolás, felhúzás)

2015. jan. 21. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem kísérletezz. Figyeld az edzés végére, hogy mitől rogysz össze jobban. Teljes lábra nagyon jó még a lábtoló, combra ugye a feszítő/hajlító. Popira meg vannak direktbe ilyen női gépek (már ha terembe jársz, mert ezek jellemzően "otthoni gyakorlatok").

Szerintem kezd hozzászokni ehhez a fajta terheléshez a lábad, extrázd meg kicsit.

Nem tudom szoktál e piramisozni, vagy egyéb intenzitás fokozó technikát alkalmazni. Azokkal is lehet próbálkozni, bele lehet dögleni.

Zombi már az agyam magyarul nem jut eszembe de "drop set" et is próbálhatsz.

2015. jan. 21. 18:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Tényleg pont most tette ki ő is fbre:

[link]

Ártani csak nem használ.

2015. jan. 21. 18:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Ismerem ezeket a technikákat, és alkalmazom is, széltében, hosszában, és a gyakorlatokat is variálom, mindegyikből három négyfélét csinálok,változatosan :)
2015. jan. 21. 20:25
 4/7 Dogmatix91 ***** válasza:
Növeld a súlyt, csökkentsd a pihenőidőt. Mehet 4 sorozat is nyugodtan, sőt még több is. 5-6 sorozat alatt nem szoktam dolgozni, persze nem tudom milyen ismétlésszámmal dolgozol, de 3 sorozat nekem elég kevésnek tűnik.
2015. jan. 23. 20:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagy súllyal csinálom szabályosan 8-15 ismétlést, heti háromszor, de nem úgy fejlődök ahogy kéne. Azért háromszor, mert otthon edzek, így nem tudom annyira leterhelni, mint teremben.
2015. jan. 23. 22:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Pihenőidő meg nincs, mert ezt triszettben nyomom :) de asszem akkor plussz egy sorozat lesz mindből.
2015. jan. 23. 22:28
 7/7 Dogmatix91 ***** válasza:
Olyan nagy súly nem lehet, hogyha triszettben nyomod. Alapból guggolást és felhúzást nem ajánlatos egy edzésen belül csinálni, mert ha rendesen guggolsz vagy felhúzol az bizony a törzsedet rendesen odavágja és egy kiadós felhúzás után nemhogy kedved és energiád nem lesz guggolni, de sérülésveszélyes is. Ennyitől egyébként nem is fogsz úgy fejlődni ahogy szeretnél. Persze jobb, mint a semmi, de érdemes lenne eljárni terembe ha van rá lehetőséged. Jobban tudnád variálni a gyakorlatokat.
2015. jan. 24. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!