Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tippek alacsony szénhidrát...

Tippek alacsony szénhidrát miatti idegbetegségre?

Figyelt kérdés
kb 3 hete diétázok, eddig tök jól ment, de ma valahogy egész nap csak a kajára bírok gondolni, nincs energiám és teljesen idegbeteg vagyok :D rettentően érzem a ch hiányát, gondolom azért van minden. ti ezzel hogy birkóztok meg amikor diétáztok? és ez javulni fog vagy csak egyre rosszabb lesz? idegesít hogy egyik kajálás után sem lakom jól, nagyon nehezen viselem. tippek esetleg?
2015. jan. 17. 18:17
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

En vagyok az unintelligens aki inkabb a tudomanyra hagyatkozik mikor etkezesi tanacsot ad te pedig az intelligens mert elolvastal egy paleos/ketogenes konyvben valami reg megdontott mitoszt vagy osszeeskuveselmeletet a gyogyszeriparrol. Lol ok

2015. jan. 17. 20:29
 12/62 anonim ***** válasza:
Bocsánat, akkor benéztem, de legalább kapott több példát.
2015. jan. 17. 20:39
 13/62 anonim ***** válasza:
Én is nővől vagyok, amikor életem első és utolsó versenyére készültem és 6 hét diétám volt előtte, ráadásul szellemi munkát végzek ......átéltem ...... én a fehérje turmixot ittam amikor már nagyon nem bírtam , az egy ideig segített , de ha nem készülsz semmi versenyre annyira ne sanyargasd magad !
2015. jan. 17. 20:41
 14/62 anonim ***** válasza:
0%

Azért tartalak unintelligensnek, mert abnormálisan ragaszkodsz... nem az egészséghez, nem pozitív dolgokhoz, hanem ahhoz, hogy valami változást ígérő dolog rossz.

Persze, hogy tudománypártinak hiszed magad, vallás mindenkinek kell. A paleósok is tudománypártiak, ma minden ember vallásos, csak sokan nem látják be, hogy a tudomány is csak egy vallás. És ahogyan a paleó ellen lehet úgy tenni, mintha tudományosan érvelnénk (különben elismerésem, hogy nem mondjuk Boldogkői Zsolt cikkeket hoztál, mert ez tényleg a tudomány lejáratására lenne csak jó) úgy a paleó MELLETT is sok tudományos bizonyíték van. Szóval oda-vissza lehetne pinpongozni.

De a pinpongozásnak már nem sok értelme van, ugyanis (mint már sokszor le lett írva) a baj már adott, VÁLTOZÁS kell.

Akár vitatott akár nem, a paleó változást jelent. És szükség van változásra? Hát baromira. Ellenezzük a változást? Bakker, rosszabb már nem lehet, dehogy ellenezzük a változást, gyakorlatilag a mostaninál már csak jobb lehet. Az emberek fele beteg, VÁLTOZÁS kell akármennyi dilettáns próbálja a változást (ch szegény táplálkozást, paleót stb.) bemocskolni, az alap megmarad: új út kell, a paleo/ketogén/lowcarb pedig utak egy új irányba. Ideje meglépni, és nem lehúzni ezeket.

A magánvélemény lehet az, hogy nem kell lowcarb táplálkozást folytatni mert nem jobb, leírtad már ezt is. De egyenesen leszólni a haladó táplálkozási irányzatokat, miközben haldokolnak körülötted az emberek.. szerintem balf@s_z dolog.

2015. jan. 17. 20:56
 15/62 anonim ***** válasza:
A linkeket nezd vegig olvasd vegig amiket kuldtem es azutan mondd hogy nincsen igazam.
2015. jan. 17. 20:59
 16/62 anonim ***** válasza:
A tudomany nem vallás. A paleo vallás mert bizonyitek nelkul hisztek el minden baromságot. A tudomany azert nem vallás meg elmelet mert bizonyitva van valami.
2015. jan. 17. 21:00
 17/62 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Azért ilyet tényleg ne szóljunk már, hogy a tudomány vallás, mert utána nem tudom komolyan venni a szavát az illetőnek.

A paleo egyetlen értelmes, indokolt, és hatásos mozgatórugója, hogy a cukrokat elűzi, illetve kevés szénhidrát fogyasztásra késztet. Ez is csak egy átlag ember szempontjából ésszerű, mert ha napi 8 órát ülsz az íróasztal mögött, kocsiba ülsz, hazamész, beveted magad a TV elé, és lefekszel aludni utána, akkor nincs szükséged sok szénhidrátra. Ilyen formán nyilván gondot okoz az a rengeteg cukor, és egyéb szénhidrát. Meg persze hogy nem mozogsz semmit, cigizel, stresszes életet élsz nyilván megint csak egészség károsító.

Ha valaki kicsit is beleássa magát a dietetikába (igen abba a nyugati dietetikába amit annyira szidnak a paleosok), és tényleg aszerint étkeznének, és rendszeresen sportolnának, semmi baja nem lenne senkinek.

De tegyük már helyre a dolgokat, ez nem a paleo csodája! Ez tudott tény. Egészséges élethez mozgás, és megfelelő táplálkozás kell. Ezt kéne helyén kezelni, és nem boszorkányüldözést rendezni a szénhidrátoknak. Könnyű egy rossz példához képest megmutatni hogy ez jó. Épp eszű ember azt is érti, hogy ez a "egyél úgy mint őseid" dolog meg egy oltári nagy baromság. Fingunk nincs mit ettek, meddig éltek, mik voltak a bajaik. Meg több tízezer év eltelt közben, az életmód változik, az ember változik, alkalmazkodik. Ez ilyen reklám baromság, amit nem értek miért kell. Vagy hogy az emberek miért veszik be.

Ezen kívül meg olyan ökörségek vannak köré kerítve legenda szerűen hozzáköltve vagy így vagy úgy, hogy már vallás övezi az egészet. "gyógyítja a rákot!" "gyógyítja a meddőséget!" (igen a diéta fog teherbe ejteni b....eg) "köszvényre jó" "lumbágóra is"

Minden kornak megvannak az ilyen csodaszerei (mint 2 topikkal arrébb a fogyasztó tabletták), régen lóhugy volt, most "paleo". Akkor is az emberek hiszékenységét, és tudatlanságát használták ki, és most is.

2015. jan. 17. 21:16
 18/62 A kérdező kommentje:
na ma egy kicsit megemeltem, mert úgyis lábnap volt és megint a régi vagyok :)
2015. jan. 18. 19:03
 19/62 anonim ***** válasza:

Pedig srácok, a tudomány is vallás.

Alap dogmái vannak, ráadásul tévedései. Eleve a paleó is tudományos akar lenni, a paleo ellenzők is tudományosak akarnak lenni.

Marci, órákat lehetne azzal tölteni fölöslegesen, hogy miért nem jó a paleó. Valamelyik videódat már ismertem, újakat meg már nem fogok nézni. Már órákat töltöttem azzal, hogy megtudjam miért nem jó a paleó, a lowcarb stb.

Fölöslegesen. Olvastam idiótákat, hallgattam idiótákat.. és bakker mégis gyógyulnak az emberek. Lehet ők az igazi idióták? Hogy mernek meggyógyulni..

"A paleo egyetlen értelmes, indokolt, és hatásos mozgatórugója, hogy a cukrokat elűzi, illetve kevés szénhidrát fogyasztásra késztet."

Hagyjuk már, Marci szerint a csökkentett szénhidrátfogyasztásban semmi jó nincsen. Legalább a 'paleoellenzők' / paleokritikusok értsenek mán egyet.

"Ha valaki kicsit is beleássa magát a dietetikába (igen abba a nyugati dietetikába amit annyira szidnak a paleosok), és tényleg aszerint étkeznének, és rendszeresen sportolnának, semmi baja nem lenne senkinek."

Állítod Te. Szerintem meg az élelmiszermultik által manipulált dietetika megint csak egy áltudományos fantazmagória. De hát ezen nem fogunk összeveszni :)

"De tegyük már helyre a dolgokat, ez nem a paleo csodája! Ez tudott tény. Egészséges élethez mozgás, és megfelelő táplálkozás kell."

Ha a paleo nem megfelelő táplálkozás, akkor tényleg nem a paleo csodája. Viszont ha megfelelő, akkor mégis a paleo csodája, mert a sok csapnivaló, megbetegítő étkezési szokás után ez legalább hasznos.

"Épp eszű ember azt is érti, hogy ez a "egyél úgy mint őseid" dolog meg egy oltári nagy baromság."

Igaz. Mégis a tudománypárti biológusok és egyéb (inkompetens) szerencsétlenek hiszik azt, hogy a paleó erről szól. Hülyékkel nehéz bármit is kezdeni :)

"Meg több tízezer év eltelt közben, az életmód változik, az ember változik, alkalmazkodik."

Némi adaptáció azért nem jelent komoly változást. Persze, csivava és farkas között a különbség csupán adaptáció, de.. mindkettő csak kutya. Van étkezési szokásuk, ideális táplálkozásuk, és vannak kaják amiktől bizony megbetegszenek.

"Vagy hogy az emberek miért veszik be. "

Mert a betegségügy átveréseit vannak akik megelégelik, elegük lesz a betegségükből, gyereket szeretnének, utálják ha fáj, ha elhízottak, hormonzavarosak, gyulladásokkal küzdenek, nem akarnak még rákosak lenni, nem akarnak infarktust kapni.. sokféle motiváció létezhet.

"Ezen kívül meg olyan ökörségek vannak köré kerítve legenda szerűen"

Legendaszerűen. És mit tennél, ha kiderülne, hogy nem csak legendák? Merész az, aki paleokritikusként meghallgat konkrétan embereket mondjuk egy paleós csoportban, hogy miért is paleóznak, mit értek el, miért kezdték el és miért FOLYTATJÁK, holott egyszerűbben is kajálhatnának. Merészség bizonyítékot keresni a saját meggyőződésünk megcáfolására.

2015. jan. 18. 19:17
 20/62 anonim ***** válasza:

Azáltal hogy leirod a tudomány dogma meg vallás elástad magad.

A paleotol azert fogynak le amiert minden más megszorításokon alapuló diétától. Nem a szénhidratcsokkentes miatt hanem a kaloriacsokkentés miatt. A pdf-et olvasd el ahol minden paleo érvet megcáfolnak.

2015. jan. 18. 19:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!