Szálkásításkor elég napi 2,5 ttsk fehérje, vagy mindenképp 3 kell?
Bocs, hogy offolok, de a napokban gondolkodtam el azon, hogy ha elkezdek szálkásítani 2,5-3 g/kg fehérjével, és közben lemennek a kilók, akkor újra kell kalibrálni a diétát, vagy a cél eléréséig maradjon meg, ami viszont már akár >3g/kg fehérje.
Amúgy a kérdésedre szerintem van egy ésszerű válasz: edzésnapokon törekedj rá, pihenőnapokon szerintem nem vér szigorú.
Másfelől a szervezet nem egy napos algoritmus szerint működik, a napi bevitel csak átlagérték, ha nem mindig éred el sincs baj, sőt "bepótolnod" sem kell. Itt persze ésszerű dolgokra gondoltam, nem arra, hogy egyik nap nem eszem semmit, másik nap meg dupla adagot :DDD
Ezt most esett le: akkor a 3 g/kg fehérje bevitele zsírmentes tömegre vonatkozik? Mert ugye így már logikus lenne az, hogy állandó marad a diéta elejétől a végéig. Mert az valahogy csak nem menne, hogy 2 ember száraz testtömege azonos, de a zsíros meg különbözik. Pl.: 80 kg szárazon, egyik 100 kg, 130 kg a másik, akkor fennállhat az, hogy azonos állapot mellett az egyik 300 g, a másik 390 g fehérje bevitel mellett szálkásít akár azonos elért állapotban. 90 kg differencia pedig nagyon sok!
Most kövezetek meg, ha nagyon túlbonyolítom, de csak így lesz világos minden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!