Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egylábas fekvőtámasz vagy...

Egylábas fekvőtámasz vagy sima fekvő?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Már megy az egylábas fekvőtámasz (ez ma derült ki), akkor ezt csinálhatom a sima helyett. Úgy csináltam, hogy felraktam mind a két lábam az ágyra, aztán felemeltem az egyiket és úgy nyomtam. Igazából nem sokat csináltam, de ez jobban tetszett, mindenképppen alkalmazni fogom. Az lenne a kérdés, hogy ez kiváltható-e a sima fekvőtámasz helyett, vagyis ez lenne a főbb elem.

#edzésterv #fekvőtámasz #egylábas fekvőtámasz #izom.edzés
2014. máj. 17. 18:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Egylábas fekvő? Semmi különbség nincs terhelésben így. Ugyanannyira könnyű, mintha két lábbal csinálnád. Ugyanaz a terhelés nehezedik a mellizomra, karra. Szóval tök mindegy melyiket végzed. Az egykezes fekvő lenne a nehezítés!
2014. máj. 17. 19:04
 2/12 A kérdező kommentje:
Tudom, de az még nem megy :)
2014. máj. 17. 19:11
 3/12 anonim ***** válasza:
Jó, csak azt értsd meg, hogy az hogy egy lábadon támaszkodsz vagy kettőn az fekvőtámasznál nem jelent semmit. Nem lesz nagyobb terhelés így. Mert írod, hogy ez derült ki. Hát bakker, mindenki tud ilyet aki kétlábast is tud.:)
2014. máj. 17. 19:14
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát na :D de aki tudja az kétlábast, az egylábast az még nem biztos, hogy tudja a nulla lábast.. én pedig pont erre hajtok (meg még sok másra, hosszú az út odáig)
2014. máj. 17. 19:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Vagyis amint megy az egykezes elkezdem a 0 lábast
2014. máj. 17. 19:18
 6/12 anonim ***** válasza:
0 lábas? na ez egyre jobb.:)
2014. máj. 17. 19:19
 7/12 anonim ***** válasza:
0 lábasból én tudok egy felet :D de az hogy egy vagy két láb az nem számít hidd el.
2014. máj. 17. 21:26
 8/12 Sowilo ***** válasza:

0 lábas fekvő :DDDD

Tehát ezek szerint támaszmérlegből szeretnéd kinyomni magad. Nem akarom elvenni a motivációd, de ahhoz még kellhet pár év.

Ahhoz eleve nem fekvőtámaszokat kell nyomnod. Ha tudsz 40 szabályosat, az bőven elég. Először erősítsd meg a törzsedet, tehát huzamosabb ideig ki kellene, hogy tartsd a mellős és hátsó függőmérleget. Egyensúlyérzékednek is lennie kell, tehát a kézállást is el kéne sajátítani. Ezek után varjútartásból kellene próbálkoznod, hogy kinyújtsd hátra a két lábadat. Először csak behajlítva, majd nyújtott lábbal terpeszben, és ha megy zárt lábbal is, akkor meg tudod csinálni a támaszmérleget. Az, hogy ki is tudd nyomni magad, az csak ez után jön, érdemes korláton gyakorolni.

2014. máj. 19. 20:41
 9/12 A kérdező kommentje:
Még van időm :) kb 4-5 év múlva szeretnék elkezdeni kondizni.
2014. máj. 19. 20:44
 10/12 tkodit ***** válasza:
akkor addig olvasgatni is van időd, ugyanis tök más gyakorlatról beszélsz :D
2014. máj. 19. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!