Ketogén diétánál mennyi legyen a zsír?
Olvastam(asszem tesztoszteronon), hogy a fehérjebitelnek 1,5×-e legyen a zsír. Pl. 200g fehérjénél 300g zsír.
Tehát ha én most 160g fehérjét eszek, akkor 240g zsír kellene? Ez durván hangzik :D
És ha ugyanannyi kalóriát viszek be(ugye zsírral most végül is a szénhidrátot váltom ki) akkor ott vagyok, ahol a part szakad, nem? Nem értem :D
Kiszámolod, hogy mennyi kalória kell neked. Ennek nagyobb része menjen zsírból. De ezt gondolom tudod, hogy 1g fehérje az 4kcal és 1g zsír az meg 9kcal.
Ha nem fogysz, akkor csökkented a zsírt. A fehérje marad magas, a ch meg napi 30 gramm alatt.
Persze :)
De még mindig nem értem, hogyha ugyanannyi kalóriát viszek be mint eddig, csak most többségéből zsírból, miért lenne fogyás? Ezért gondoltam azt, hogy akkor már értelmesebb lenne csak a szénhidrátot nagyon minimalizálni, a zsír pedig maradna ugyanúgy, vagyis a lehető legkisebb mennyiségben.
De nem annyit viszel be. Az összkalória beviteled kevesebb lesz, mint ami elég a testsúlytartásra. De úgy látom nem érted.
Pl kell nekked 2000kcal, akkor fogyáshoz legyen 1500 körül. Vagy pl 70kg, akkor neked kell kb 170g fehérje. Ez kb 700kcal. Szénhidrát az max 30g, azaz kb 100kcal. Akkor a maradék 700kcal megy zsírból, ami 80g zsír. És ez nem alacsony. Ezzel napi 500kcal mínuszban vagy.
De ketogénnél lehet kevesebb fehérje is ennél és még több zsír.
kicsit lassú vagyok, de nagyjából értem :)
köszi
"Azért mert így a szervezeted a zsírokat fogja használni energiaként. Azt használod energiaként amiből a kaloriaid nagyreszet beviszed."
Szóval ha szénhidrátból eszek többet, akkor az bekerül a glikogéntárba(azt hiszem így nevezik), és akkor onnan nyerem az energiát. De ha zsírt eszek többet, akkor az... hol raktározódik, amíg nem használom fel az edzéshez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!