Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért leszek rosszul?

Miért leszek rosszul?

Figyelt kérdés

Egy jó ideje(kb. 1 éve) nem csináltam aktívan semmilyen testedzést vagy akárcsak mozgást. Mostanában elővettem a kis súlyzóimat, meg az itthon rejlő ilyesféle kincseket és szoktam itthon "edzegetni" egy kicsit. Azonfelül, hogy nem bírom sokáig csinálni, mert elfáradok, már kb. ha 20x megemelem a 2 kg-os súlyzót, nem egyszer fordult már velem, hogy megfájdul és betompul a fejem, szinte elkezdek szédülni, utána meg úgy érzem magam mint akin az úthenger ment át.

Ez csak szimplán az erőnlét hiánya miatt van és klasszikusan a kezdők tünetei, vagy ez valami más baj lehet? Néha már megijeszt a dolog és nincs is kedvem hozzáfogni, mert tudom, hogy én nem jól érezni fogom magam, hanem inkább rossz lesz.

Ui. Lány vagyok

2014. máj. 27. 15:25
 1/5 anonim válasza:

Valószínűleg ez csak azért van, mert már régen nem csináltál semmit, az izmaid fáradékonyabbak és ez fejfájáson keresztül jön ki. Velem is volt már ilyen, és anyám ezt mondta.

Viszont ha már nagyon fáj, vagy nem akar múlni, lehet tanácsosabb lenne felkeresni egy orvost!:)

2014. máj. 27. 15:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Az edzetlenség miatt hirtelen vérnyomás-emelkedés következik be, ez okozza a fejfájást és a szédülést.
2014. máj. 27. 15:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Vérnyomás gondok, illetve lehet vércukorszint leesés.
2014. máj. 27. 16:24
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Az tény, hogy mind a vérnyomásom és a vércukrom is alacsony, illetve a "normál" intervallum alját súrolja. Viszont leszámítva az alkalmankénti szédelgéseket összességében jól érzem magam az adott értékekkel. Mozgással kombinálva akkor lehet már valami, valahogy mégsem okés. :/

2014. máj. 27. 16:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Az edzések előtt 1-1,5 órával kellene enni összetett szénhidrátot egy kis fehérjével. Így egyenletesebb lesz a vércukorszint és végig lesz erőd is. Pl csirke-rizs-zöldség.
2014. máj. 27. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!