Miért nem leszek izmosabb?
Nincsenek meg a tápanyagmennyiségek. Nem elég sokat enni, nem mindegy, hogy miből mennyi megy:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Zsíból 1g x ttkg, ennek fele legyen telítetlen.
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Az edzésed sincs rendben szerintem, ha nem fejlődsz.
A disznóhús is jó, de amit írtam fehérjemennyiség az legyen meg. Egy 70 kilós embernek kell napi 140g fehérje, ha izmosodni is akar.
Saját testsúlyos edzésből a fegyencedzés című könyvre keress rá és töltsd le. Googleba: fegyencedzés pdf.
De súlyzós edzéssel többre mennél, ha izmosodni szeretnél.
A lábad nem is fog látványosan fejlődni. A saját testsúlyoddal, a lábadon nem tudsz, csak minimális fejlődést elérni. Én 77 kg vagyok, 2 hónapja 110-115-120kg-al álló vádlizom(20-18-15 ismétléssel), és alig fejlődött valamit.
Szerintem járj le edzőterembe, és van még egy rossz hírem... A táplálkozás is nagyon fontos. Fontos lenne, hogy ne csak sokat egyél, hanem sokat abból, amiből kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!