Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Csak szénhidrátbevitellel...

Csak szénhidrátbevitellel lehet fejlődni?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból kérdezem!!

Ha, csak szénhidrátot és rost anyagot fogyasztanék valamint nagyon minimális fehérjét valamilyen szinten lehetne fejlődni?

(hallottam vega testépítőkről erről jutott ez a kérdés eszembe)

2014. jan. 13. 21:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nagyszerû de baromira nem a vega étrendrõl ssólt a kérdés, hanem a fehérjeszegény táplálkozásról...
2014. jan. 15. 07:50
 12/16 anonim ***** válasza:

Hát épp ez az. Példaként hoztam fel a csak rizs táplálkozást, gondolom ezért mentél bele a vegetarianizmusba. Először azt mondtad, nem gyengülne le a fehérjeszegény ch gazdag étrendtől, amely állításod nem igaz, remélem belátod, hogy miért, aztán ezen a hülye rizses példán fennakadtál és azt hitted, a vega étrenddel van bajom, gondolom. De akkor hagyjuk a példát, ha alapvetően fehérjeszegényen ennél, akkor ehetnél akármennyi szénhidrátot, messze rosszabb lenne a teljesítményed, izmot pedig nem tudnál építeni, mivel a semmiből nem megy. Főleg, ha még a zsírokat is kihagyod. De ha csak a fehérjét hagyod ki, akkor sem (nehogy most a zsíros példán is belemenj valami más vitába). A nitrogénmérleged jó alacsony lenne, ha csak nem vagy amúgy is elég véknya izomzatban, akkor gyengülnél, izmot vesztenél, míg beállna a nitrogénegyensúlyod, de az ekkora fehérjemennyiség mellett nem egy komoly sportolói, főleg nem egy komoly testépítői szint, azt elhiheted. Erre mondtam, hogy próbáld ki, hogy figyelj arra egy pár napig, hétig, hogy egyáltalán ne fogyassz elsődleges fehérjeforrást, csak üres vajaskenyeret, krumplipürét, főtt tésztát hús nélkül, zöldséglevest hús nélkül, stb tehát érted, amiben minimális fehérje van, szinte nincs is semennyi. Nem hiszem, hogy olyan jól menne néhány nap múlva a 100kg-mal fekve nyomás, vagy az ennél is többel való guggolás. Lefogadom, ha testépítő életmódhoz és a hozzá tartozó étrendhez szoktál, elég durva éhség is gyötörne valószínűleg.

Eddig csak egyet értesz, nem? Vagy ha nem, akkor ezt a részét indokold meg. Hogy szerinted a fehérjehiány miért nincs hatással az izomtömegre és a teljesítményre, és hogy szerinted lehet-e ellensúlyozni, helyettesítheti-e a fehérjét a szénhidrát, vagy bármi más.

"Úgy jött ide,hogy a növényi fehérje is aminosavakból épül fel...." kösz, de tudom, minden fehérje abból épül fel, szerintem ezt mindenki tudja, ezt nem kell magyarázni. A hajadban, az emésztőnedvedben levő proteinek is, mind. Természetesen lehet úgy kombinálni a növényeket, hogy bevigyük a kellő mennyiségű fehérjét, csak jóval körülményesebb. Ha összerakod úgy a növényi forrásokat, hogy teljes értékűt adjanak, általában a mennyiséggel még akkor is el vagy maradva. Láttam már full vega jógikat, nem épp izomkolosszusok. Teljesen növényi vega pro testépítő sincs sok, és a legtöbbnek így is hatványozottan fontos a tejsavó tápkieg, mert azon kívül jó értékű és magas fehérjetartalmú forrásuk más szinte nincs is.

Várom az érveidet. Alap kérdésem továbbra is: miért nem veszik el, hogy tud fenntartódni sőt, épülni az izomzat fehérjeszegény étrend mellett a véleményed szerint? A válaszodból szerintem el fogom tudni dönteni, mennyi közöd van a témához valójában.

2014. jan. 15. 10:08
 13/16 anonim ***** válasza:

"Úgy jött ide,hogy a növényi fehérje is aminosavakból épül fel...." kösz, de tudom, minden fehérje abból épül fel, szerintem ezt mindenki tudja, ezt nem kell magyarázni."

