A fehérje mérgező?
1.
"In summary, reducing dietary saturated fat is associated with an increase in LDL-receptor abundance of magnitude similar to the decrease in serum LDL-cholesterol. Thus, an important mechanism by which reductions in dietary saturated fatty acids decrease LDL-cholesterol in humans is through an increase in LDL-receptor number. "
? Ez lópikula, izgalmasabbakat is lehet ennél olvasni, nézzük a következőt.
2. "cardiovascular disease (CVD) prevention and treatment has been a reduction in saturated fat intake, primarily as a means of lowering LDL-cholesterol concentrations"
És ez most? Mondatok és mondatok, és az ldl koleszterin még mindig nem betegségfaktor.. O_o
"Clinical trials that replaced saturated fat with polyunsaturated fat have generally shown a reduction in CVD events, although several studies showed no effects."
Jaaaa.. miért linkelsz ilyeneket nekem, elvileg nem biztos hogy az én időmet megérik ilyen sz.arok :D
"although some have provided evidence of an increased risk in young individuals and in women."
A zsírszegény táplálkozás terjesztése mögött egyébként nagy óriási munka volt. Felőlem komolyan veheted, és félj a zsíroktól.. csak ez meglehetősen beteges.
"However, replacement with a higher carbohydrate intake, particularly refined carbohydrate, can exacerbate the atherogenic dyslipidemia associated with insulin resistance and obesity "
Ahhhaa.. én ezért vagyok lowcarb - highfat párti. Én is tudom, hogy a szénhidrátfogyasztás nem jó ötlet.
és végül..
3.
"Epidemiologic studies and randomized clinical trials have provided consistent evidence that replacing saturated fat with polyunsaturated fat, but not carbohydrates, is beneficial for coronary heart disease."
Ok, elfogadom, hogy ilyen összefüggést is ki lehet hozni. HISZEN az ember egy csomó ideig vízparton élhetett. Mi van a vízparti kajában? (tengeri állatokban) ?
Hát poli unszaturáted fatti acidsz ráadásul kiegyenlített omega3 és 6 arányban. És ez tényleg tök király.
De azért ne vonj le túl sok következtetést.. pontosan minek is linkelted a 3 absztraktot? Mit akartál kihozni? Mert baromira nem egyértelmű :D
Te egy nyomozó vagy, legalábbis olyan profilanalízis készséged van, mint 3 vizslának egyszerre SE.
Tehát minek linkelted a 3 absztraktot? :)
Az, hogy az érzelgősséged, primitívséged, ösztönöket összemosod és próbálod ránk húzni, ugyanúgy minősíti a konkrét érvek nélküli buta viselkedésed, mint az, hogy valaha kést hordtál.
Súlyosan félreértesz. A bicskanyitogatás csak képletes, legalábbis nálam az, én sose hordtam kést.
"te valószínűleg a nyugati dietetika vallási dogmáiban hiszel, ezeknek pedig már nálad avatottabb képviselőivel is vitatkoztam eleget, fölösleges lenne most az igazamat bizonygatni."
Újabb valószínűleg, meg feltételezgetések. Így elég nehéz is lenne a vita. Vajon ki érzi magát magas lovon valódi tudás nélkül?
A vita nem kényszerhelyzet, hanem lehetőség. Lehetőség információ cserére, nézőpont megosztásra. Pont, hogy ez a magas szintű kommunikációs képesség különböztet meg minket az állattól. Amire te gondolsz az a veszekedés.
Félre értettél, mivel nem idegesítesz, nem megy fel tőled a pulzusom, mint egy vadállatnak. Szimplán irritálnak a buta emberek, akik terjesztik a hülyeségeiket teljes meggyőződéssel, vagy akik csak mindig megmondják nagyon frankón, hogy ez nem jó az nem jó, de releváns, bizonyító erejű ellenpéldával már nem tudnak szolgálni.
Én azt javaslom szállj le a magas lóról, mert ha az életben is így viselkedsz, nagyon csúnya pofonokban és meglepetésekben lehet még részed, ahogy itt is jó pár dolgot benéztél. Ez ismét képletes volt, mielőtt még az állati ösztönökről tartanál előadást.
Kérdező, a paleo lejáratása már eléggé elkopott, és eléggé szánalmas próbálkozás volt. Hogy te komolyan veszed? Engem nem érdekel, én már túlléptem azon hogy megítéljelek, szerinte a te bajod :)
Tré írás, olvasd el a cikk kritikáját és a folytatását is.. Tipikus 'zsindex' minőségű cikk. És a kedvenc kutatód járatta le magát vele (persze nem előttem, én mi a fenének ítélkezzek..)
"Az, hogy az érzelgősséged, primitívséged, ösztönöket összemosod és próbálod ránk húzni,"
Állítom, hogy egy csepp indulat nincs bennem. Ok, benned sincs, jobban tudod mint én. De bennem aztán.. kinőttem már.
"ugyanúgy minősíti a konkrét érvek nélküli buta viselkedésed" ?
