Egy ilyen étrendhez mennyi aerob mozgás kell, hogy
kalóriamínuszban legyek?
Figyelt kérdés
Szálkásítani szeretnék. A napi étrendem a következőképpen néz ki:
- 40g zabpehely tejben,
- 1 szelet teljeskiörlésű rozskenyér, magas fehérje és alacsony zsírtartalmú sajttal és sonkával
- 1/2 kg csirkemell, zöldségkörettel
- 250 g alacsony zsírtartalmú cottage
- 2 adag Biotech Nitro pure Whey Gold
Ez kb, ha jól számoltam 1400-1500 kalória, a fehérje 2,4 g körüli, a ch minimális.
Kérdésem, hogy egy ilyen napi étrendhez kb hány perc aerob mozgást végezzek (biciklizés) a heti 3 súlyzós edzés mellett, hogy kalóriamínuszban legyek és fogyjak?
pont fordítva kellene gondolkodnod, a mozgásnak alapnak kellene lennie és az étrendedet kell úgy belőnöd, hogy heti 0.5-1kg fogyás meglegyen.
2014. jún. 3. 16:45
2/10 A kérdező kommentje:
A konkrét kérdésre is válaszolnál?
2014. jún. 3. 16:58
3/10 anonim válasza:
Az étrend a legfontosabb. Mellé heti minimum 3-4 40-60 perces aerob edzés legyen. De azért írjuk, hogy az étrend a lényeg, mert aerob nélkül is lehetsz jó étrenddel kalória mínuszban. Az aerobbal csak több kalóriát égetsz, ezáltal kicsit többet ehetsz.
2014. jún. 3. 17:01
4/10 A kérdező kommentje:
Sandorzsolt! Oké, köszi ez világos! De hogy tudom kiszámolni, hogy egy adott napon mennyi kalóriamínuszban tudok lenni ezzel a kajával és mondjuk 40 perc közepes fokozatú szobakerékpározással?
2014. jún. 3. 17:12
5/10 anonim válasza:
Nem lehet ezt előre kiszámolni, mert változhat az anyagcseréd is. Majd látod, hogy jön e a heti 0,5-1 kg fogyás. Ha nem jön heti 0,5 kg, akkor veszel le a kajából, ha pedig 1 kilónál többet fogysz, akkor növeled a bevitelt, mert különben izmot vesztesz. Tehát ezt állandóan kontrollálni kell.
2014. jún. 3. 17:14
6/10 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de akkor azt így nem lehet meghatározni mondjuk, hogy ez a kaja kb 1500 kalória, kb ugyanennyi "ég el" egy nap, ha az ember nem csinál semmi különöset, csak éli az életét. Tehát most lennénk kb nullán. És akkor ebből lejön a 40 perc bicikli, ami kb 400 kalória, tehát -400 kalóriában vagyok az adott napon?
Vagy rosszul gondolkodom?
2014. jún. 3. 17:20
7/10 anonim válasza:
kb jól gondolod, de pontosan ezt nem lehet előre tudni. A napi 1500 kcal-hoz jó lesz szerintem a heti 3-4 aerob + súlyzós edzés. De mondom, ez alkatfüggő.
2014. jún. 3. 17:25
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Amúgy az aerobot heti 7 nap csinálom.
2014. jún. 3. 17:29
9/10 anonim válasza:
mehet úgy is.
2014. jún. 3. 17:31
10/10 anonim válasza:
azt, hogy ki mennyi kalóriát éget mivel, azt nagyon nem lehet így táblázatból kiolvasni, ez teljesen egyénfüggő, amit kalória bázison találsz, vagy amit kiír a szobabiciklid, azok egyáltalán nem pontos adatok, csak irányszámok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!