Tömeget növelek, és nagyon hízok. Miért?
-.-
Szerintem ez már vicckategória :D
Nem mondhatod komolyan, hogy nekem fingom sincs a táplálkozásról. Ennél azért már régebb óta írogatunk itt..
A húsevők nem tipikusan azok az elhízott fajták, nem mondhatod hogy egy lowcarb húsevő testesítené meg az elhízott nyugati embert..
Eszkimók mit elhízottak? Én pont azt tudtam róluk, hogy egészségesek a maguk halevésükkel. Meg esznek salátát: zuzmót szarvasok gyomrából :D
Legjobb fermentált zöldség :D (vagy moha)
A kövér emberek 4kcal /g energiatartalmú cukrot illetve cukorból álló keményítőt esznek.
Én és a húsevők húst, általában zsíros húst. Én 9kcal/g energiatatalmú tömény zsírszalonnát nyomatok a zöldségeim mellé, mert finomnak és táplálónak tartom. Sonkát vastag zsírréteggel, ami jóval magasabb energia tartalmú mint a csibecici.
Nem eszem sokat mert nem törekszem tömegnövelésre, de keveset sem eszem, ezzel ritkán vádolhatnak. De az én példám nem is lenne jó még ha pontos képet kapnánk a táplálkozásomról sem, mert ekte ektomorfként én nem valószínű hogy 40-50 éves korom előtt nagyon elkezdenék meghájasodni, már ha csak úgy jóllakok hússal, zsírral, mellé akár rizzsel.
De ami a lényeg, a hájas ember miért enne többet mint én? Munkatársamat látom, töredékét eszi amit én + zsírszegényen, kalóriában meg sem közelít. Közben egész nap nagyobb testet mozgat.. ok. többet edzem, kivéve mostanában mert most én sem nyomom a heti 4-5 edzést.
Kettőnk között a különbség, hogy ő (jaa, persze zsírszegényen eszik eleve nem nagy húsos) még nálam is rosszabbul bírja a glutént és a tejet, vagy nem bírja a sok ch-t (nőként ez miért lenne meglepő..) és úgy is néz ki szegény teste.
Ennyi. Ez megint hormonális szabályozás kérdése, de ugye ebben nem hiszel..
"Mert szerinted mit raktarozunk zsirban? A ch-t? Akkor a bevitt zsirbol mit csinal a szervezet? Megy glikogenba? "
Tudod-e mik azok a ketonok?
Marci, a bevitt zsír:
vékonybélben a trigliceridek lipáz enzimektől lebomlanak zsírsavakra és glicerolra, és mindegyik megy a maga útján ATP szintézis felé.
Glicerolból DHAP lesz az lép be a glikolízisbe és bomlik le piruváttá, aztán jön a citrát ciklus ahol NADH meg FADH keletkezik, a hidrogének pedig majd átkerülnek a mitokondrium membránon és protonpumpa meghajtja az ATP-szintetáz enzim-'gépeket' amik ATP-t képeznek ADP-ből.
Zsírsavak pedig bekerülnek a mitokondriumba (karnitinnal) ott pedig bomlik lefele 2 atomonként miközben acetil-KoenzimA keletkezik minden lépésben. B-oxidáció.. ez történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!