Otthoni fekvőtámaszokkal megfelelő étrend mellett lehet fogyni?
Egy közepes testalkatú, talán kicsit vékony srácnak, akinek a hasa kicsit nagyobb, az le tud fogyni otthon végzett fekvőtámaszokkal megfelelő étrend mellett?
Tehát nem sok kg-ot kéne ledobni, csak pár kilót.
A Fegyencedzés c. könyv talán egy pár évvel ezelőtt jelent meg, amikor én lefogytam saját testsúlyos erősítéssel az pedig 12 évvel ezelőtt volt.
De azért örültem hogy végre leírta valaki azt amit a saját testemen megtapasztaltam.
A szervezet pontosan tudja hogy mi az ellenállás és ennek megfelelően alakítja ki a testalkatot és a testzsír arányt
Ezért egy ember aki saját testsúlyos erősítést végez mindig természetesen szálkás, egy testépítőé pedig általában zsíros.
Aki ezt nem ismeri el az téved.
Szerencsére ahhoz hogy ezt tudjam elég a saját tapasztalatom, nem kell hozzá elolvasnom azt a sok mindent amit nektek próbálnak bele tömni a fejetekbe -úgy látom elég nagy sikerrel-
wash, tehát akkor én volnék a fotelból okoskodó ?
Egy hét leforgása alatt többet edzem mint amit te egész életedben. Jó lenne ha közöd lenne az itt leírtakhoz legalább egy picikét.
drake, ha most kezdeném a fogyást akkor lehet hogy meghallgatnám a teóriádat de így hogy már megtapasztaltam hogy működik már kevésbé érdekel
ha gondoljátok össze futhatunk személyesen is
és akkor el tudja dönteni mindenki hogy milyen stílusban beszél a másikkal és miket mond úgy hogy azért még a felelősséget is vállalja
Én nem hiszem, hogy olyat mondtam, amit ne vállalnék fel élőben, szóval Debrecen-Szolnok-Törökbálint, ennyi erővel, de nem igazán érdekel, mert nem hiszem, hogy élőben bármivel előrébb tudnánk érdemben jutni.
Látom, nem lehet meggyőzni. Amit mondasz, az akkor sincs úgy, de mindegy. Ajánlom figyelmedbe a Bill Nye vs. Ken Ham vitát. Szerintem hasonló a párhuzam.
A fegyóedzésnek meg van egy-két hibája, és elég erős propagandája is. Ebbe nem volna szabad beleesni.
Két dolog, amire még várnám a válaszod.
Egy, edzhetsz te akárhogy, étkezéssel tönkre tudnád tenni, be tudnád magadat zsírosítani, még akkor is, ha fegyencezel minden nap. Az edzés mellett étkezés függvénye a kinézet, a különbség is ezért van kondis és fegyences között (mert általában a kondis nagyon masszív tömegnövelő étrendet folytat, azaz erős kalóriaplusz, nem ritkán szemét kaja is befigyel). Semmi ilyesmi nincsen, hogy az test érzi, hogy akkor most a saját, vagy szabad súlyt használtak edzéshez, és aszerint alakítja a testzsírszázalékot. Az izom nem lát kívülre, egy ingert kap, amire a táplálkozás függvényében reagálni fog. Ezt nem látod be? Miért van az, hogy találkozom én a kondiparkban 20-25%-os testzsírral odajéró emberekkel, akik évek óta olyanok? És akkor megkérdezném a második dolgot: az, hogy ellent mondasz az egyöntetű tudományos irodalom, kutatások, TÉNYként kezelt dolgoknak, az, hogy azt mondod, Paul Wade (akiről rebesgetik, hogy kitalált), erős propagandával átitatott szava többet ér, mint mindenki másé, akinek ez a SZAKTERÜLETE (könyörgöm), az nem zavar? A Fegyencedzés c. könyvet te tudományos, felső oktatásban (nem pedig sima, átlagpolgárok között) helyét megálló, kikezdhetetlen irománynak tartod? Erre most komolyan válaszolj.
Mert ennyi erővel a kosarasok meg azért magasak, mert érzi a szervezet, hogy így előnyösebb, ezért megnő, nem?
Na de most viccet félretéve, komolyan. Így gondolod?
