Miért van viszály a saját testsúllyal és a konditerembe
járók között?
1/18 A kérdező kommentje:
Mert aki súlyzós edzést csinál szerinte az a legjobb, aki pedig sztrít wörkáutozok neki meg az a best. Na ilyenkor jön az hogy valaki kinyílvánítja a véleményét erre pedig nekiugrik egy másfajta edzést követő emberke. Utána meg egymásnak esik a 2 tábor. Nekem az ezzel kapcsolatban a tapasztalatom, hogy főleg a "fegyencedzők" a fő provokátorok a közhelyes megnyilvánulásaikkal és a lenéző hangnemükkel ("ti csak poroztok" felvagytok fújva, műizom stb ugye ami a könyvben volt..)
Személy szerint a kapálás és az 1 kezes guggolás mellett teszem le a voksom.
2014. aug. 24. 17:15
Eleve tele van a Fegyencedzés c. könyv provokáló anyaggal. A gyakorlatok nem rosszak, de a sárga földig lehordja a testépítést.
Szerintem mindkettőnek van előnye is, meg hátránya is. A saját testsúlyos edzés ingyen van, a testépítés meg drágább, de tovább lehet vele fejlődni. Szerintem a súlyzózást és a saját testsúlyos edzést ötvözni kell és úgy leszel hatékony.
2014. aug. 24. 17:19
4/18 A kérdező kommentje:
Én is olvastam a Fegyencedzést. Hát igen ,a két könyvet össze lehetne gyúrni úgy ,hogy csak a lényegre koncentrál és nem köt bele senkibe és akkor lett volna egy tök jó 100+ oldalas könyv ,amiből nem egy hozzáállást tanulsz el.
Én ha van suli ,akkor kondizni is szoktam amúgy meg én is testsúllyal edzem magam.
Az igazi sportemberek között nincs viszály, mert tudják, hogy mind a kettő másra van és a saját céljuknak megfelelően választanak, vagy űzik mind a kettőt. Na de van akik besz*pták a fegyencedzést, spártaiedzést meg a többi marhaságot és tényleg elhiszik, hogy akkor lesznek kemények, ha lemennek a játszótérre -10°-ban félmesztelenül húzódzkodni, mert csak így lesz igazi ízmuk. Na ők szokták azt hangoztatni, hogy aki kondiba jár annak csak felfújt műízma van. Ebből meg persze kialakulnak a viták és jön az általánosítás. Persze a súlyzósedzést végzők között is vannak ugyan úgy hülyék.
2014. aug. 24. 17:27
6/18 A kérdező kommentje:
Szóval az egész a Fegyencedzésnek a stílusa miatt van?
Szerintem mondjuk addig fölösleges kondiba menni ameddig nem megy 40-50 szabályos fekvő. Én akkor megyek kondiba amikor már szükség van rá, mert nem megy a fejlődés saját súllyal otthon. A speciálisan gépeken olyan izomcsoportokat is meg lehet dolgoztatni amit már egy fekvővel vagy húzódzkodással nem. Ráadásul néha jó a súlyzót kézbe venni, szűk húzódzkodás helyett. A saját testsúly meg ad egy jó alapot és egy megfelelő erőnlétet, mielőtt akár elmennél a terembe. Persze miután már terembe jársz azután is lehet csinálni a saját testsúlyost, mint ahogy fentebb írtam.
2014. aug. 24. 17:34
Szerintem igen, bár ha nem ilyen lenne a stilusa akkor is lenne viszály mivel a média is azt mondja hogy felfújt izom meg mit tudom én. De közel sem lenne ekkora veszekedés ebből
2014. aug. 24. 17:35
9/18 A kérdező kommentje:
Na a következő béke Nobel díjat az kapja ,aki megoldja ezt a viszályt :D Szerintem nehezebb dolga lenne az illetőnek ,mint a közel-keleten.
#6 Igen, van egy kis maszlag abban a könyvben. Meg ha valaki mást csinál akkor már előszeretettel pocskondiázzák egymást az emberek. Most is volt itt egy kérdés, ahol egy emberke "ízületgyilkosnak" nevezte a konditermi edzést. Be kell melegíteni. Ennyi.
2014. aug. 24. 17:36
Kapcsolódó kérdések: