Otthoni fekvőtámaszokkal megfelelő étrend mellett lehet fogyni?
Egy közepes testalkatú, talán kicsit vékony srácnak, akinek a hasa kicsit nagyobb, az le tud fogyni otthon végzett fekvőtámaszokkal megfelelő étrend mellett?
Tehát nem sok kg-ot kéne ledobni, csak pár kilót.
Öcsém, ezt most miért kellett?? Írtam egy rakás érvet, miért kellett még azt is kitörölni??? Valami magyarázat esetleg? Tudtommal nem diktatúrában vagyunk, jogom van tudni, mi szegte meg a szabályokat, vagy ha mégis, akkor tájékoztassanak.
De azért leírom még egyszer szépen, tárgyilagosan, amennyire egyszerűen csak lehet, hátha te is felfogod. Csakis ezekre válaszolj, sorban kifejtve mindet:
- Állításod szerint csak fekvővel meg húzódzkodással sikerült lefogynod. Állításod szerint ezek a gyakorlatok a gyakorlatot végző izmok fölül eltüntetik a zsírt. Ergo mivel a lábadra nem csináltál semmilyen gyakorlatot, ott kövérnek kellett maradnod. Így történt?
- Állításod szerint a gyakorlatok a gyakorlatot végző izmok fölül eltüntetik a zsírt. Hogy lehet akkor mégis tömegelni, hogy lehet hízni edzés mellett? Pláne, ha szerinted a táplálkozásnak ehhez nincs köze.
- Tovább: miért nincs tele az utca aránytalanul zsíros emberekkel, akiknek egy vagy több végtagjuk zsíros, a többi meg szálkás, mert arra végeznek gyakorlatot? Vagy fordítva, egy zsíros, a többi szálkás, mert arra nem végeznek gyakorlatot.
Első körben ezekre válaszolj, semmi másra. Remélem, képes vagy rá.
Én előre leszögezem, nem veszekedni szeretnék veled, hanem vitázni, (ami azért nem ugyanaz), mert alapvető tudományos tényeknek mondasz ellent.
Helyi zsírégetés nincs. Ha ezt nem tudod, akkor hiányában vagy az alapvető élettani, biokémiai ismereteknek. Ne tudd már jobban, mint a professzorok, orvosok, fiziológusok. Olyan nincs, hogy te egy területen leszálkásítasz fullra, míg a másik zsíros marad. Evolúciós megoldásként nem ugyan olyan ütemben épül be minden helyre, és tűnik el a zsír a testen. Itt is vannak eltérések nemek és egyének között is, de legáltalánosabban centrálisan, a törzsön, ott is legelőször a hason, fenéken fog felgyülemleni (ott, ahol a leghasznosabb, illetve a mai civilizált embernek már nem sok haszna származik belőle, de régen még származott, ezért alakult ez így ki). És igen, szobabiciklizhetsz is ezerrel, ami ugye nem veszi igénybe a hasadat, de ha a sport mellé megfelelő az étrend, akkor onnan is el fog tűnni a zsír. Persze egy szép hasizmoért helyileg a hasizmot kell edzeni, de az a felette levő zsírral nem sok mindent fog kezdeni. Könnyebben átsejlik egy fejlett hasizom, de a zsírt nem a felülésezés fogja eltüntetni. Mellesleg a fekvőtámasz erősítő gyakorlat, lehet ezzel is fogyni, de az aerob edzés jobban ösztönzi a testet a zsíranyagcserére. Ha ezzel vitatkozol, akkor az összes eddigi élettan és humánbiológiai kutatás eredményével vitatkozol. Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy tapasztalsz valamit a testeden, és megmagyarázod magadnak valamivel, de az attól még nem biztos, hogy úgy van. Az indiánok is átokkal magyarázták a dögvészes járványt, ami a fehér ember érkezésekor jött, pedig tudjuk, hogy olyan szimpla betegségek voltak, amire az ő immunrendszerük nem volt felkészülve. Hiába fogja be a fülét az ember, a tény az tény.