Nem is hiszem el hogy ezeket komolyan kérdezed.
Én nem a könyvet futtatom hanem elmondtam 20-szor hogy nekem a saját tapasztalatom és amikor másokkal végeztettem a saját súlyos gyakorlatokat ugyanaz volt az eredmény mint az én esetemben.
Itt nincs mit megkérdőjelezni.
Próbáld ki magadon, dobd el a súlyzót csak saját súllyal csináld az edzést, mehet minden nap 10 sorozat fekvőtámasz és 10 sorozat húzódzkodás.
És az hogy lehet ha a szervezet nem tud különbséget a tenni a súlyzós edzés és a saját testsúllyal végzett gyakorlatok között hogy az utóbbinál nincs olyan étvágyad ?
Mikor az ember gyúr kieszi a hűtőt, mikor erősít saját súllyal érezhetően kevésbé kívánja a kaját.
Attól hogy nem írok róla tudományosan bizonyított könyvet attól ez még így van.
És ha ez ellent mond a világ összes tudományának akkor bizony a tudománynak újból felül kell vizsgálnia a témakört mert téved.
Az igazság az hogy a köztudatban elültetett dolgok pontosan az ilyen "tudományosan bebizonyított" dolgokon alapulnak amiket az iskolában is tanítanak és bizony oltári nagy tévedések vannak.
Mindenki arról beszél hogy a sóból minél kevesebbet kell magunkhoz venni mert egészségtelen.
Hát pontosan ennek az ellenkezője igaz.
Rengeteg sót kell ennünk.
És ezt imádni fogjátok mert ez tudományosan is be van bizonyítva és le van vezetve kémiai egyenlettel
na így vezetik félre az embereket "tudomány" címszó alatt
és úgy látom jó munkát végeznek veletek
Na jó, ez tényleg fölösleges, mert úgy látom, összeesküvés-hív vagy, így akármit mondunk, a te tapasztalatod, és egy hétköznapi embernek írt, lektorálatlan könyv téged szerinted szakértőbbé fog tenni, mint a rendes szakirodalom (már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ha előbb egy másik könyvbe futsz bele, ami meg mondjuk azt írja, hogy a zsírt teszem azt kiizzadjuk, akkor annak hinnél-e, de végül is mindegy, el tudom képzelni, hogy igen). Furcsa, hogy nem érzed az iróniát abban, amikor azt mondod, kinek mossa mi a fejét, ki beszél hülyeségeket, és attól, hogy valaki valamit sokat ismételget, az még nem lesz úgy. Elolvastál egy darab, átlagpolgárnak írt könyvet, ami leírt valamit. Hihetetlen, hogy nem vagy képes a könyvet objektíven nézni. Miért lenne ennyi erővel az igazabb, mint a többi? Miért vált neked ekkora bibliává? Ha egy másik, saját testsúlyos edzéssel foglalkozó könyvben azt találnád, amit mi mondunk, akkor mégis mi volna a véleményed? Mert hogy számodra a fegyencedzés valamiért szent és sérthetetlen, az lerí. Gondolom azért, mert olyat mondott, amit hallani szeretnél, vagy csak szimplán azért, mert ezzel találkoztál először.
Kár, hogy a "gonosz testépítő" "rosszakaró szakember" képzetet a vita idejére sem sikerült kiölnöd a fejedből, de hát így nem lehet értelmesen vitatkozni, mert csak azt hallod meg, amit te akarsz, a többi résznél meg szó szerint kb. befogod a füledet és énekelsz. Így sajnos én is egyre nehezebben tudok a rátok vetített sztereotípia nélkül élni.
