Tömegnevelöt fogok vásárolni. Hozzá értö válaszát várnám. Melyk alegjobb? gondoltam eddig a mutantra, carnivorra, upp your massra, jumbo
A BSN egy whey, kazein, egg alapú fehérjét tartalmazó tömegnövelő. 100g-ban ca. 32g van. Véleményem szerint a True Mass semmi más, mint a Syntha6 fehérjéből kivettek 32g-ot polidxtroz (szénhidrát), MCT por (efa zsír).
De ha belegondolunk és látjuk hogy maga a Syntha-6 fehérje is csupán 50%-ban fehérje, akkor már eleve az is egy tömegnövelő (az én véleményem szerint).
Míg az MPH upp your mass fehérje alapja (szója izolátum, calcium kazein és búza -fehérje), szénhidrátforrás zab-árpa, illetve lipidek (mct, ala). Ami ezzel a bajom a fehérje forrás, igen nagy mennyiségű szója, és ráadásul még bíza is. Egy folytában arról hallani, hogy ezeket kerüljük. A szója nem tekinthető testépítő fehérjeforrásnak. Tény hogy vannak egészségre jótékony tulajdonságai, de ekkora mennyiségben meginni, mint mondjuk testépítő viszonylatban, az túlzás. Alacsony BV értéke miatt duplamennyiségűt kellene fogyasztani ahhoz, hogy egy whey BV értékét elérjük de ezzel együtt a benne lévő fitókat is nagy mennyiségben megisszuk vele együtt. A doboz elején írt adatok 26g glutamin, 9g leucin, 7g arginin, 23g BCAA csoda szépnek tűnhetnek. De apró kis betűkkel a doboz hátoldal csillagozva jelzik, hogy ez az érték kettő adag esetén valós. Vagy is 262g elfogyasztásakor. Ha pedig ezt is mérlegeljük, akkor 1 doboz max. 8-9 adagra elegendő. Ennyit azért ez már nem ér, főleg, hogy íme egy valóban, teljesen tökéletes megoldás...... helyette.
Szerintem kb. ez egy igazán jó tömegnövelő....
1 adag = 100g tápértéke:
Energia: 1209kJ
Energia: 286.3kcal
Protein: 38.1g
Szénhidrát: 24,9 g
Zsír: 2,8 g
1 adag = 100g összetétele:
38,1g protein keverék (whey protein koncentrátum*, whey protein izolátum*, kazein hydrolizátum (Peptopro®)*, tej protein koncentrátum*), * tejből
24,9g szénhidrát keverék (Dextrose, Ground zab, Amylopectin Barley Starch (Vitargo®)),
5g BCAA
5g Creapure ®
5g glutamin peptidek
2g Beta Alanin
2g L-Leucin
1,5g AAKG
0,7g Glicin
0,3g L-Hisztidin
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!