Mit egyek igyak es mivel melegítsek be futás elött? és hány óra elött egyek igyak futás elött
Futás előtt, ha délután vagy este futok 2 órával előtte szoktam enni valami könnyű ételt. Többnyire egy-két szelet vékony cs.mellet, kevés zöldfélével. Inni iszom normálisan egész nap, főleg akkor ügyeltem a megfelelő folyadékbevitelre, amikor igen-igen nagy melegek voltak. Futás előtt kb. fél órával iszom egy közepes pohár szénsavmentes ásványvizet. Egyébként sem iszom mást. Ha az egész napi folyadékbevitel normális, akkor sem előtte, sem utána nem igazán kell "vedelni". Ha reggel futok, akkor szinte éhgyomorral nyomom, de legtöbbször egy gyümölcsvelőt -tubusos- viszek magammal, az autóban az odavezető úton elmajszolgatom. Aztán , ha már odaérek, iszom 2-3 korty vizet. Én sokat, nagyon sokat futok, minden nap. Nincs ünnepnap, se pihenő nap. Tudom helytelen, de ezt szoktam meg, immáron sok-sok éve.E tapasztalataim alapján ajánlhatom, hogy az edzés végén sem kell teleinnod magad, hisz akkor-legalábbis nálam-ver a víz a kocsiban, ameddig haza nem érek. Később pótolom apránlént a vízvesztést. Nálam ez már nem tudatos, olyan napi rutin.
remélem segítettem. Egy fontos dolog:- Tele gyomorral nem tanácsos futni, hisz állandóan visszaböföghet az étel. A másik fontos dolog, ha a gyomor indokolatlanul nagy mértékben telt, a rekeszizom felnyomódik és kissé fordítja a szívet, ami egy meglehetősen kellemetlen feszítő, bizonytalan mellkastáji fájdalmat is okozhat.
Üdv.: Rea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!