Mátrixok vs. Alapanyagok. Neked mi a véleményed?
Csak úgy felötlött bennem ma a buszon, hogy megkérdezem, mer mér ne :D
Szóval a kérdés vonatkozik mind szénhidrátokra, mind fehérjékre. Jobb-e egy carbox, egy carb-f, vagy éppen egy tömegnövelőben található ch-mátrix, mint mondjuk a sima szőlőcukor. Esetleg érdemes-e egy kis lassú ch-t is tenni az edzés utáni turmixba? Jobb-e egy konc-izo, netán tojással, tejfehérjével dúsított fehérjeelegy, mint egy sima koncentrátum?
A kérdésnek két része van. Az első az elméleti, tehát hogy mi is a legjobb valójában.
A második a gyakorlati, hogy megéri-e erre költeni, és kinek. Elvégre egy carbox háromszorannyiba kerül, mint egy szőlőcukor, plusz ugye a teljes étrend számít. De lehet mégiscsak megéri? Na erre válaszoljatok igényeitek szerint :D
de ezt te is tudod Wash mester.:)
Jobb a carb-f hiszen vitargo is van benne és malto is. A vitargo ugye a leggyorsabb elméletileg, a malto pedig egyenletesebb, mint a dextróz. Én sima maltot használok, persze ez a kutyát sem érdekli.:)
A proteinnél is ugye napközben a kevertek a jobbak, edzés után meg a tiszta tejsavó. De ezt te is tudtad, sőt nálam többet is tudsz, ez nem vitás.:)
Most mit kötözködöl? :D Én már egyre jobban átállok az alapanyagokra, mivel úgyis az egész étrend számít, az a kis részlet már mindegy. És a jelenlegi árkülönbségek szerintem nincsenek arányban a termékek minőségével. De pont ezt krédeztem. Megér egy carb-f 3x annyit, mint egy szőlőcukor? Jobb 3xannyival?
"az INTJ gyakran teszi fel a döntő, és sokszor könyörtelennek tűnő kérdést, amivel lezár minden vitát: "És működik?"."
Na meg az én szintemen pláne nem erre kéne költeni :D Ezért is vagyok kíváncsi a ti nézőpontotokra, akik genetikai határokat feszegető, szuper testnél jártok.
hát én sehol nem járok, kötözködni meg veled végképp nem szeretnék. Ha alapanyagokból rakod össze a cuccot, akkor nyilván jobban jössz ki anyagilag is. Csak sokan nem értenek hozzá, nekik egyszerűbb megvenni egy kész tömegnövelőt, mert gőzük nincs, hogy rakják össze.
De te okos vagy és tudod, hogy mit mivel és milyen arányban kell alkalmazni.
shyness lvl infinite
Addig is itt egy kép egy répákat vásárló nyusziról, hogy válaszoljatok többen! [link]
Én szerintem sokkal kevesebbet tudok Nálad a témáról, de azért írok valamit.
Én tök jól ellébecolgatok az alapkiegekkel(egy tejsavó koncentrárum+dextróz, meg egy olcsó vitamin), én még azon a szinten tartok, ahol akkora a differencia a régi(és pont ezaz: hogy nem olyan régi..) étrend, és a mostani között, hogy az ilyen apróságok nem osztanak nem szoroznak.
Mindig elszomorodom valamiért, amikor azt látom, hogy mindenki veszi a 92%-os izolátumot(kilója 10-15 ezer...), mire írjuk nekik, hogy egy whey koncentrátummal tök jól el vagy. De ő inkább fizet 3x annyit +5-6%-ért..
A szőlőcukornál nyilván vannak sokkal jobb megoldások, ez amolyan filléres befektetés, ha más nincs. De én nem fogom 2x annyiért megvenni a gyors ch-t, ha a szőlőcukor is megteszi..
Ha lenne pénzem, akkor sem venném meg a Scitec-es izolátumot, mert utálok pénzt kidobni az ablakon.
Viszont gyors ch az simán megéri, ha van pénz.
Az utolsó mondatot értettem, az igényeset. Azok vannak nekem is. Viszont ha megettem két lekváros zsömlét kb 5 deci szerencsi kakaóval kb másfél órája, akkor az minek felel meg? Viszont voltam edzeni, tehát az nem lehet rossz.
Hát, ennyit tudtam hirtelen hozzáfűzni az eszmefuttatáshoz.
Csak hogy lássátok, más is hozzá tud szólni. :-)
Na ugye, nincs is jobb, mint a házi lekvár kakaóval, úgy beépül, mint Kelemen a falba. Az meg hogy ez fél kilenckor volt este, csak növeli az élvezetet, és a felszívódást. Természetesen a nap többi részében is hasonlóan értékes tápanyagokat vettem magamhoz, csak hogy teljes legyen a kép. :-)
Azér érdekes, hogy az embernek milyen érdekes dolgok jutnak eszébe a buszon. Én majd a metróra tartogatom, amikor reggel negyed hétkor süvítek a melóhelyemre.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!