Lehet rendesen lábat edzeni guggolás nélkűl?
Sérülékeny a derekam + gerincferdülésem is van és nem szeretnék guggolni.. Pedig tudom h nagyon tuti gyakorlat.
Komolyan veszem az edzéseket, és az étkezést is és nem szeretném tönkretenni a derekamat.
Tudom h a helyes gyakorlat kivitelezéskor állitolag nem lehet sérülés, de mind emlitettem fent a gerincem is ferde.
1 lábas guggolásnál nincsen plusz teher a gerinceden.
a fallal szemben guggolás meg legalább annyira törzs erősítő gyakorlat,mint láb,vagyis neked dupla haszon.
ott a bolgár guggolás is.
szóval van lehetőség bőven,úgyhogy nem úszod meg a guggolást.
a sérült hibás gerincet meg nem kivonni kell a munkából,hanem megerősíteni körülötte az izmokat és nyújtani,hogy ne legyen sérülékeny.
1-2 gyakorlattal helyettesíthető mint már előttem írták, de én akkor is ajánlom, nekem is gerincferdülésem van, bírom, és csinálom egy éve.
Ha belefájdul a derekad, akkor rosszul guggolsz. Ne nyomd ki annyira a segged, hátad minél egyenesebb maradjon. Mindenképp smith gépen guggolj, úgy könnyebb a helyes testtartás.
Súlyokat is úgy válaszd meg hogy ne rokkanj bele, maximum lassabban csináld a gyakorlatot hogy a terhelés meglegyen az ismétlésszám mellett. (nem hirtelen leejted magad, és gyors felállsz, hanem 2-3 mp alatt mész le, és 1-2 mp alatt lassan nyomod ki)
Hát napokon pedig mindenképp csinálj hiperhajlítást, mert az nagyon erősíti azt a területet is, viszont nem terhel.
Bemelegitek rendesen minden edzés előtt.
Hiperhajlitást pedig szoktam csinálni. :)
Keretben vagy szabad sulyal guggoljak? Illetve övet jó lenne beszerezni nem? Vagy 70-80 kgnél felesleges?
Egyébként ugy vettem észre, hogy szabad sulyal jobban tudok guggolni.
Mármint szabályosabnak érzem.
Akkor szokott kicsit fájni a derekam amikor beleguggoltam az adott sorozatot és ahogy visszarakom a rudat, azaz megszűnik a terhelés. Na onnantol érzem kb 5-6 mp ig h fáj picit, akkor gyujtok és onnantol minden okés.
De ez a smith gépes guggolásnál rosszabb.
De ezeknek mi értelme?
Egyébként hason alszom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!