Vega? Itthon? Hogy kezdjem?
Fegyencedzés erősödésre és gyakorlatok elsajátítására megfelelő, de izomépítésre nem!
Szívesen segítenék, de mindjárt összeesek, majd holnap írok többet.
Addig is googleba-alapismeretek, első találat, lent van továbbgomb is.
Kedves kérdező
első tipp ne zárd ki a húst mert az hosszú távon nem egészséges (nem hiába alakult ki úgy a fogazatunk hogy mindenevők vagyunk)!!!
én azt javaslom hogy inkább szárnyasokat egyél !
(frissen végzet Dr vagyok :D )
Jó tudni, hogy én egész életemben beteg voltam...
Vannak vega testépítők, sőt, vegánok is, keress rá, telefonról nem tudok linkelni.. robert cheeke, valami ilyesmi nevű, nézd meg, hogy eszik.
Nos, én nem vitatkoznék erről. Étrendből nem tudok segítséget nyújtani, de edzéstervben igen:
Fekvőtámasz: Az egyik legfontosabb alapgyakorlat, szinte az egész felsőtestet megdolgoztatja.
Húzódzkodás szélesen vagy húzódzkodás két szék között seprűnyélen: Utóbbi könnyebb és inverz evezésnek is nevezik. A lábad a földön van és ha felhúzod magad, a seprűnyél érintse a mellkasodat.
Húzódzkodás szűken bicepszre: Ez az egyetlen gyakorlat amivel súlyzó nélkül is szép bicepszre tehetsz szert. A fogásokat érdemes variálni. Lehet kifelé, befelé néző tenyérrel és semleges fogással is.
Törzsfordítás seprűnyéllel: Egy seprűnyelet a hátad mögé veszel, és lehajolsz miközben próbálod megérinteni a bokád. A láb nyújtott.
Felülés hajlított térddel: Ez a formája egészségesebb a hátgerincnek.
Lábemelés: Feküdj hanyatt és a lábad húzd a hasadhoz. A fej felemelve legyen, a kezedet pedig szorítsd a farod alá.
Guggolás: A láb szempontjából rendkívül fontos. Ha nem megy telitalppal, akkor tégy a sarkad alá egy könyvet.
Pipiskedés: Ez vádlira megy. Egyenesen lábujjhegyre, majd engedd magad vissza, mintha el akarnál érni valami magasan levő dolgot.
Tolódzkodás két szék között: Nagyon fontos alapgyakorlat, bár elég nehéz is, tehát kezdheted egy könnyebb formájával.
Na remélem benne van minden. Egyébként ezeknek számtalan variációja létezik és akár súllyal is végezheted.
Semmi alapja nincs annak, hogy a hús számunkra káros hatású, és hogy mi növényevő étrendre lettünk kitalálva.
Ugyanakkor az sem teljesen igaz, hogy a vegán étrend hosszú távon egészségtelen. Így kijelentve nem. Ha nem kiegyensúlyozott, akkor az, de ha valaki tudatosan eszik, akkor biztosíthat magának magának teljes értékű étkezést így is. Sajnos azonban elég bőven előfordulnak esetek az előző példából is.
Kérdező, nem jó ötlet az sem, hogy nem arányosan akarsz edzeni az egész testedre.
A fegyencedzés átlagos izomtömeg felépítését teszi lehetővé a legtöbb ember számára.
Túl sok sebből vérzik ez a vegára vagyunk kitalálva történet. Nem is igazán vannak vegán természeti népek, de logikus is. Ha kiteszel egy embert a szabadba, egyszerűen túl értékes forrás az állati ahhoz, hogy parlagon hagyják. Civilizáció nélkül sokkal nehezebb, néhol szinte lehetetlen teljeskörűen fedezni az igényeinket állati források nélkül.
Persze nem jelenti, hogy nincsenek a vega életmódnak pro-i is a kontrákon kívül, de hogy erre lettünk kitalálva, az nem jelenthető ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!