Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lemaradt mell, oldalhasizom,...

Lemaradt mell, oldalhasizom, erő, töjmegnövelő edzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Szeretnélek titeket megkérni, hogy segítsetek nekem egy edzéstervet összerakni, amely fizikai erőt növel, szinte egy erőemelő edzés szerűt, hogy felvegyem a fersenyt a többiekkel, aztán pedig áttérnék egy testépítő edzéstervre, nem tudom ez hülyeség-e.Alapból ektomorf testalkat vagyok.

Természetesen a gugolás,felhúzás,fekvenyomás,bicepsz lenne az alapja, és aköré épülne a többi.

A lábamra egy normál edzés kellene, az teljesen jó a lábam, nincs lemaradvan, nem aránytalan. Azonban, régen volt egy idióta tesitanárunk, aki miadt egy adag ronda izom van a hasamon. De csak elöl, oldalt a bordák alatt nincs semmi izom, mivel 4 éven keresztül napi 70-100 felülést csináltatott velünk, alapból vékony vagyok, meglátszik.

Szóval hasra kellene valami, törzsfordítással felülés, vagy oldalfelülés, nem tudom.

Végül pedig ami a legfontosabb, hogy egy olyan mell edzés legyen benne, ami akár 2x is szerepel 1 héten (pl hétfő-péntek) mert a mellem nagyon szembetűnően le van maradva. Főleg a kucscsontom alatt, középpen.

Étrendel tisztába vagyok, azt nem kell mondani.

Lehetőleg szabadsúlyos gyakorlatok legyenek, arra van leginkább lehetőségem.

Előre is köszönöm szépen. :)

2014. jún. 5. 20:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy tömegnövelő edzés, mivel az edzés nem különbözik a szálkásításnál alkalmazottól. Mármint a súlyzós része. Szálkásításkor sem kis súlyos gyakorlatokkal bohóckodunk. Tehát mivel nincs szálkásító edzés, így nincs tömegnövelő edzés sem, mert nem ez a különbség. Hanem az étrend!

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell. Azaz minden edzésen minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlat legyen. Gyakorlatonként 3-4 sorozattal. Kb így néz ki: guggolás, fekvenyomás, húzódzkodás (vagy evezés), mellről nyomás kétkezes súlyzóval (vagy vállból nyomás egykezesekkel), bicepsz állva rúddal, hátsó támaszos tolódzkodás ( vagy tarkóhoz engedés állva vagy ülve egykezessel), hasprés (vagy lábemelés függeszkedve), egylábas vádli állva.

Majd 2 hónap után átállhatsz osztott edzésekre is.

2014. jún. 5. 20:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Figyelj, tisztában vagyok ezzel a 2 hónapos átmozgatással, már megovolt. Nem most kezdem a kondizást, csak egy időre abbahagytam. Az a gond, hogy mindenem nő, a mellem is, de le van maradva x értékkel. Ami szembetűnő, és így rengeteg gyakorlathoz, amihez mell is kellene valamilyen szinten, nem bírom normálisan végezni mert a mellem nem bírja. Ezért kellene, a mellemet felhozni. Mivel vékony vagyok, így a kisebb méretű izom is látszik pl a hasamon, még a mellemen szinte csak csont és bőr, nagyon le van maradva.
2014. jún. 5. 20:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor az étrendeddel is gond van. Hiába írod, hogy azzal tisztában vagy. Ha nem megy rád megfelelő ütemben tömeg, akkor szarul eszel. Még több kaja kell.

Ha kétszer akarsz mellezni, akkor úgy teheted meg, ha egy alkalommal nem megy rá sok sorozat. Így fel tudod valamennyire hozni.

Pl hétfő: mell-tricepsz

kedd: hát-bicepsz

csütörtök: láb

Péntek: kevés mell-váll.

Hétfőn mehet 3 gyakorlat mellre, kétféle nyomógyakorlat és egy tárogatás.

Pénteken pedig egy nyomás és pl egy tolódzkodás.

De ez csak egy példa a felosztásra, sok lehetőség van még.

2014. jún. 5. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!