Hogy válaszoljak a kérdésedre is (mert én nem vagyok olyan, hogy kitérek előle ugye...) : egyrészt a sós dologgal nekem nem mondtál újat, másrészt a testépítő ezen dolgok miatt eszik általában többet:
-tudatos étrendje van, amit akkor is betart, ha már nem esik neki jól, hogy meglegyen a tápanyagmennyiség, ezért adaptálódik a több kajához, s később már sokkal éhesebb lesz, ha ez valamiért kimarad
-az átlagos súlyzós edzés ugyanannnyi időegységnyi saját testsúlyoshoz viszonyítva több energiát éget el (általában)
-a testépítők tesznek érte, hogy nagyobb étvágyuk legyen, hogy lemenjen a megszabott kajamennyiség (ami nem kevés), pl. evési praktikákkal, nagy dózisú multivitaminnal
Még mindig nem válaszoltál arra, hogy mi lenne, ha ugyanolyan tömegnövelő étrendet folytatna a fegyencedzéses delikvens, szerinted, tényleg nem zsírosodna-e be , de gondolom, nem is várhatok rá, mert neked mindenre megvan a válaszod, vagy az, hogy a Fegyencedzés logailag kikezdhetetlen és hibátlan könyve másképp írja (nem értem amúgy, hogy miért isteníted ennyire, de úgy látszik, téged ennyire könnyű megvezetni, ennyi erővel akármelyik könyv jöhetett volna, ha hasonlót ír a fogyásodról, akkor végtelen lojalitásodnak hála ezzel az erővel mára szcientológus is lehetnél) vagy pedig az, hogy pff, a hülye gonosz, rosszat akaró diplomás emberek csak át akarnak téged verni, te jobban tudod.
Nagyon remélem, hogy egyszer magadba nézel, és vissza tudsz majd venni a pökhendiségedből, mert egyelőre borzalmas emberi tulajdonságokkal rendelkezel, hatni nem lehet rád, hallgatni senkire sem hallgatsz, mindenre megvan a frappáns érved, de a másét be sem engeded. Sajnos ez tényleg tipikus, jellemző középalsó magyar polgár, aki mindent jobban tud, az észérvekre pedig ilyenekkel reagál, hogy igen, mert tömeges félrevezetés van, pgg. A nyugdíjas öregasszonyokra és még néhány kisgyerekre volt ez eddig jellemző, elég szomorú, ha másokra is kezd. Kíváncsi vagyok, hogy minden területen ennyire szakértő vagy-e mert egy pár oldalas könyv azt mondta, amit te hallani szeretnél, és a propagandája ennyire hatni tudott rád, és mindenki mást ugyanígy elküldesz, aki talán többet tanult róla és magyarázni akar, hogy "tapasztalatlan", "felsőbb, gonosz hatalomnak dolgozó" rosszakaró egyén.
Komolyan ilyen emberek kellenek még ide.
A sós példával meg nem mondtál semmi újat, nem is kéne eltérni a tárgytól...nem a közegészségügyről volt szó, hanem alapvető élettani folyamatokról. De ok, ennyi erővel semmi sem igaz. Mindenkit átvernek. Valójában senki sem tudja jól, és semmi sincs úgy, ahogy mondják. A tudomány meg csak látszatra tart itt, ahol. Higgyünk mindent el, amit riadalomkeltő bulvárcikkekben olvasunk.
Válaszolok a kérdésedre.
Ha a saját testsúlyos erősítéshez valaki elkezd sokat enni az is nyilvánvalóan gyarapodni fog de inkább izomban mint zsírban és mindig alacsonyabb lesz a testzsír százaléka mint a súlyzós edzést folytató alanynál.
De meg kell kínlódnia a sok táplálék bevitellel mert aki saját súlyos erősítést csinál nehezére esik sokat enni.
Látom rám akarod erőszakolni a könyvet de akkor elmondom hogy tiszta legyen.
Én a saját testsúlyos gyakorlatokat egy osztálytársam hatására kezdtem el általános iskolában kb 12-13 éves koromban.
Ez kb 22 évvel ezelőtt volt.
Később nem edzettem, 100 kg fölé híztam és akkor neki álltam komolyabban csinálni. Ekkor dobtam le 25 kilot és ez kb 12 évvel ezelőtt volt és ezt már elmondtam korábban is.
Hol volt akkor a fegyencedzés ?
Sehol.
Szintén elmondtam hogy a fegyencedzés leírta utólag azt amit én megtapasztaltam jóval a könyv megjelenése előtt.
Remélem így most már érthető.
Mikor megjelent a könyv a haverommal eléggé fel voltunk háborodva hogy 4000-ért leírja azt amit mi gyerekkorunkban is tudtunk magunktól.
De attól még a dolog működik.
