Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vega? Itthon? Hogy kezdjem?

Vega? Itthon? Hogy kezdjem?

Figyelt kérdés
Súlyzózok és felüléseket csinálok. Elsösorban karra és felsőtestre szeretnék építeni. Állati eredetüt ha lehet kerülöm. Pár tanácsot szívesen vennék, köszi! :) Pl néztem ezt a fegyencedzést mit szóltok hozzá?
2014. okt. 26. 22:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
A bélrendszerünk pont hogy inkább hosszú, a ragadozóé rövid. A fogunk meg marhára nem való hústépésre, a ragadozók ugyanis nem sütik-főzik meg a húst...pl egy macska foga (hegyes, éles), az a hústépésre való.
2014. okt. 27. 22:18
 12/25 anonim ***** válasza:
De figyelj már öregem. Az ember mindenevő. Mindkét fajta táplálékra szükség van. Akkor ennyi erővel mondhatom azt is, hogy nem ehetek növényi eredetű táplálékot, mert nem olyan fogam, mint a tehénnek.
2014. okt. 27. 23:12
 13/25 anonim ***** válasza:

Istenem, most mondjam el, hogy mi az a mindenevő?? ...-.-

Az emésztőrendszerünk az emésztőnedvekkel, enzimekkel, mindennel együtt mind a mindenevésre lett kitalálva. Az echte növényevőkétől is másabb a mienk, szóval hiába is próbálná bárki ránk húzni, hogy full vegának születtünk. A legközelebbi rokonaink, az emberszabásúak is mind mindenevők. (Mondd meg nekik is, hogy rosszul csinálják.) A testi (emésztőrendszeri) adottságaik majdnem teljesen olyanok, mint a mieink, és megeszik a húst. Egyéb mindenevő állatok és mi köztünk ugyanígy vonható elég sok párhuzam.

"A fogunk meg marhára nem való hústépésre, a ragadozók ugyanis nem sütik-főzik meg a húst...pl egy macska foga (hegyes, éles), az a hústépésre való." leghülyébb érv, amit valaha hallottam. A macska ragadozó, az ember pedig mindenevő, innentől kezdve marha rossz a hasonlat, amit fel próbálsz állítani. Miért mindig a ragadozó állatokat veszitek elő? Miért nem veted össze az ember fogazatát, emésztőrendszerét egy mindenevőével? Ja hogy példálózni csak a szélsőségekkel megy, mert csak így tűnik valaminek az érvetek? Értem.

Nem mellesleg, az ember felfedezte többek között a tüzet, és még egy rakás dolgot, amivel kényelmesebbé tette az életét. Így az evolúció során mondhatni elpuhult az állatokhoz képest. Ezért nem csak a harapásunk, fogazatunk lett gyengébb (és szoktunk el úgy amblock a nyers hústól), hanem gyengébb lett az immunrendszerünk, külső segítség nélkül ha 25 foknál hűvösebb külső hőmérsékletnél tartósabb ideig szeretnénk létezni, akkor már bajban vagyunk, gyengébb a fizikai teljesítőképességünk, béna a szaglásunk, hallásunk stb. Ilyen alapon az ember egy csomó helyre nem volna való, mégis ott van. Javaslom nézd át a "devolúció/relatív egyszerűsödés" fogalmát.

Nem értem, 8 általános után miért kell ezt magyarázni még bárkinek is.

Nem baj az, ha valaki saját döntés alapján vega lesz, de amikor ilyen béna óvodás érvekkel próbálja ráerőszakolni másra a nézeteit, akkor nem lesz jobb a szememben egy csőlátású bigott, tudatlan vallási fanatistánál.

A teljes értékű vega étrendet is csak a civilizáció erős vívmányaival lehet jobbára tartani. Ennél primitívebb körülmények között, tehát gyűjtögetve, de még akár növényt termesztve is a legtöbb helyen nagyobb népcsoportok teljes értékű ellátása majdhogynem LEHETETLEN volna, de sokszor még az egyéné is. Innentől fogva ez a mindenhova tukmálós vega étrend egy elég mesterséges dolog.

Nem azt mondom, hogy teljesen rossz, mert van néhány vitathatatlan előnye, viszont azzal legyetek tisztában, amikor ennyire makulátlan csoda dologként hirdetitek, hogy nem egy sallangoktól és kontráktól mentes életmód egyáltalán.

2014. okt. 27. 23:30
 14/25 anonim ***** válasza:

12-es, pontosan!

