Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lábra kell ennyi?

Lábra kell ennyi?

Figyelt kérdés

[link]

Nagyjából ezt az edzés tervet követem, csak nem piramis verzióba, hanem 8-10 es ism.számokkal, a lábat szoktam elhanyagolni, illetve ha csinálom is, akkor kevesebb gyakorlatot. Szóval kell a lábra 5 gyakorlat?

Vízszintes lábtológépem van, azon szoktam 4-5 sorozatot csinálni 8-10 ismétléssel, illetve lábnyújtást, de ennél valahogy soha sem tudom megedzeni, vagy túl könnyű vagy túl nehéz, az elején mikor kezdem nyújtani a lábam könnyú, de a végén nem birom vizszintesre teljesen kinyújtani, valamit elrontok.

A lábhajlítást azt szerettem, meg csináltam is, de most nincs aki a lábamra helyezze az 1 kezes súlyzót, mert egyedül edzek. A bench padom pedig csak lábnyújtásra alkalmas.

Mit ajánlatok még a lábgépes gyakorlat mellé? Valami fegyenc edzés dologgal meglehet oldani? Guggolást nem csinálom, mert ahogy írtam egyedül edzek és így elég veszélyes, meg...nem is nagyon szeretek guggolni :)

2013. okt. 22. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Kell az 5 gyakorlat, guggolni pedig kell, csak ne menj alacsony ismétlésre, így nem kell edzőtárs sem! Egyébként: a terembe járók 90%-a nem SZERET guggolni, de KELL!
2013. okt. 22. 17:18
 2/3 A kérdező kommentje:

Mennyi legyen az a nem alacsony ismétlésszám?

Mondjuk én jelen esetben sem értem a logikád :)

Attól h több ismétlésszámot csinálok, attól még az utolsónál ugyanúgy fenn áll a dolog h nem birok felállni...max annyival jobb, h a súlyt könnyebben kinyomom a nyakamból, ha a földről emelve teszem a nyakamba és úgy edzek (márpedig én csak így tudok, mivel nincs honnan leemelnem a rudat)

Hát akkor megpróbálom valahogy megoldani.

Azt még kihagytam, h azért se nem szeretek guggolni, mert lassan 3 éve volt egy autóbalesetem, ahol annyira meghúztam a hát izmom, hogy az első hónapba alig bírtam a WC-re elmenni és esetleg leülni, a poharat is fájdalmakkal emeltem el az asztalról. Szóval nem volt egy leány álom. Azóta egyre jobb, de nem az igazi(kérdés h lesz e még az igazi).

1. guggolás

2. lábgép

3. elölguggolás

4. sissy guggolás(mennyire javasolod?)

5. mivel lábhajlítást nem tudom csináli, marad a kitörés

A merevlábú felhúzást nem tudom h csináljam e valamelyik helyett, mivel olvastam h eléggé terheli a hátat,derekat.

Ha valamit másképp csinálnál, akkor kérlek írd le h mit...

Köszi a választ!

2013. okt. 22. 17:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben (sérülés) tényleg nem kéne guggolni, kitörés viszont mehetne helyette, plusz felhúzás, merevlábas felhúzás. Az elölgugolás maradhat!
2013. okt. 22. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!