Rizst emésztési gondok miatt nem tudok enni. Helyettesíthetem ezekkel a zöldségekkel?
Úgy gondoltam, hogy brokkolit, paprikát, uborkát, lilahagymát esetleg paradicsomot eszek rizs helyett. (csirkemell és tojásfehérje mellé pl.). Mennyire lenne ez gond? (szálkásítás alatt - kezdő vagyok)
Köszönöm a válaszokat!
Szálkásítás alatt még jobb is, ha zöldségeket eszel. :)
Nagyritkán viszont szabad egy kicsike durumtésztát enni. Az nem okoz neked gondot?
Az úgy érdekes, hogy uborka mehet brokkolival, de rizs nem. Gluténérzékeny vagy? Nem helyettesítik a rizst, mert az ch forrás, ez pedig vitamin és rost.
Szálkásítás alatt nem is kell nagyon rizs, de nem helyettesíti a zöldség a rizst, külön kategória.
Kezdőként nem vagyok biztos neked, hogy neked szálkásításra van szükséged, de te tudod.
Ahogy már mondták, a zöldségek elsődleges szerepe a rostok, némi vitamin és néha egy kis nedvesség biztosítása, de a legtöbbjük nem tekinthető kielégítő energiaforrásnak. Ezt máshonnan kell pótolnod, lehetőleg komplexebb ch-val és telítetlen zsírokkal, kókuszzsírral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!