Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szálkásításkor elég napi 2,5...

Szálkásításkor elég napi 2,5 ttsk fehérje, vagy mindenképp 3 kell?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 7. 23:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyire félsz az izomvesztéstől, illetve mennyire vagy hajlamos rá valójában.
2014. ápr. 7. 23:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát félni félek, (ki nem?:) Hogy mennyire vagyok rá hajlamos, azt sajnos nem tudom, mivel ez az első szálkásításom:?
2014. ápr. 7. 23:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Ektomorfok hajlamosabbak, de több tényező is van szálkásítás alatt, ami izomvesztést okozhat, nem csak a fehérje mennyisége.
2014. ápr. 8. 07:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy offolok, de a napokban gondolkodtam el azon, hogy ha elkezdek szálkásítani 2,5-3 g/kg fehérjével, és közben lemennek a kilók, akkor újra kell kalibrálni a diétát, vagy a cél eléréséig maradjon meg, ami viszont már akár >3g/kg fehérje.

Amúgy a kérdésedre szerintem van egy ésszerű válasz: edzésnapokon törekedj rá, pihenőnapokon szerintem nem vér szigorú.

Másfelől a szervezet nem egy napos algoritmus szerint működik, a napi bevitel csak átlagérték, ha nem mindig éred el sincs baj, sőt "bepótolnod" sem kell. Itt persze ésszerű dolgokra gondoltam, nem arra, hogy egyik nap nem eszem semmit, másik nap meg dupla adagot :DDD

2014. ápr. 8. 11:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Jó elmélkedés, de a legtöbben nem szokták. Még akkor sem, ha nagyon nagy tömegekről van szó, mert naturálban ez inkább zsír szokott lenni, és különben is száraz testtömegre számolunk. A fehérjét nem igazán szokták csökkenteni, max a ch-t, ha belassul a fogyás.
2014. ápr. 8. 14:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Kösz a választ, akkor ehhez tartom magam!
2014. ápr. 8. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt most esett le: akkor a 3 g/kg fehérje bevitele zsírmentes tömegre vonatkozik? Mert ugye így már logikus lenne az, hogy állandó marad a diéta elejétől a végéig. Mert az valahogy csak nem menne, hogy 2 ember száraz testtömege azonos, de a zsíros meg különbözik. Pl.: 80 kg szárazon, egyik 100 kg, 130 kg a másik, akkor fennállhat az, hogy azonos állapot mellett az egyik 300 g, a másik 390 g fehérje bevitel mellett szálkásít akár azonos elért állapotban. 90 kg differencia pedig nagyon sok!

Most kövezetek meg, ha nagyon túlbonyolítom, de csak így lesz világos minden!

2014. ápr. 9. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!