Persze, hogy működik, a tapasztalataid teljesen jók, és szabályszerűek, de attól még a biológiai folyamatot rosszul magyarázod. És tudom, hogy nem érdekel, mert már nincs rá szükséged, mivel azóta elérted a kívánt alakodat, de attól még tudhatod rosszul, és ezt a téves tudást továbbadhatod. És az, hogy "nem érdekel" elég messze van egy normális vitától, hogy meghallgasd a másik véleményét. Ami mellesleg nem vélemény, hanem tény. Ha ránézel mikroszkópban egy szövettani metszetre, és látsz egy idegsejtet, arra hiába mondod, hogy izomsejt, csontsejt, hámsejt, hiába érvelsz azzal, hogy egy fegyencedzés-kaliberű könyv mást mondott, attól az még idegsejt lesz. Kettő meg kettő az négy. Ezek tények. Vitatkozni lehet velük, csak nem érdemes. Olyan alapvető dolgokkal vitázol, mint hogy a szív a vért keringeti, a tüdő meg gázcserére való. Mondhatod, hogy hülye orvos, hülye biológus, hülye mindenki, de ezek attól még általános, rég lefektetett, biológiai tények. Én nem véleményről beszéltem.
A fegyencedzés pedig, azért lássuk be, tele van hibával, visszássággal. Nem is csoda, hiszen egy hétköznapi könyv, hétköznapi embereknek írva, amibe (ahogy te magad mondtad) bárki bármit beleírhat (előbb, mint egy közoktatásra szánt könyvbe). Ezt nem tekintheted biztos forrásnak, ha magasabb szintű tudást akarsz. És hiába szólod le azt, aki ezt magasabb szinten tanulta nálad, attól addig a te tudásoddal csak elmélkedni tudsz a témán (no offense) és elképzeléseid lehetnek róla, nem pedig tudhatod. Nem mondhatsz ilyet, hogy te azt akkor tudtad, és most is tudod, mert nem hiszem, hogy megtanítottak rá. Elképzelted, tévesen megerősített róla egy bizonytalan forrás, de ennyi erővel lehettél volna babonás is, elolvasol egy erről szóló könyvet, és ma szentül hinnél bennük. Hol van ez a logikától?? Vagy ha tudod, akkor tényleg megnézném, ahogyan számot adsz erről a tudásodról pártatlan vizsgabizottságnak, mert ott érvelned, és bizonyítanod kell, nem fog senkit érdekelni, hogy te, Király Róbert, gyerekkorodban így gondoltad, és egy darab, lektorálatlan, nem tudományos könyvben így olvastad. Ahogy az sem, hogy hülyének, vagy rosszakarónak vagy mittudomminek gondolod őket. Elképzelésed volt róla, többé-kevésbé jó, ugyanakkor részben helytelen is.
Nem hiszem, hogy a gyerekkori tapasztalattal és egy pár oldalas könyvvel olyan szintre képezted magad, hogy ezzel vitatkozz. Azt pedig ne hozd megint elő, hogy hülye felsőoktatásban részesült emberek, meg hogy az összes ott dolgozó át akar verni, mert irreleváns, unalmas, és meddő vitához vezető, utolsó lehetőségként bedobott érvek.
Nekem is van elképzelésem sok mindenről, mégsem kezdek vitatkozni olyan témákban, amiről elolvastam egy-két cikket, vagy alapokat lefektető könyvecskét, és szakinak érzem magam.
Itt most tulajdonképpen te nem teszel mást mint "tudomány" címszó alatt ledegradálod az én minimum 20 év tapasztalatomat azzal hogy ha egy mikroszkóp alatt megnézünk egy idegsejtet akkor az nem lesz izomsejt.
Ezt nem tartom helytálló hasonlatnak.
Mivel a saját tapasztalatomról beszélek ezért tudom hogy amit mondok az úgy van.
És ezt be tudod bizonyítani magadnak a saját testeden.
Ha nem teszed, továbbra is azt mondom hogy olyan dolgokról beszélsz ami nem vált véreddé és ezért nem hiteles.
A test egyértelműen tudja hogy az edzés során használt ellenállás saját maga és ennek megfelelően indítja be a belső folyamatokat.
Ezzel szemben a gyúrás teljességgel természetellenes.
