Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Otthoni lábedzés mit tartalmaz...

Otthoni lábedzés mit tartalmazzon hogy tudjam variálni, változatos legyen?

Figyelt kérdés

Eddig ennyi van:

kitörés 5x8-10

sétáló kitörés kb 35 lépés

guggolás egykezessel 4x10

felhúzás egykezessel 4×12

vádli állva 3×30

és ennyi. nagyon unom már ezeket, néha berakok guggolás egykezessel súlyt láb mögött tartva 2×10

és 2×10 sissy guggolást.

mit lehet még csinálni? az egykezes súlyzókat tartva gyakran majd leszakad a vállam. jó lenne egy guggoló keret, és nagyon szívesen kipróbálnám a lábtolót, lábhajlító gépet is ha tudnék kondiba járni... szerintem akkor még szeretném is csinálni a láb napot. de ez az itthoni már unalmas és meg sem bírom csinálni rendesen mert fáj a vállam edzés közepére.

az baj ha kitörésél 20 kilóval kimegy 18 ismétlés is, de ég a lábam, viszont ha 40-45 kilóval csinálom akkor kiesik a kezemből a súly mert nem bírom tartani, bedurran az alkarom is és emiatt nem tudok megcsinálni 10 ismétlést csak 8at?

miért van az hogy edzés végére nem azt érzem, h 'váá szétdurran a lábam', hanem 'rohadtul elfáradtam, megfulladok'? lehet h azért mert kézisúllyal csinálom és hamarább elfárad amiatt a tüdőm, a vállam, a karom?

2013. nov. 14. 19:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Sokfajta gyakorlat van még. guggolásból felugrás, lábujjhegyen járkálás súlyzókkal, lépcsőzés stb...

Comb: [link]

Vádli: [link]

2013. nov. 14. 19:27
 2/12 A kérdező kommentje:
Ismerem, ezeket már kiveséztem, a feléhez gép kell, a másik felét meg csinálom.
2013. nov. 14. 19:28
 3/12 anonim ***** válasza:

mehet még bolgás gugglás és sima egylábas fegyences is.

Sok mindent nem lehet már hozzátenni.

2013. nov. 14. 19:36
 4/12 A kérdező kommentje:

Montez, mit ajánlasz, hogyan cseréljem fel a gyakorlatokat?(monotonitás elkerülése érdekében)

a fent és az általad leírtakból össze tudnál nekem dobni 2 vagy 3 különböző edzésnapokat?

köszönöm

2013. nov. 14. 19:44
 5/12 A kérdező kommentje:
mert én nem akarok butaságot csinálni h mondjuk rossz sorrendben végzem a gyakorlatokat, vagy egyik héten csak a combhajlító dolgozik, másik héten meg csak a combfeszítő...
2013. nov. 14. 19:45
 6/12 anonim ***** válasza:

Sokat nem lehet ezen variálni. Egyik edzésen kezdheted a guggolásokkal, másik edzésen a kitöréssel. Nincs értelme több variálásnak sem. Kell a változtatás, de nem azt jelenti, hogy akkor ezerféle legyen az edzés.

A merevlábas felhúzás és a kitörés garantálja, hogy a hátsócomb is meg legyen dolgoztatva, tehát olyan nem lesz, hogy az nem kap terhelést.

2013. nov. 14. 19:49
 7/12 A kérdező kommentje:

világos.

rákerestem erre a bolgár guggolásra, legközelebb mindenképp kipróbálom :)

képeken nagyon pici súlyzót(vagy súly nélkül) látok. ezek szerint abból >20-25 ismétlés kell mint a vádlinál?

2013. nov. 14. 19:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem kell annyit variálni! Guggolás, kitörés és merevlábas felhúzás és már meg is edzetted az egész combodat.
2013. nov. 14. 19:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Mehet 15-20-as ismétlés lábanként a bolgárnál.
2013. nov. 14. 19:56
 10/12 A kérdező kommentje:

köszöntem szépen! mentek a zöldek!

ui: Montez, hogy állsz munkahely ügyileg? Minden rendben halad? :)

2013. nov. 14. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!