És igen, le lehet fekvőtámaszokkal fogyni, amennyiben az étrended korrelál vele és igen, a s3ggedről is el fog tűnni a zsír. Persze fenék edzés nélkül nem lesz kidolgozott izom alatta, ami formát ad a zsír eltűnése után, ezért kell mindenre edzeni, nem csak 1-2-féle gyakot tolni.
Ha több kalóriát viszel be, mint amennyit a szervezetet bárhogy máshogy el tud használni (sporttal, vagy bármelyik másik, energiaigényes folyamattal) akkor azt el fogod raktározni. Edzhetsz te akárhogy, ha masszív kalóriapluszban vagy (ugye, hogy az erőemberek, erőemelők is rohadt sokat edzenek, mégsem szálkásak) akkor zsíros maradsz. És igen, persze, hogy pusztán kalóriacsökkentéssel a legtöbb embernek szinte lehetetlen fogynia jó formát meg végleg nem fog sport nélkül összehozni, ezt mi is tudjuk, nem a fogyókúra rovat hívei vagyunk. Viszont fizikai képtelenség, hogy ha több fűtőértékű tápanyag szívódik fel a gasztrointesztinális traktusból, mint amennyi felhasználható, hogy akkor fogyj. Ezt értsd meg.
Javarészt jók a tapasztalataid, csak rossz dolgokkal, tévhitekkel magyarázod őket, ami nem baj, csak engedd be a tudást, amely felvilágosítana, és ne "tapasztalatlan büdöskockáz"-d le azt, aki ki akar javítani.
Szeretném, ha nem fajulna a vitánk személyeskedésbe. Próbáltam minél inkább visszafogni én is az írásmódomat, remélem sikerült. Írd le, hogy mivel nem értesz egyet, és remélem, tisztázni tudjuk őket.
Látom követted :-)
Hát szegény wash és drake a saját indulataik áldozata lett :-D
Én megmondtam az első válaszban is hogy fekvőtámaszokkal nagyszerűen lehet fogyni.
Ez a saját tapasztalatom nem pedig a főiskolán beszélt erről valaki.
A két válaszoló behozta a témába a kalória csökkentett diétát és a helyi zsírégetés kérdését.
Sem tőlem sem a kérdezőtől nem hangzott el ilyen típusú kérdés.
Nyilvánvaló hogy csak okoskodásnak és provokálásnak hozták be a témát.
Én magam fogytam le 25 kilot és akkor jönnek ide tanácsokat osztogatni olyan emberek akik hallottak valamit a témáról és okoskodnak.
Hát na, ezt a világot éljük.
Egyáltalán nem írtunk indulatos válaszokat. Csak kifejtettük, hogy miért tévedsz, de egyik érvet sem fogtad fel.
Megint megkérlek: mutass bármilyen bizonyítékot az igazadra.
Ha rányomsz a jelentés gombra, azzal csak a vereséged ismered be.
És a végére a főkérdésre egy újabb válasz:
NEM lehet fekvőtámasszal fogyni. A fogyás az ÉTKEZÉStől függ.
Semmiféle észérv nem hangzott még el ezellen, csak egy buta kisgyerek vagdalkozása.
Azért írok minden külön sorba, mert valószínűleg ő csak így tudja elolvasni, azért ír ő is így.
Meg azt a világot, mikor jobban tudják az egyetemen kitanított szakembereknél a témát minden területen az emberek. Hiába, 9 millió polihisztor országában élünk.
De mondom, menj be, tegyél róla majd diplomamunkát, ha te így gondolod, és meggyőződésed, hogy jobban tudod. Majd meséld el, megkaptad-e rá.
A te eseted (te magad írtad) onnan indult ki, hogy eléggé durván túlsúlyos voltál. Naná, hogy ilyenkor repülnek a kilók, ha elkezdesz mozogni. Erre az elején kb. bármilyen mozgás elég. De attól még a fogyás (és alapvetően az egész testkompozíció) étkezés (fűtőérték és összetétel) függvénye, és a fekvőtámasz továbbra sem egy jó zsírégető gyakorlat.
