Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen vélemény van a kávéról...

Milyen vélemény van a kávéról a testépítésben?

Figyelt kérdés
Én régen nem csináltam, de újabban ha pl megjövök suliból, iszok egy kicsi (kotyogós) kávét, és 1 óra múlva elmegyek kb edzeni, akkor sokkal több erőt, motiváltságot, és kitartást na meg kedvet érzek. De nem tudom, hogy ez helyes-e. Ki hogy van ezzel?

2014. márc. 12. 22:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
én nem iszom, mert tönkreteszi a szervezetet. kb oléyasmi mintha doppingolnál. kimerít. ha bővebben érdekel, nézz utána a koffein káros hatásainak. ja és ha tejjel iszod, az tovább ronthat rajta.
2014. márc. 12. 23:31
 2/20 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a szervezet hozzá szokik egy idő után, és onnantól növelni kell az adagot, valamint koffein nélkül már nem is fogsz tudni rendesen edzeni annyira hozzá szoksz. Az edzés előtti pörgetőkkel is ez a probléma, sokkal jobb ha képes vagy intenzíven edzeni minden külső szer nélkül, mintha csak, akkor menne ha van benned 300 mg koffein. Szívednek sem tesz jót, inkább pihenj többet éjjel, plusz egy óra alvás lehet többet segítene, mint a kávé.
2014. márc. 13. 00:39
 3/20 anonim ***** válasza:

A kávé annyira nem káros, sőt olyan kutatások is vannak, hogy a rendszeresen kávézók egészségesebbek.Bár azért ezt nem hinném, de tény, hogy nem lesz tőle semmi bajod.

Az is igaz amit előttem írtak, hogy hozzászoksz és nem lesz akkora hatása, de tapasztalatom szerint, ha kihagysz egy kis időt, mondjuk egy hetet akkor utána ugyan olyan mint az elején.

Persze, ha beleborítasz egy vödör cukrot meg egy liter tejet akkor hátráltat, de amúgy nem.

És nyilván ezt is csak mértékkel.

2014. márc. 13. 01:04
 4/20 anonim ***** válasza:
27%
A kérdés jó volt. Milyen vélemény van... Hát ilyen... Hozzá nem értő, dilettáns izomagyúak véleménye. Semmi köze a valósághoz.
2014. márc. 13. 10:57
 5/20 anonim ***** válasza:
Én iszok napi 2 csészével. Felgyorsítja az anyagcserémet, jobban emésztem tőle a kaját, ha kaja után iszok 1 csészével. Amúgy 1 csészében kb 70mg koffein van, szóval 1/5-e egy energiaitalénak.
2014. márc. 13. 12:13
 6/20 A kérdező kommentje:
hát 2 éve kb rendszeresen kávézok, régen sokkal többet ittam, de most tényleg keveset. Egyrészt a leírtak miatt, másrészt az anyagcsere javítás miatt is. Szóval igazából ez már placebo inkább, mint pörgető. Mentálisan is segít. De sokan mondják, hogy feleslegesen pörgeti a szívet, meg szívroham stb... de hát az öregek is isszák :/
2014. márc. 13. 15:41
 7/20 anonim ***** válasza:
Én lábedzés előtt iszok 1 csészével. De ennyi. És ezt sem minden edzésnél, csak amikor baromi fáradt vagyok és belegondolok h még lábazni is kell. Ekkor jól jön, de ha nem muszáj én sem iszom. Nem azért mert nem szeretem, vagy mert olyan baromi egészségtelen lenne, mert kis mértékben jótékony hatása is van, csupán arról van szó, ahogy azt már említették, hogy hozzászokna a szervezet.
2014. márc. 13. 15:47
 8/20 anonim ***** válasza:

a kávé nem a függőségtől káros, ezek csak rizsázások.

"a kávé egészzséges" - igen, van x pozitív hatása, meg 2x annyi negatív. tehát összességében sokkal károsabb. és nem a wikipediás számokról beszélek, ott nem említenek jó pár gyakori tünetet.

a cukor emg a tej nem "hátráltat", ez is csak rizsázás. ha valaki nem ért hozzá, inkább ne okoskodjon.

"az öregek is isszák" - bele is halnak. nekem is van olyan idióta ismerősöm, aki magas vérnyomással is kávézik, de hát ő dolga, biztos hiányzik neki az agyvérzés.

tényleg ez a baj, hogy az átlag ember dilettáns, és nem is érdekli igazán.

ha tipikus bagóskávés csajozásra gyúró feszengő gyerek vagy, akkor csináld tovább, úgyis tlaálsz midnig kifogást arra, ami kényelmesebb. ha érdekelne az egészséged, és azért sportolnál, akkor utánanéznél, és enm tömnéd magad szeméttel.

tied a döntés.

2014. márc. 13. 23:09
 9/20 anonim ***** válasza:

"a kávé egészzséges" - igen, van x pozitív hatása, meg 2x annyi negatív. tehát összességében sokkal károsabb. és nem a wikipediás számokról beszélek, ott nem említenek jó pár gyakori tünetet.

Csak okoskodsz, vagy felsorolod tételesen a hatásait? Fogalmad sincs, csak okoskodsz? :)

2014. márc. 14. 08:11
 10/20 anonim ***** válasza:
csak okoskodok. igyad csak a kávét.
2014. márc. 14. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!