Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ketogén diétánál mennyi...

Ketogén diétánál mennyi legyen a zsír?

Figyelt kérdés
Igyekszem a szénhidráttal együtt azt is a legalacsonyabb szinten tartani. Jó ez így?

2013. aug. 19. 17:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem jó, pont hogy ketogénnél az energiabevitel nagy része zsírból kell hogy származzon. Ha alacsony a zsír és a ch is, akkor semmi energiád nem lesz, túl nagy kalóriadeficitben leszel, így nagy lesz az izomvesztés.
2013. aug. 19. 18:37
 2/13 anonim ***** válasza:
Újra olvass utána a ketogénnek, Kérdező. Ezen csak így lehet segíteni, valamit nem sikerült megérteni
2013. aug. 19. 18:43
 3/13 A kérdező kommentje:

Olvastam(asszem tesztoszteronon), hogy a fehérjebitelnek 1,5×-e legyen a zsír. Pl. 200g fehérjénél 300g zsír.

Tehát ha én most 160g fehérjét eszek, akkor 240g zsír kellene? Ez durván hangzik :D

És ha ugyanannyi kalóriát viszek be(ugye zsírral most végül is a szénhidrátot váltom ki) akkor ott vagyok, ahol a part szakad, nem? Nem értem :D

2013. aug. 19. 19:19
 4/13 anonim ***** válasza:

Kiszámolod, hogy mennyi kalória kell neked. Ennek nagyobb része menjen zsírból. De ezt gondolom tudod, hogy 1g fehérje az 4kcal és 1g zsír az meg 9kcal.

Ha nem fogysz, akkor csökkented a zsírt. A fehérje marad magas, a ch meg napi 30 gramm alatt.

2013. aug. 19. 19:23
 5/13 A kérdező kommentje:

Persze :)

De még mindig nem értem, hogyha ugyanannyi kalóriát viszek be mint eddig, csak most többségéből zsírból, miért lenne fogyás? Ezért gondoltam azt, hogy akkor már értelmesebb lenne csak a szénhidrátot nagyon minimalizálni, a zsír pedig maradna ugyanúgy, vagyis a lehető legkisebb mennyiségben.

2013. aug. 19. 19:29
 6/13 anonim ***** válasza:
Azért mert így a szervezeted a zsírokat fogja használni energiaként. Azt használod energiaként amiből a kaloriaid nagyreszet beviszed. Ezert van sok izomvesztes egy magas feherje alacsony ch alacsony zsir etrendnel
2013. aug. 19. 19:40
 7/13 anonim ***** válasza:

De nem annyit viszel be. Az összkalória beviteled kevesebb lesz, mint ami elég a testsúlytartásra. De úgy látom nem érted.

Pl kell nekked 2000kcal, akkor fogyáshoz legyen 1500 körül. Vagy pl 70kg, akkor neked kell kb 170g fehérje. Ez kb 700kcal. Szénhidrát az max 30g, azaz kb 100kcal. Akkor a maradék 700kcal megy zsírból, ami 80g zsír. És ez nem alacsony. Ezzel napi 500kcal mínuszban vagy.

De ketogénnél lehet kevesebb fehérje is ennél és még több zsír.

2013. aug. 19. 19:48
 8/13 anonim ***** válasza:
közben érkezett egy válasz, én a kérdezőnek írtam, nem az előttem írónak.:)
2013. aug. 19. 19:52
 9/13 A kérdező kommentje:

kicsit lassú vagyok, de nagyjából értem :)

köszi

2013. aug. 19. 20:02
 10/13 A kérdező kommentje:

"Azért mert így a szervezeted a zsírokat fogja használni energiaként. Azt használod energiaként amiből a kaloriaid nagyreszet beviszed."

Szóval ha szénhidrátból eszek többet, akkor az bekerül a glikogéntárba(azt hiszem így nevezik), és akkor onnan nyerem az energiát. De ha zsírt eszek többet, akkor az... hol raktározódik, amíg nem használom fel az edzéshez?

2013. aug. 19. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!