Miért van viszály a saját testsúllyal és a konditerembe járók között?
ugyanazért mint bármilyen vallás/ideológia helyzetében
ez itt már egy tévhit:
erőben egészségben - a legtöbb ember nem ezekért sportol, hanem hogy mutogassa magát, a sprotolók meg pénzt keressenek. az átlag testépítőt nem érdekli az egészsége, mert ha úgy lenne, nem itt tennék fel a primitív kérdéseiket, hanem olvasnának, illetve nem doppingosokkal lenne tele az élmezőny versenyeken.
Hidd el nem az a testépítő ,aki nem olvas és itt teszi fel a kérdéseit. Az olyan emberek miért nem magukat minősítik ,miért a testépítőket?
Nézd meg Kathi Bélát. Akármilyen állat a teremben (szerintem edzés közben mindenki kicsit vadul és ez a normális) ott egy Semmelweis a háta mögött.
A szteroid témába meg most inkább ne menjünk bele. Kár vádaskodni. Van olyan street workoutos is ,aki használ valamilyen szert.
Nem olvastam végig, csak az első válaszból egy keveset, ott pedig megláttam a nevem :)
Azért, mert a saját testsúllyal edzők buták. Azt hiszik, hogy a súlyzós edzéstől nagy felfújt,használhatatlan izmaik lesznek. De sok calisthencező edz súllyal, pl húzódzkodás súllyal, kettlebell...stb Na akkor mi is van? És ezt én úgy mondom, hogy sw-zek :D
A súlyzós edzők szintén buták. Ők azt hiszik, hogy a saját testsúllyal nem lehet izmokat építeni, meg csak a játszótéren feszengenek a nyócéveseknek mert tudnak egy fekvőtámaszt.
Meglátásom szerint a vita azért van, mert nem tudjuk mi a másik célja, ha nekem a muscle up a célom nem súlyzózni kezdek hanem tolódzkodni és húzódzkodni, ha pedig a Mr.Olimpia a cél nem falnál végzett fekvőtámaszokat csinálok.
- A testépítés nevű sportot eleve kötelező utálni. Az eredmény látványos, eljut az átlagemberhez is, aki kevésbé látványos, így muszáj nekik valamit kitalálni, hogy miért is jobbak ők, mint a testépítők. Az átlagember általénos tudásszintje bármiről pedig megadja ezen kifogások értelmi szintjét (ami konvergál a nullához). A fegyencesek csupán ennek a jelenségnek egy alkategóriája.
- Divat mostanság hiperszuper-alterosnak lenni, szidni a mainstream dolgokat, droidnak nevezni a tömeget és azt hinni, hogy az egyén valami különleges, titkos tudás birtokában van (miközben amúgy a legtöbbször rémostoba). A fegyences kontingens is egy ilyen alteros csoport.
Azért van viszály, mert mind a két csoportnál vannak csökött agykapacitású idióták, akik ahelyett hogy elismernék, tisztelnék a másikat ahogyan egy sportember mentalitásához illene, inkább pocskondiáznak.
Én magam küzdősportolok, mellette kiegészítésképpen edzek saját testsúllyal.
Ettől függetlenül eszembe nem jutna fikázni a testépítőket, ellenkezőleg.
Sok testépítő teljesítménye tiszteletre méltó.
Köztudott, hogy aki általában fikázza a másikat, ott többnyire irigység van a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!