Mivel lehet jobban fejlődni? Ha növelem a sorozatok
számát, vagy ha plussz egy gyakorlatot beteszek az
edzéstervbe?
Figyelt kérdés
Lábra, fenékre 3 gyakorlatot és gyakorlatonként 3 sorozatot csinálok. Tegyek be plussz egy sorozatot minden gyakorlathoz, vagy inkább még egy gyakorlatot 3 sorozattal? Így is úgy is 9-ről 12-re nő a sorozatok száma, de melyik lenne jobb?
( A három alapgyakorlatot csinálom: kitörés, guggolás, felhúzás)
2015. jan. 21. 16:49
1/7 anonim válasza:
Szerintem kísérletezz. Figyeld az edzés végére, hogy mitől rogysz össze jobban. Teljes lábra nagyon jó még a lábtoló, combra ugye a feszítő/hajlító. Popira meg vannak direktbe ilyen női gépek (már ha terembe jársz, mert ezek jellemzően "otthoni gyakorlatok").
Szerintem kezd hozzászokni ehhez a fajta terheléshez a lábad, extrázd meg kicsit.
Nem tudom szoktál e piramisozni, vagy egyéb intenzitás fokozó technikát alkalmazni. Azokkal is lehet próbálkozni, bele lehet dögleni.
Zombi már az agyam magyarul nem jut eszembe de "drop set" et is próbálhatsz.
Köszi! Ismerem ezeket a technikákat, és alkalmazom is, széltében, hosszában, és a gyakorlatokat is variálom, mindegyikből három négyfélét csinálok,változatosan :)
2015. jan. 21. 20:25
4/7 Dogmatix91 válasza:
Növeld a súlyt, csökkentsd a pihenőidőt. Mehet 4 sorozat is nyugodtan, sőt még több is. 5-6 sorozat alatt nem szoktam dolgozni, persze nem tudom milyen ismétlésszámmal dolgozol, de 3 sorozat nekem elég kevésnek tűnik.
2015. jan. 23. 20:23
5/7 A kérdező kommentje:
Nagy súllyal csinálom szabályosan 8-15 ismétlést, heti háromszor, de nem úgy fejlődök ahogy kéne. Azért háromszor, mert otthon edzek, így nem tudom annyira leterhelni, mint teremben.
2015. jan. 23. 22:27
6/7 A kérdező kommentje:
Pihenőidő meg nincs, mert ezt triszettben nyomom :) de asszem akkor plussz egy sorozat lesz mindből.
2015. jan. 23. 22:28
7/7 Dogmatix91 válasza:
Olyan nagy súly nem lehet, hogyha triszettben nyomod. Alapból guggolást és felhúzást nem ajánlatos egy edzésen belül csinálni, mert ha rendesen guggolsz vagy felhúzol az bizony a törzsedet rendesen odavágja és egy kiadós felhúzás után nemhogy kedved és energiád nem lesz guggolni, de sérülésveszélyes is. Ennyitől egyébként nem is fogsz úgy fejlődni ahogy szeretnél. Persze jobb, mint a semmi, de érdemes lenne eljárni terembe ha van rá lehetőséged. Jobban tudnád variálni a gyakorlatokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!