Mennyi ideig és hogyan melegítsek be futás előtt? Mennyire szükséges a levezetés a futás után? Hogyan szoktátok csinálni?
En elotte bokakorzes,terdkorzes,guggolok parat,roviden megnyujtom a fo labizmokat(kb. 5-10 perc) aztan futok. A futas vege fele mar visszaveszem a tempot, hogy a pulzusom lejjebb menjen.
Miutan lefutottam a tavot, nyujtok egy negyed orat. Ez legalabb olyan fontos,mint maga a futas. Nyujtani nem a legjobb erzes,de miutan megnyujtottam,huhh az nagyon kellemes. Tesi oran biztosan tanultatok par nyujtasmodot,a lenyeg hogy a vadlit,a 4feju combizmot, a felinas izmot es a feszitoizmokat meg kell nyujtani.
Miutan befejezem mindezt lemosom magamrol a sok port es sot, aztan elvezem a pihenest.
Bocs az ekezetek miatt, angol a masina.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Egyébként 18 éves lány vagyok. Nyáron nem túl rendszeresen de eljártam futni és most komolyabban bele szeretnék vágni (futócipőről már gondoskodtam:) ). Valóban tudnom kellene egy két nyújtási gyakorlatot tesi órákról, de az a baj, hogy évek óta semmit nem csinálunk órákon csak játszunk, be sem melegítünk, így nehéz. : D Persze vannak emlékeim még általános suliból.
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a hozzászóloknak és szivesen olvasom más tanácsait is. : )
Ha esetleg nyújtás gyakorlatokat keresel én ezt ajánlom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!