A nulla százalékos "igazad" meg nem értem, miért adott neked ekkora diadalittasságot, ahogy azt sem, hogy miért nem tudod még mindig észérvekkel megcáfolni egyék tényt sem, csak személyeskedő sértéseket hozzávágni meg komikat töröltetni. Hatalmas vitakészség és tökösség kell ehhez, komolyan mondom. Tudod van az a vicc a galambról meg a sakkozóról. Keress rá.
Mellesleg ha szerinted "tapasztalat"+személyes vélemény>tudományos tények, akkor nem vagy jobb a mást mindenkinél jobban tudó, fülét befogva lalalázó polgárnál, vagy éppen kisgyereknél. Ahogy mondtam, ez elég kár, és ez az, ami igazán szánalmas.
A helyi zsírégetésről pedig te írtál félreérthetően. Elkezdtél arról beszélni, hogy a kérdező honnan akar fogyni, majd behoztad a fekvőt. Keresd vissza.
Na mindegy, nem értem, miért számítottam arra, hogy neten jobb emberek vannak, mint amiből amúgy is kiáll a hétköznapi többség.
A felfogásod alapján ennyi erővel meg "tapasztalat" alapján meg lehet mondani bárkinek kerek-e-világon a szakterületén a frankót, villamosmérnöknek, ügyvédnek, elit katonának akárkinek, mert a te "tapasztalataid" elegek voltak ahhoz, hogy a több éves szaktudásukat kenterbe verje, nem igaz?
Eszméletlen egy kikezdhetetlenül logikus felfogás, komolyan mondom...ugyanakkor sajnálatos módon elég elterjedt is. Komolyan nem csoda, hogy itt tartunk, ahol.
Szóval neked a folyamatos káromkodás az nincs kapcsolatban az indulatokkal.
Nagyon érdekes.
Látom hogy bizonyítékot kérsz, mégis mire gondoltál ?
Gondolod hogy lefényképeztem a mérleget mikor 25 kiloval több voltam ?
És nem hiszem hogy ezt biokémiai egyenlettel kéne levezetni.
Na lássuk akkor hogy is működik a szervezet:
Ha veszünk egy átlagos étel mennyiséget azt a szervezet különböző módon tudja hasznosítani az alapján hogy az ember milyen testmozgást végez.
Nyilván ülő munka és csekély testmozgás esetén beépülhet testzsírnak.
Ha az ember sportol akkor pedig az határozza meg hogy mit sportol.
A súlyzózástól a szervezet beépít mindent az izmokba a cél érdekében hogy minél nagyobb külső súlyt tudjon emelgetni az illető. Tehát ez a legcélszerűtlenebb sport amit a fogyásért meg lehet tenni ezért is láthatsz sok testépítőt magas testzsír aránnyal.
Ezzel szemben a saját testsúlyos erősítés pontosan ennek az ellenkezője.
A szervezet tudja hogy az ellenállás maga a test ezért rohamléptekben igyekszik megszabadulni a testzsírtól és minden felesleges dologtól ami a szervezeten belül van.
Ezért nem találhatsz senkit úszógumival a derekán aki a saját testsúlyos erősítést komolyan veszi.
Ez az a pont amit az iskolában soha nem fogsz megtanulni mert ott csak testmozgás van és kalóriafelhasználás.
Ezt csak az az ember tudhatja aki gyakorlatban végig csinálta, és nem egy olyan aki hallott róla valakitől.
Egyébként ez benne van -még ha nem is ugyanezekkel a szavakkal- a Fegyencedzés c. könyvben.
Ha nem hiszed próbáld ki és látni fogod.
Ha pedig nem akkor maradj csöndben mert nem értesz hozzá.
És a gúnyolódást még nem is említettem a részedről mert olyan erőszakos vagy hogy még abba is bele szólsz hogy a másik hány sorban ír.
Mit káromkodtam? Idézd már fel szépen sorjában, szó szerint. S elég madárlelkű lehetsz, ha neked ez már erőszakos, de nem tűnik fel, ha te leszánalmasozod a másikat.
