A fehérje készitmények tartalmaznak glutént?
Akkor olyan durván be kéne tartanod, mint ismerősömnek, aki különösen érzékeny rá: még azt is néznie kell, hogy a gyümölcs milyen szezonban honnan volt szedve.
Ez hülyeség. A glutén nem terjed levegőben.
Ki mondta, hogy egész búzaszemnek kell lennie? Egyébként meg szerinted a körülmények amikor szedik, szállítják feldolgozzák őket, azok milyenek, hm? Az üzemben sem búzaszemek vannak már régen. Egy kissrác mogyoróérzékeny volt és azért hozta be a mentő mert kinyitottak vele egy légtérben egy beszáradt mogyoróvajas üveget. Mégsem mászkáltak bele a mogyoródarabok a szájába, érted már? Mindegy, neki nagyon magasfokú az érzékenysége. Mindig szigorúan betartja a diétát, csomószor mégis van tünete, és ő sem tudja miért. Aztán jön rákésőbb, hogy hogyan kerülhetett bele az étrendbe egy minimális mennyiség.
Ha gondolod megmondom itt a profnak, aki a belgyógyot tanítja, hogy szerinted egy hülye s3gg, viszont akkor te se félj "nyomokban tartalmazhat" leírástól, nagyobb nyomokban úgysem tartalmaz, mint amit te itt elbagatellizálsz .
Látom nem érted, miért hoztam, fel példának, csak egyből arra tudsz gondolni, hogy szerinted vagyok akkora marhavagon, hogy keverem a kettőt. Istenem, tudom mi az a glutén, most mondom, hogy
1 ezt tanulom.
2 én is voltam gluténérzékeny.
De ennyi erővel a tehén csecsébe sem mászik bele a búzaszem, miért is kéne félned a tejsavóproteintől. Istenem hogy ennyire nehéz kicsit belegondolni a párhuzamba, amit mondanék.
Inkább te olvass ki valamit jó? Pl. a belgyógyászat alapjaival kezdhetnéd.
Még kioktatnak chhh, komolyan f4szom kivan már.
2 hete még azt sem tudtad, na látod ezért nem kéne kioktatnod.
Az meg, hogy 25 éve nem eszel glutént mégis itt vagy tökéletesen semmit sem mond el. A gluténérzékenység bármely korban, egyik napról a másikra kijöhet. Nem csak a születéstől fogva manifesztálódó öröklött fajtája létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!