Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vega? Itthon? Hogy kezdjem?

Vega? Itthon? Hogy kezdjem?

Figyelt kérdés
Súlyzózok és felüléseket csinálok. Elsösorban karra és felsőtestre szeretnék építeni. Állati eredetüt ha lehet kerülöm. Pár tanácsot szívesen vennék, köszi! :) Pl néztem ezt a fegyencedzést mit szóltok hozzá?
2014. okt. 26. 22:59
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ez egy véget nem érő vita lesz úgyis.
2014. okt. 28. 13:13
 22/25 anonim ***** válasza:
Én meg nem mondtam, hogy nem szabad. Csak azt, hogy hülyeség, hogy beteg leszel, gyenge, stb hús nélkül. S a kérdező még mindig azt kérdezi, hogy hogy egyen, húsmentesen..nem azt, hogy milyen a bélrendszered, meg a fogazatod. S azért jövünk ragadozókal, mert ők a húsevők, akiknek muszj enni. Az embernek nem lesz semi baja.
2014. okt. 28. 14:24
 23/25 anonim ***** válasza:
De nem mondtuk ki, hogy te tutira gyenge leszel hús nélkül. Csak kijelentettem azt az álláspontot, hogy MINDKÉT forrásból kellene fogyasztani a táplálékot. De nem ellenzem a vegaságot. Írtam is, hogy vannak előnyei is.
2014. okt. 28. 14:52
 24/25 anonim ***** válasza:

Csak hogy kicsit árnyaltabb legyen a kép, a belgyógyászati tapasztalat elég nagy bőséggel azt mutatja, hogy nem kevés ember van, aki elcsúszik valamin, miközben vega étrendet követ.

Sokan "csak" néhány ásványi anyagon, nyomelemen, vitaminon, de néhánynak a makrotápanyag arányok sincsenek rendben. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha annyira effektív lenne az emberi faj összességében a kizárólagos növényi étrenden való élésen, akkor nem lenne belőle ennyi kisebb-nagyobb probléma, amik azzal, hogy egyszerűen néha némi húst is bevisz a szervezetbe, egy csapásra megoldódnak.

Elég sok mindenre oda kell figyelni egy vegának, és ezek sokszor csak "mesterségesen" oldhatóak meg. Szóval a nem lesz semmi baja csak részben igaz.

Előre megkérném az "én bezzeg így csinálom és bezzeg jól vagyok" érvek mellőzését, jusson eszünkbe, hogy az "én", az egy darab ember, ami nem valami reprezentatív. Direkt azért mondtam, hogy több embert vizsgáló minta szerint jött létre a fentebbi tapasztalat.

2014. okt. 28. 15:14
 25/25 A kérdező kommentje:

Gondoltam egy ilyen kérdés valamit fel fog szítani. :)

Nohh hogy akkor én is hozzászóljak. Én két dolog miatt nem eszem, pontosabban ritkán eszem húst. Egyik a szervezetre gyakorolt káros hatása, a másik pedig erkölcsi indok.

Azért van hogy mégis fogyasztok, mivel ebben az életben nagyon nehéz teljesen kiiktatni így nem teszem ki magam ekkora feladatnak, másik meg hogy egy minimális húsfogyasztást még nem tartok olyan nagy gondnak. Azonban optimálisnak tartanék egy olyan világot amikor kb annyiszor eszünk állathúst mint ma emberhúst.

Nohh két dolog van ami számomra hiteles volt és azt mondtam hogy most már erre tényleg nem lehet mit mondani. :)

Az egyik a kína tanulmány

http://www.youtube.com/watch?v=enL1v9BMhnI

[link] pont com/doc/236783070/Kina-Tanulmany

A másik pedig egy előadás Gary Yourofsky-tól.

[link]

2014. okt. 29. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!