Nem buta a viselkedésem (!), egyébiránt most sem vitatkozom, tehát mégis mit érveljek? :)
Leírtam a választ a kérdésre, linkeltem oldalt a kígyómérgekről, ennyi. Plusz megjegyzést fűztem a kérdező megjegyzéseihez hasonló módon, gondoltam esetleg fel fog tűnni hogy a 'kedves sporttársaim... titeket nem zavar hogy..." típusú dolgok elég gázosak. De lehet nem azok csak nekem tűnnek úgy. Mégis amikor én írtam hasonlóan, szubjektíven akkor az meg lett ítélve :)
"Súlyosan félreértesz. A bicskanyitogatás csak képletes, legalábbis nálam az, én sose hordtam kést."
Én meg sose nyitogattam. De nem is gondolok rá, tudod, minek érzelmeskedni alapon.
"te valószínűleg a nyugati dietetika vallási dogmáiban hiszel"
Gondolom az írásod alapján következtettem? :)
"A vita nem kényszerhelyzet, hanem lehetőség. "
A vita az egónk nevetséges kis ficánkolása, mintha attól kellene félnünk hogy kitörlődünk a létezés nyomorából ha egyszer nem nyerünk meg egy amúgy jelentéktelen vitát.. elég sz.ar ez, tudom mert bennem is munkálkodik ez.
Lehetőség? Lehetőség arra hogy az egónkat mások fölé helyezzük. :D
Amire Te gondolsz magasszintű véleménycserére, az a gyakorlatban lényegében nem létezik. Talán nem vagyunk eléggé magasszintűek hozzá. Amit vitának nevezünk a köznyelvben, az kérem szépen a veszekedés egy szofisztikált formája, a tudományosság köntösébe bújtatva..
"Félre értettél, mivel nem idegesítesz, nem megy fel tőled a pulzusom, mint egy vadállatnak. Szimplán irritálnak a buta emberek, akik terjesztik a hülyeségeiket teljes meggyőződéssel"
Látod, én eközben nem gondolom rólad hogy buta lennél, nem irritálsz, pedig az én szememben ugyan úgy butaságokat terjesztesz ugyan úgy meggyőződéssel mint én.. de Te jobb vagy mégis. Kettős mérce? :)
"meglepetésekben lehet még részed, ahogy itt is jó pár dolgot benéztél"
Akkor már érdekel, vajon mit is nézhettem be. Most már tényleg kíváncsi lettem :)
Most már pontosan tudom, hogy az vagy, akit leírtam fent.
Szerintem azzal, hogy egy több diplomával rendelkező embert, aki évek óta a szakmában van, azt szánalmasnak nevezel, az bizonyítja a csökevényes értelmi képességedet, valamint az elfogult egysíkúságodat. Az SZTE Orvosi Biológiai Intézet vezetőjét, az MTA doktorát témához nem értőnek írsz le, azzal nagyon magadat járatod le! Ellenben isteníted Szendi Gábort,aki programozó matematikus, forgatókönyvíró, dramaturg, pszichológus (ELTE), a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének volt tudományos munkatársa, klinikus, a paleolit táplálkozás szakértője -és nem látom itt, hogy lenne közte biokémikus, biológus, orvos, dietetikus, stb., de még csak egy tudományos fokozata sincs!
Vagyis itt van Neked ez az ember, akit bálványozol, mert írt valami olyat, ami tetszett, és kiállsz mellette, függetlenül attól, hogy egy koholmány az egész jó marketinggel.
Tudod, régóta írogatok fel a GYK-ra, és valamire rájöttem, mikor ezosokkal vitatkoztam kvantumechanikáról, vallási fanatikusokkal biokémiai evolúcióról: a szélsőséges, fanatikus nézetű emberek, akik eltökélten ragaszkodnak a butaságokhoz, azok maguk is végtelenül buták!
Úgyhogy nevezd magad bárhogy itt a GYK-n, Te egy buta és korlátolt ember vagy!
Egy elolvasott Szendi Gábor könyv után osztod az észt leereszkedő stílusban, holott igazából nem is értesz a táplálkozástudományok igazi hátteréhez, még azt sem tudtad, hogy mi a különbség a keményítő és a szacharóz között!
6-8 év kemény tanulás után talán jogod lenne ahhoz, hogy olyan emberek munkáját szóld le, akik már bizonyítottak valamiben!
Te ezt megtetted már? Bizonyítottál már valamiben? Mert amíg nem, addig maradj is csendben!
Ezt sokáig lehetne még folytatni, főleg ebben a stílusban, hogyha kedved tartja újra definiálsz dolgokat.
lásd:
"A vita az egónk nevetséges kis ficánkolása"
"Amire Te gondolsz magasszintű véleménycserére"
Ezt én is megtehetném, de minek folytassam.
Kettős mércét te is előszeretettel alkalmazod, úgyhogy ezt furcsa a te szádból hallani. Néha ellentmondasz önmagadnak. Egyszer azt írod zavar a mi nézőpontunk, máskor meg nem érdekel.
Hogy mit néztél be? Első válaszodban elég sok mindent a szokásos feltételezgetős stílussal, pl.: a kérdező testépítő akar lenni, a kérdező laikusabb másoknál (bár az nem derült ki szerinted kiknél, de ez is a szokásos feltételezgetéseid egyike), a protein por szerinted ultraszűrt szemétből készül, a keményítőt összemosod az egyszerű cukrokkal, stb stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!