Ezt kiválóan bizonyítja az a tény is hogy súlyzózásnál tönkremennek az izületek, saját testsúlyos gyakorlatoknál pedig megerősödnek.
A beszélgetésünkből kiderült hogy te a gyúrás pártján állsz és nincs is ezzel semmi baj.
Akinek jól esik gyúrjon, nagyszerű olyat csinálhat amit szeret.
Én viszont azt tanácsolom hogy aki fogyni akar sokkal inkább válasszon saját testsúllyal végzett erősítést.
Azért örülök hogy sikerült normális mederbe terelni a vitánkat.
Na ugye megmondtam, hogy az egész tudományt átverésnek tartja :DD Csodás, még rosszabb a helyzet. Az ezotériarovatban találkozni ilyesfélékkel, lehet ez is onnan szabadult. Robika, chemtrail, reptoidok, vagy angyalrezgés, melyik a te asztalod?
"Attól hogy nem írok róla tudományosan bizonyított könyvet attól ez még így van."
Ponthogy emiatt nincs így. De ezt már sokféle módon elmagyaráztuk, és még mindig ugyanazt a marhaságot fújod, szinte szóról szóra. Remek analógiák voltak annak a szemléltetésére, hogy miért nincs igazad, de nem voltál képes felfogni. Azt sikerült csak bebizonyítanod, hogy értelmi fogyatékos vagy. És ezt nem kel törölni, ez nem beszólás, ez tény. Én is jobban örülnék, ha nem lennél, hidd el.
A jelenlegi orvostudomány szerint túl sok sót eszünk, ami nagyon nem jó. Te ellenben azt ajánlod, hogy együnk minél többet, ergo a jelenlegi orvostudománnyal homlokegyenest ellentétes nézetet hirdetsz, ami jelenlegi tudásunk szerint ÉLETVESZÉLYES! Magyarul van annyi bőr az ostoba képeden, hogy potenciálisan halálos dologra biztatod a népet, miközben rémegyszerű logikai műveleteket nem tudsz végrehajtani. Na emiatt kéne téged bezárni valami intézetbe, közveszélyes vagy, és észre sem veszed. Ez már mindennek a legalja...
"olyan dolgokról beszélsz ami nem vált véreddé és ezért nem hiteles"
Ez is röhej, ezek szerint csak olyanról lehet beszélni, amit megtapasztaltunk? Tudod a civilizáció azért civilizáció, mert a tagjai egymás tapasztalatából, ismereteiből is építkezhetnek, nem kell mindenkinek egyenként végigjárni az utat. Ha szerinted igen, akkor nem vagy civilizált. Költözz ki egy barlangba, mert ez a nézeted még kevésbé védhető.
Mellesleg mondtam én, hogy saját testsúllyal edzek, de mindegy :/
A tapasztalat és a hozzá fűzött, elképzelésen alapuló magyarázat, a hit sok évben sem igazolja magát, ha egyszer téves. Néhány természeti nép több tízezer éve hiszi, hogy a felhők az esőistenek ajándékai, meg le is írták ezt a dolgot, de attól még nincs így. És nem a meteorológus a hülye.
Mindegy, nem koptatom a számat, fölösleges. Pont mintha egy erősen vallásos egyént akarna valaki kitéríteni.
wash, el sem olvastam az irományodat mert nem érdekel egy olyan ember véleménye aki 10 percet sem sportolt egész életében
drake a tiedet elolvastam de nem kéne mellé beszélned
azt mondtad hibrid edzést csinálsz
Én arról beszélek hogy eredmény akkor lesz ha saját testsúlyoddal edzel
nem pedig arról hogy súlyzózol mellé
ennyi erővel a könyvekben álló tényeket is félre magyarázhatod
ezek után egy szavadat sem hiszem szóval be is fejeztem a veletek
minek beszéljek két olyan emberrel akinek nulla gyakorlati tapasztalata van és mindent amiről azt hiszik hogy tudják csak elolvasták valahol
ezen kívül nem tartom kizártnak hogy wash és drake regisztráció mögött egyetlen hozzá nem értő ember áll.
végül is én is csinálhatnék még egy regisztrációt vagy akár kettőt is hogy helyeseljek saját magamnak
írjál bármit, nem pocsékolom az időmet válaszra :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!