Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az mitől függ, hogy valaki a...

Az mitől függ, hogy valaki a gyúrástól olyan kidobó forma lesz, vagy csak "simán" izmos?

Figyelt kérdés
Tehát ha van aki elkezd nőni, több számmal nő a mérete. Viszont van akinek nem nő a mérete, csak izmos lesz.
2014. jan. 13. 13:10
1 2
 1/12 Valter6672 ***** válasza:
Érdekes kérdés, próbálom megfejteni mire gondolsz, de szerintem a testzsírszázalékra, mivel a kidobók nem ép egy shredded állatok. Nyilvánvaló, hogy egy ektomorf alkatú nem lesz kidobó, mivel nem lesz 100 kilós, de ezzel ellentétben egy mezo vagy egy endomorf keményen rágyúr, lehet attól még nagydarab, viszonylag izmos, nagyobb testzsírral.
2014. jan. 13. 13:16
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha valaki izmosabb, nagyobb izomtömege van, elfogadjuk hogy az izomzatnak térfogata van.. akkor hogy ne nőne a mérete? Pffff ez nem olyan bonyolult fizikai kérdés ám O_o
2014. jan. 13. 13:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Gondolom a táplálkozástól és a táplálékkiegészítőktől, az egyéni adottságok mellett.
2014. jan. 13. 13:53
 4/12 anonim ***** válasza:
Gondolom arra gondol a kérdező, hogy mitől olyan zsírosabbak a kidobók és miért van az, hogy valaki szálkás.... nos nagyon egyszerű a válasz.... aki szálkás, az bizonyos időközönként szálkásít. Ennyi. Leegyszerűsítve diétázik kicsit a gyúrás mellett, hogy le menjen a testéről a zsír, így az izmok jobban látszanak.
2014. jan. 13. 14:03
 5/12 anonim ***** válasza:

Természetesen az adottság is fontos. Egy alacsony és/vagy extrém ekto nem lesz olyan jó kidobó. Nálunk a szekusokat kb. tenyésztik, de komolyan, szerintem van egy alsó határ, hogy 185 centi és 85-90 kiló alatt ne jöjjön senki (van egy 220 centis is, 140 kiló). Természetesen egy ektomorf nem igazán tudna érvényesülni, s bár ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán ne lehetne akár jó kidobó, de eleve sokkal könnyebb, ha az emberek 98%-ánál nagyobb vagy, és elég nagy előny, ha szinte mindig kisebb ellenfeled van. Megjegyzem, van egy 180 centis 95 kilós ekto is közöttük, de ő cuccol, tehát behozta úgymond a hátrányát valamivel.

Egyébként kérdező, ilyen nincs, hogy valaki gyúr és több számmal nagyobb lesz a mérete, valaki meg csak izmos lesz. Ennek így nincs értelme. Mindenki nő tömegnövelésnél, zsírban és izomban is. Egy ektomorf kevésbé, és kevésbé is zsírosodik, mint egy mezo, vagy endo, de attól még mindkettő izmos lesz, sőt, utóbbiak jobban. De akinek alapból nagyobb váza van, mint neked, az egyértelműen előnnyel indul a nagyság szempontjából, mert ha mindketten kitoljátok a max potenciálotokat, akkor (hasonló, átlagos izmosodási hajlamot feltételezve) te fejen állhatsz, akkor sem leszel akkora a maximumon, mint aki széltében-hosszávan nagyobb nálad. És ahogy mondtam, kidobóknál igencsak számít a méret.

2014. jan. 13. 14:11
 6/12 anonim ***** válasza:
elsőnek:én ektomorf vagyok(voltam)és 106kiló vagyok
2014. jan. 13. 20:22
 7/12 anonim ***** válasza:
És? Nem jelent semmit. Egyrészt, mert nem írtál testmagasságot, sem testzsír%-ot. Másrészt egy ektomorf is magára pakolhat jelentős tömeget, akár zsírt is. Főleg, ha mondjuk kokszol is (nem gyanúsítalak, félre ne értsd). Az alkat pedig nem igen változik. Az anyagcsere lassul az idősödéssel persze, de attól még az alkat ugyanaz marad.
2014. jan. 13. 20:32
 8/12 anonim ***** válasza:
koxolok,180centi 106kilo 14-15%testzsir
2014. jan. 13. 20:36
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát koxszal oké :D Én is írtam, hogy abban a társaságban az egyetlen emberesen kinéző ektomorf az kokszos. Natúrban nem tudna olyan könnyen nagy lenni.
2014. jan. 13. 20:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Egyébként jó eredmény, gratula.
2014. jan. 13. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!