Ha ezt tudod,akkor mi a kérdésed? Az aminosavak fehérjeként fognak hasznosulni az izomzat javára.Tehát fog tudni fejlődni valamilyen szintig,ha rendesen visz be növényi kaját,és ebbe beletartozik,hogy nem csak szénhidrát alapút.Tehát az étrendje valójában nem lesz fehérjeszegény,csak azért mert nem állati ételből viszi be.Ezért mentem bele a vega étrendbe,és ezért akadtam fenn a hülye rizses példán.Ezen valami nem érthető?

"Láttam már full vega jógikat, nem épp izomkolosszusok."

Valóban...én pedig láttam már húst hússal zabáló embert,és nem volt éppen izomkolosszus...A nagy titok pedig abban rejlik,hogy egyik sem végez súlyzós edzést...

"Teljesen növényi vega pro testépítő sincs sok, és a legtöbbnek így is hatványozottan fontos a tejsavó tápkieg, mert azon kívül jó értékű és magas fehérjetartalmú forrásuk más szinte nincs is."

Ezt milyen forrásból tudod pontosan?

Visszatérve a magas ch Vs.alacsony fehérje kérdésre:Ha csak ch alapú ételeket enne valaki,akkor sem gyengülne le egy hét alatt.A ch alapú ételek is tartalmaznak valamennyi fehérjét,valamilyen szinten tudna vele izmot építeni,másrészt a ch is épít izmot,mert az izom tárol belőle.És az energiát még mindig főként a ch adja,nitrogén egyensúly ide vagy oda.Persze nem azt mondom,hogy a CSAK CH ALAPÚ(tehát a krumpli,vajaskenyér,tészta,némi zöldség) étrend egészséges lenne,mert hosszú távon megszívná az illető.De te NÉHÁNY NAP-ról beszéltél...

2014. jan. 15. 21:57
 14/16 anonim ***** válasza:

Na jó, lassan befejezem szerintem, mert te csak kötekedni akarsz, ahol éred, ott. Hagyjuk már végre ezt az irreleváns növényi fehérje témát. A legelső mondatomat olvasd már el: A vega testépítők is sok fehérjét esznek. Szerinted mégis mire gondolhattam, amikor ezt mondtam? Arra, hogy növényi fehérjéből visznek be sokat. Ha ezt értelmezted volna, elkerülhető lett volna ennek a vegás témának a bizonygatása. (Vagy lehetnek nem teljes vegák, és akkor eszik mellé a tojást, tejtermékeket, valaki még halat is mázsaszám, no meg a tápkieg fehérjét. Máris könnyebb, mert nagyon körülményes totális vegaként teljes értékűen enni.)

A legtöbb testépítőnek pedig megy a hús, a hobbisokat ha megkérdezed, szerintem elenyésző számú vegát fogsz találni profikra pedig ez hatványozottan igaz. Van, de nem sok. Sorry, ha nem tudok hozni egy bescannelt példányt az étrendjükről a saját kezű aláírásukkal, mint forrást, igazad van, így ez is hiteltelen. A cikkeket róluk valóban írhatja bárki.

Egyébként el-elkanyarodsz a témától. Az eredeti kijelentésed az volt, hogy nem volt következetes, hogy elgyengülne valaki, ha alacsony fehérjén volna, ami egy hülyeség. Ha nincs elég fehérje, leépül az izmod, veszítesz a tömegedből, csökken a teljesítményed, nemhogy még izmot építesz vele, hagyjuk már a marhaságot. Magas ch (vagy alapvetően magas energia-) bevitellel lassíthatod a leépülést, de attól még leépülés lesz. Ha ez nem így volna, akkor nem lenne magas fehérjetartalmú diétájuk a testépítőknek, vagy tömegelés után legalább leállhatnának vele.

