Zsírbevitel számításánál ti mit vesztek figyelembe (a többi lenn)?
A zsír számításakor "csak" a hozzáadott zsírt számoljátok bele, vagy a "rejtettet" is? Alapból számoljuk ugye pl. a lenolajat, amit az ételhez adunk, a zsírt/vajat amit a szendvicsbe kenünk, számoljuk az olajos magvak zsírtartalmát, a tejtermékek zsírtartalmát. Tojássárgája gondolom nem kérdés.
Viszonylag jelentős pl. a zabpehely zsírtartalma is. Azt számoljátok?
A húsokban lévő (rejtett) zsírok? Pl. ha nem csirkemellet eszem, hanem pl. halat vagy csirkecombot?
Mi a helyzet a Ch forrásokban lévő természetes zsírral? Étkezésenként nem jelentős, de napi szinten simán összejön 10-15 gramm (pl barna rizs, TK kenyér).
Amikor azt mondjuk, tömegeléshez 1 gramm / tskg zsír, akkor az utóbbiakat beleszámoljátok/beleszámoljam?
mindent beleszámolok (online táplálkozási naplót vezetek, ott meg minden makrót tud könnyen számolni az ember)
de ha nem eszel durván zsíros húsokat, meg napi 620 tojást, és nem nassolsz össze-vissza, akkor nem nehéz kereten belül maradni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!