Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szálkásítás, miért érzem azt,...

Szálkásítás, miért érzem azt, hogy rosszul csinálom?

Figyelt kérdés
reggelinek ezek 120gramm zabpelyhet.. de olyan soknak tűnik.. illetve nem pontosan mérek.. tehát van, hogy a csirkemellből a 200g helyett 230g lesz.. és azt nem tudom sehogy se kijavítani, mivel így is barátnőm csinálja meg a kajámat, nem igazán reklamálhatok.. ( megcsinálnám, de mindig azt mondja, hogy a konyha az ő területe és nem engedi, hogy én csináljam, de ez mellékes.. ) jól csinálom vagy nem?
2014. jan. 28. 14:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Jól csinálod, csak a zab az tömény szénhidrát. De fogyni lehet így is, meg sokféleképpen, de hát mennyivel értelmesebb lenne reggel tojást enni, amiben normális tápanyagok vannak, ellenben a zabbal. Meg zöldségeket.

De hát ez más kérdés, mert így is fogyhatsz.

2014. jan. 28. 15:04
 2/16 A kérdező kommentje:
de hogyha tömény szénhidrát, akkor miért kell szálkásító étrendbe? Én néztem egy pár étrendet és az alapján írtam meg magamnak..
2014. jan. 28. 15:43
 3/16 anonim ***** válasza:

Mert a modern dietetika ilyen vicces. Akkor is egyél szénhidrátot ha fogyni akarsz, jó az nekünk.

Szénhidrátevés (keményítőevés) nélkül nehéz lenne ám ennyi betegséget fenntartani. Úgyhogy muszáj nyomatni az emberek étrendjébe, ez stratégiai kérdés.

Amúgy meg szénhidrátevés mellett is lehet fogyni, mint írtam sokféleképpen lehet. Ha edzel mellette, ha nem eszel belőle nagyon sokat, ha mellette alacsony a zsírbeviteled, akkor lehet így is szálkásítani. Csak nem lesz olyan egészséges, de ez meg hosszú távon számít.

Sokak szerint pedig egyenesen rendben van, sőt tökéletes a zab (így néz ki egy normális emberi étel, mint a zab).

Szóval ez a téma nézetek ütközőpontja is.

2014. jan. 28. 15:46
 4/16 A kérdező kommentje:
tehát, hogyha az étrendemből csak úgy eltüntetném a zabpelyhet, akkor az ugyanúgy szálkásítás lenne?
2014. jan. 28. 15:50
 5/16 anonim ***** válasza:
Hát még inkább szálkásítás lenne. Hogy fogysz könnyebben: ha cukorrá lebomló keményítőt eszel, ami megemeli a vércukrodat, lassítja a zsírégetést vagy ha nem eszl keményítőt? Nyilván az utóbbi jobb. És akkor helyette hasznosabb ételeket is tudsz enni, pl. zöldségeket, amikben kevesebb a szénhidrát, viszont vannak bennük vitaminok, ásványi anyagok. Ellenben a zabból nem sok tápanyag tud felszívódni.
2014. jan. 28. 15:54
 6/16 anonim ***** válasza:
Legalábbis elvileg, mert a gabonák emésztést gátló anyagokat, ásványi anyagok felszóvódását gátló fitátokat tartalmaznak, hogy most a zabban ez hogy van pontosan nem tudom.
2014. jan. 28. 15:55
 7/16 A kérdező kommentje:
Írhatok privát üzenetet?
2014. jan. 28. 15:58
 8/16 anonim válasza:
NEHOGY HIGGY NEKI!!! Vagy akkor a profi testépítőknek is szólni kéne, hogy ne egyenek zabpelyhet, meg szénhidrátot, mert nem fognak akkor fogyni. Reggelire nagyon jó a zabpehely. Az meg, hogy 200 vagy 230 g csirkemellet viszel be, mindegy, ugyse lehet annyira pontosan kigrammozni. Amúgy meg a tükör megmutatja, hogy müködik-e a diéta vagy sem.
2014. jan. 28. 16:14
 9/16 anonim válasza:

Picit lejjebb tekersz, BIZTOS FORRÁSBÓL láthatod, hogy milyen "ártalmas" reggeli a zabpehyel.

[link]

2014. jan. 28. 16:17
 10/16 A kérdező kommentje:
óóó, mindenhol ellent mondás és nem tudom, hogy most akkor mi is van
2014. jan. 28. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!