Érdemes elkezdenem testömeget növelni 15 évesen 170 cm 70 kg vagyok? és minden nap megyek kondizni egy nap pihenek mondták kamaszkorba ne inkább vagy ez most hogyan van? Kell fehérje por szerintetek?
Mert még kezdő vagy, és tart a lendület. Viszont ha nem úgy csinálod ahogy a kolléga leírta, a túledzés hibájába fogsz kerülni. Fáradt leszel tőle, motiválatlan, nem tudsz enni, nem tudsz aludni.
Ha követed a leírását, nagyon jó leszel.
Két edzésnap között egy nap pihi mindenképp legyen.
2 hónapig kövesd a leírtakat.
Ha értelmezhető kérdést teszel fel, szívesen válaszolok, de az utolsó nem volt az.
amit #9 ben leírtak azt csináld 6-8 hétig. Közben figyeld a tested reakcióit. Súlyokat tartsd alacsonyan, menjen minden sorozatban 15-20 ismétlés legalább. Így fogod megtanulni hogy hol kell érezni a különböző gyakorlatokat. Kérj segítséget a konditeremben ahova jársz, és olvasd el ezt:
sargakapszula.hu
Az alapfogalmak, és egy kezdőnek minden szükséges információ benne van.
Annyi, hogy még nem érzed az izmaid, így nem tudod helyesen kivitelezni a gyakorlatokat. És még nem is bírnak ennyi terhelést az izmaid. Hamarabb elfáradnak, és vagy egyáltalán nem tudod megcsinálni a gyakorlatot, vagy csak helytelenül. Ezért fontos az elején ez a felvezetés.
Tudom hogy semmi kedved hozá, nyomnád mint állat, de tényleg csináld végig ahogy írják. Én nem így tettem, és kb fél év után jöttem rá hogy hogyan is kéne edzeni, mit is kéne érezzek. Szóval 6 hónapos diétám, kondibérletem, és vitaminom ment le a kukába. :(
Lényeg hogy az alapvető erőnlétet megszerzed, izomtudatot szerzel, megtanulod a helyes végrehajtását a gyakorlatoknak, és az izületeid is megerősödnek.
Egyéb iránt úgy váltogathatsz gyakorlatokat néha hogy rudas fekvenyomás helyett kézisúlyzóval csinálod pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!