A fehérjét porban is meg lehet enni? Ugsanaz a hatása, mint ha fepoldanam vízben?
Nemrég vettem full force simple wheyt, de a csokis egyazeruen annnyira ihatatlan, hogy hanynom kell tőle, porban viszont finom (nem vagyok finnyás!) Szóval a hatasa ugyanaz akkor is, ha porban eszem meg?
Előre is köszi!
Ugyanaz.
Egyébként mit értesz az alatt hogy "hatása"? Koncentrált élelmiszer, gyerek, nem varázspor!
Ha én a tojást nem sütöm hanem főzöm, annak ugyanaz a hatása?
#3-as hozzászólónak igaza van! Az hogy poralakban bekanalazod, vagy vízben oldva iszod, a felszívódási (emésztési) időintervallummal játszik szerepet. Mint ahogy az is, hogy vízzel, vagy sovány 0,1%-os tejjel (kazeinnel) iszod.
Én pl. edzés előtt/közben már ráöntöm a vizet a shaker-ben, hogy edzés utánra jól szétázzon, feloldódjon a por+víz.
Nem azért mert nehezen oldódik, habzik, bóvli a fehérje porom, hanem mert nem mindegy a felszívódási idő...
Hülyén hangzik, pert pici egy porszem, nem látható, de attól még egy pici porszem is oldódik. Kémiai értelemben a molekulák változnak teszem azt 30-60 perc alatt simán...
#4-es voltam!
Tehát ha gyorsan felszívódó fehérjét akarsz, akkor feltétlen vizezd fel hogy gyorsan emésztődjön/szívódjon fel a szervezetedben... Ha fogyasztás előtt beáztatod a proteint akkor ezzel még fokozod a felszívódási időintervallumot... A gyomrodba érve már egy oldott állapotú fehérje kerül...
Köszi a válaszokat!
Tehát összegezve: úgy akkor jó lesz, ha fel liter vagy 3 deci vizet iszok, miután megettem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!