Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kardió vagy kondi edzés?

Kardió vagy kondi edzés?

Figyelt kérdés

Eddig csak itthon tornázgattam magamnak, de elhatároztam, hogy elkezdek konditerembe járni. Megnéztem, hogy a diákbérlet mit tartalmaz (cardió vagy kondi edzés,személyre szabott edzésterv,diéta igény szerint,a bérlet megkezdéstől számított 1 hónapig érvényes) itt a kardiót vagy a kondi edzést érdemesebb választani? Nekem a kondi edzés szimpatikusabb és inkább azt szeretném választani, de biztos vannak itt olyanok akik jobban értenek ehhez, mint én. Tudna valaki segíteni, hogy melyiket válasszam és melyiknek mi az előnye? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

14/L

2013. okt. 26. 00:52
 1/6 *Glissade* ***** válasza:

Szia!

Az intervall cardiót én nagyon szeretem:)

Az állóképesség növelésére jó. Izgalmas, mert folyamatosan változik az intenzitás, kihívással teli:)

Viszont, ha tényleg eredményt szeretnél, akkor oda kell tenned magad! Tisztában kell lenned a határaiddal ês kell hozzá egy alap edzettségi szint!

Ezzel szemben az aerob cardió unalmas, időigényes.... szerintem nem jó.

A kondi az izomépítésre való;)

Vagyis izmosabb lehetsz tőle, ha betartod az êtrendet és megfelelő az edzésterved.

Viszont értened kell hozzá!

A kettő nem zárja ki egymást, csinálhatod mind a kettőt is akár kondi+ cardió

2013. okt. 26. 01:06
 2/6 A kérdező kommentje:
Én inkább izmosabb szeretnék lenni. Hetente hányszor kellene járnom, hogy meglátszódjon az eredmény? (Étrendbetartással)
2013. okt. 26. 01:09
 3/6 *Glissade* ***** válasza:

Szerintem három elég lesz (ha nem birod a hármat vidd le kettőre)

Ami nagyon fontos, hogy legyél türelmes! Még hozzá kell szoknia a testednek az edzéshez. Tehát az első pár hónapban csak kisebb súlyokkal teljes testes átmozgató edzést végezz.

A gerincrdet ne terheld! Különösen akkor ne, ha gerinc problêmád van.

2013. okt. 26. 01:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Mi számít kisebb súlynak?
2013. okt. 26. 01:17
 5/6 *Glissade* ***** válasza:

Ez a saját adottságaidtól függ...

Más súly kell egy fiúnak, sportolónak stb.

Kérj majd segítséget a teremben.

Azt a súlyt választ amivel meg tudsz csinálni több mint 10 ismétlést.

2013. okt. 26. 01:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Mindenképp a kondit javaslom, egyrészt szerintem fontosabb, másrészt kardiózni nem csak teremben tudsz.
2013. okt. 26. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!