"A ch alapú ételek is tartalmaznak valamennyi fehérjét,valamilyen szinten tudna vele izmot építeni"

"másrészt a ch is épít izmot"

Elmondom, hogy ez miért nincs így: egyrészt a csak ch alapú étrendből nem tudnál értelmes mennyiségű fehérjét összehozni, hihetetlen, hogy ezt egy testépítésben kommentelő nem látja be. Gondold már végig, hány gramm, és milyen értékű fehérjét tudnál összehozni egy ilyen étrendből, aztán vesd már össze azzal, hogy tömegnöveléshez mennyi kell. A ch pedig nem épít izmot. Glikogént tárol belőle az izom, de izmot csak fehérje épít, semmi más. Ami pedig ha kevesebb van, mint kéne, az izom bontódik, ha nincs elég tömegeléshez, nem épül. Ha pedig izmot vesztesz, akkor (pedig azt hittem egyértelmű) gyengülsz, és nem gyarapodsz, hanem csökkensz. Lehet, hogy kellően magas energiabevitellel ellensúlyozva pár nem alatt nem vehető észre a változás, de hidd el, ha lecseréled mondjuk a csirke-rizs étrendet rizs-krumplira, vagy kétszer annyi rizsre csirke nélkül, és így élsz pár napig, akkor az előző életmódodhoz képest fehérjehiányban leszel és akkor te bizony izmot bontottál, ha nem is hatalmas mennyiséget, de bontottál. Tehát csökkentél barátom, a teljesítményed pedig, még ha elenyésző mértékben is, de romlott az alatt a pár nap alatt is.

Ilyen étrenddel max akkor tudna izmot építeni, ha csontsovány szintről kezd, és nem fog vele messze jutni egyébként sem. A sok ex-54 kilós piszkafa, aki sír, hogy 56-nál nem tud fentebb menni, pedig eszi a sok szalámis kenyeret, már tudja, hogy valóban lehet 54-ről 56-ra tömegelni fehérjeszegény étrenddel.

Ha fehérjeszegényen eszel, leépül az izomzatod egy olyan (elég kicsi) szintre, ahol már meg tudod tartani ekkora fehérjemennyiség mellett. És csökkensz, és gyengülsz barátom, hiába ellensúlyozod kalóriadús étrenddel az izomvesztést, hiába nem veszel észre pár nap alatt sok változást, te attól még folyamatosan izmot veszítesz, lassan de biztosan, egészen addig, míg el nem éred azt a kicsi szintet. Szóval de, következetes voltam.

Lehet, hogy te nem éreztél változást azalatt a pár nap alatt, de egy 150g fehérjéhez szokott ember azért általában elég nyűgös szokott lenni, ha hirtelen kevés fehérjén kell élnie, főleg, ha a kemény fizikai munka megmarad mellette.

Kötöszködsz még a semmin, vagy belátod, hogy nem volt igazad az elején? De ha nem, akkor már érvelj ellene légy szíves, ahogy már kértem, hogy miért nincs úgy az, amit mondtam.

2014. jan. 15. 23:12
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ha pedig izmot vesztesz, akkor (pedig azt hittem egyértelmű) gyengülsz, és nem gyarapodsz, hanem csökkensz."

Nem egyértelmű a gyengülés,mert az izom ereje nincs feltétlen egyenes arányban a méretével.És te is tudod,hogy ezt nem én találtam ki.

Figyelj,azért nem fogom elismerni a következetességet,mert ha még azt írtad volna,hogy 3-4 hét alatt legyengül az illető,akkor még rábólintanék,hogy ok,nem vitatkozom.De olvasd el mit írtál a legelején.Emellett akkor is kitartok,hogy ez marhaság.Te még 4 napig sem próbáltad ki.De befejeztem,leírtam a lényeget,ha nem tudtad eddig összerakni ezután sem fogod.

2014. jan. 16. 07:33
 16/16 anonim ***** válasza:
De, próbáltam már. Illetve nem önszántamból, de volt olyan, hogy nyaraláson a napi 7 étkezés és 160 g fehérje helyett néha két étkezés és örülök, ha 1g/ttkg fehérje összejött. Elég gyötrő érzés volt, nem csak pszichológiailag, pedig ez még nem is olyan kevés. Én sz4rabbul teljesítettem, már pár napi tápanyagmegvonás után, már csak az éhség miatt is. Valaki jobban bírja, hát ez van.
2014. jan. 16. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!