Nincs redős zápfogad, sem négyüregű bendőd, a cellulózt emésztő enzimekről nem is beszélve. Kérődzni sem szoktál tudtommal. Mit keresnek a zöldségek akkor a táladon? Dobod el! :D

2014. okt. 27. 23:32
 15/25 anonim ***** válasza:
Látom Drake, hogy megint felhúztak. :D
2014. okt. 27. 23:33
 16/25 anonim ***** válasza:
Amúgy meg igazad van. Marhaság erőszakolni a vegaságot. Én például meg is bolondulnék hús nélkül. Már csak az íze miatt is szeretem, no meg kiváló fehérjeforrás.
2014. okt. 27. 23:35
 17/25 anonim ***** válasza:

Megint felhúztak, baromság allergiám van ezt jól látod.

Múltkor is három vega kib4szottgyilkosozott le engem, ilyen érvekkel, hogy amikor megölik az állatot, akkor sok adrenalin szabadul fel benne, te is megeszed az adrenalint, így te is ideges leszel, nagyobb eséllyel válsz erőszakos cselekedet elkövetőjévé. Mondták is, hogy látszik rajtam, hogy ezért vagyok ideges.

Egyébként meg ki kell rakni az ilyen embert a szabadba, hogy boldoguljon ahogy tud, és megnézni, éhezése hanyadik napján veri agyon az első állatot, ami túl értékes kaja forrás lesz az éhhalál küszöbén ahhoz, hogy hagyják elmászni. Nem is igazán követi ezt a példát egyik természeti nép sem, az ősember sem tette, az emberszabásúak sem teszik. Csak a civilizáció mellett lehet biztonsággal elhatározni magunkat a vega életmód mellett. Aki azt hiszi, hogy természetes forrásokból fent lehet tartani egy kielégítő vega étrendet, az nagyot téved. Növénytermesztés, export-import stb. nélkül a világ elég nagy része vega életmód szerint lakhatatlan volna. A szója is benne van a top 10 erdőirtásért felelős haszonnövényben példának okáért.

Mindenkit békén szoktam általában hagyni az ő hitében, de amikor a hülye, megalapozatlan blődségeivel támad engem, akkor kikelek általában magamból, mert az ilyet nem bírom szó nélkül hagyni.

2014. okt. 27. 23:55
 18/25 anonim ***** válasza:

Egyes emberek fanatikus baromsága engem is sírba tud kergetni. Ez az állat megölése dolog olyan mint amikor megállapították egy kenyérpirító segítségével angol tudósok, hogy a halnak fáj ha horoggal kifogják. Erre mondtam én azt, hogy a halat nem kenyérpirítóval fogják hanem horoggal.

Vega életmóddal pedig az őseink sem éltek volna túl néhány kritikus időszakot. Gondoljunk csak a jégkorszakra. Ki kapargált volna a hó alatt néhány atommá fagyott füvecskéért, amikor ott volt az állati táplálék. Ugyan nehezebb volt megszerezni, mert ugye "nincs fogunk mint a macskának", de azért egy mamut ellátott egy kolóniát, nem beszélve arról, hogy egy állatot akkoriban nem csak a húsáért öltek le, mivel nagyon sokrétűen felhasználható volt egyéb célokra is. Bizony az állati eredetű táplálék fogyasztása már ősidők óta az emberiség fennmaradásának egyik alappillére. Jelen körülmények között -ahogy te is írtad- működik a vega dolog, de akkoriban ez nem így ment. Továbbá nem hiszem, hogy teljesen egészséges ez, mert ezzel rettentő egyoldalúvá válik a táplálkozás, bár van egy-két előnye is. De én továbbra is azt mondom, hogy mindkét forrásból kell táplálékot fogyasztani.

2014. okt. 28. 00:09
 19/25 anonim ***** válasza:

A mindenevő nem azt jelenti, hogy mindent meg is kell enni. Pár millióan egész jól elvagyunk hús nélkül, én pl egész életemben utáltam, se gyenge nem vagyok, se vézna, sportolok, nem szoktam beteg lenni. Ha szükség lenne a húsra, rég éhenhaltam volna...

Pl a cica nem lenne képes rá, na, neki létszükséglet.

Különben, a kérdező nem óhajt húst enni, nem tűnt fel?

Hogy valaki hasznos választ is adjon.

veganbodybuilding.com, itt nézz körül, remélem, tdsz angolul.

2014. okt. 28. 08:41
 20/25 anonim ***** válasza:
Nem mondtam hogy kell. Azt mondtam, hogy az hülyeség, aki szerint egyáltalán nem szabad. Direkt minden kommentemben igyekeztem kiemelni, hogy semmi baj nincs egy jól felépített vega étrendben, sok esetben még előnyös is lehet, viszont hogy erre lettünk kitalálva és mindenkinek ezt kéne követni, mert ez a legjobb, az nem igaz.
2014. okt. 28. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!