A bizonyíték az lenne, ahol márpedig biológiailag le van vezetve, hogy hogyan működik az, amit leírsz. Tudod, a világ ilyen, hogy a dolgok működnek valahogy. És a tudomány azt csinálja, hogy ezeket megvizsgálja, és eddig MINDIG a tudomány győzött a csak a saját fotelukban okoskodó emberek ellen, mint te. A már említett napos példa erre tökéletes. Amit persze nem értettél meg.
Amúgy már értem, a Fegyencedzés könyvből tanultál. El kell, hogy keserítselek, az a könyv tömény hazugság. Marketingfogás a hozzád hasonló manipulálhatóaknak, akik nem képesek gondolkodni. Ironikus, hogy pont te beszéltél papagájokról... Ezekszerint ugyanazt ismételgeted, ami abban volt?
A szervezet NEM tesz különbséget az ellenállások közt. Az izom nem tudja, hogy mi adja az ellenállást: külső tárgy, vagy saját test. Mondjuk eleve nem értem, attól, hogy a test magát mozgatja, miért következne, hogy megszabadul a zsírtól. De hát ilyen aprócska hiba az elméletben miért is zavarna téged.
A lényeg, hogy még mindig brutális tévedésben élsz, de legalább már tudjuk miért. Agymosott vagy. A te érdekedben mondom, hogy sürgősen erőltess magadra önkritikát, mert így NAGYON rosszul fogsz járni az életben. (Hajj, a jó szívemet, még ilyenkor is jóindulatú vagyok... de ez az utolsó, megígérem.)
Megint leszögezem, nem vitatkozni akarok, de ez nem így van.
Az, hogy mennyi megy zsírba, fütőérték és összetétel kérdése. Ilyen tudata pedig nincs a testnek, hogy tudja, hogy a zsír az ellenállás, ezért fogja lepucolni. Ilyet ne írj, ez nem így van. Street workout vagy fegyencedzés mellett is el lehet hízni, ha úgy eszel.
És most tényleg minden rosszindulattól, sértő szándéktól mentesen kérdezem, hogy te a Fegyencedzést (ember, a Fegyencedzést!) hozod fel, mint tudományosan alátámasztó könyvet, és abból mondod nekünk az indokokat, akiket erre szakosodott egyetemen tanítottak, több száz oldalas könyvekből és gyakorlatunk is van? Komolyan gy gondolod, hogy a te szavad többet ér? De most őszintén. Persze, van egy pozitív tapasztalatod, de azt tévesen magyarázod ember, tényleg hidd már el, és megjegyzem: rosszindulat nálam most OFF, teljesen.
Én elolvastam a Fegyencedzést, az edzésterv maga nagyon jó benne, néhány más rész viszont elég rossz, nem mondanám tökéletesenek azt a könyvet messze sem. Na de te is elolvasod az alap emberi élettan könyvét, átküldjem, a humánmbiológiai alapokat pdf-ben, leszigorlatozol majd te is humánbioszból és emberi élettanból? Na jó, ezt csak függőben kérdezem, de az első kettőt, megtennéd? 800 oldal ha jól emlékszem kb. egy hét alatt megvan. Komolyan kérdezem. Rosszindulat OFF.
És mondom, próbálom megőrizni a hideg fejemet, de én csak arra kértelek, hogy figyelj egy kicsit, mert az elején senkiben semmi rosszindulat nem volt, csak kissé makacs vagy, és nem engeded, hogy megmagyarázzanak valamit, ez hozza ki másokból az indulatot.
Erre kértelek az elején is, hogy ha megengednéd, hogy elmagyarázzam, akkor elmondanám azt is, hogy konkrétan miért vesztettél annyi zsírt, mert magát a folyamatot rosszul magyarázod, de csak ha tényleg megígéred, hogy figyelsz, és félretesszük az indulatokat, meg a "gonosz kondisok-hülye fegyencesek" nézeteltéréseket. (Mellesleg hibrid edzést folytatok, tehát nem tartozom igazán egyikhez sem.)
Komolyan, mint vita, nem pedig veszekedéspartner, ahogy az elején is nekiálltam, várom a válaszodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!