Egy jó edzéstervet tudnátok mondani? [Bővebben lent]
Helló!
16 éves fiú vagyok, és szeretném a nyáron egy kicsit "kigyúrni" magamat.
Főleg karra, kicsit hasra szeretnék rádolgozni, mert a mostani kondícióm nem a legjobb, de azért bírom! :D
Szóval kellene egy olyan kb. 2 hónapos (maximum) időtartalmú "edzésterv" nekem, ami főleg karra, kis mértékben hasra erősít.
Előre is köszönöm a segítséget, a "troll" kommentektől kíméljetek, köszi!
1) Két hónap az semmi.
2) Étrend, pontosan belőve meg van már?
3) Minden izomcsoportot edz, igen lábat is.
Igazából étrend nincs meg (még).
Lábat kerékpározással napi szinten 15-45km (időmtől függ), az jó nem, vagy kevés?
SSanchez: naaaa :)
Lábra nem elég a biciklizés, azt is rendes izomcsoportként kell kezelned, külön a vádli izmait és külön a comb izmait is. Edzeni nyugodtan elkezdhetsz, lehet hogy majd annyira meg fog tetszeni, hogy 2 hónap után abba se akarod majd hagyni. Egy étrendet meg nem ártana összerakni. Napi 2 gramm fehérje kell testsúlykilogrammonként (pl. ha 70 kiló vagy, akkor 140 gramm kell), szénhidrátból pedig 5g/tskg, ha könnyen hízó vagy, akkor elég kevesebb is.
SSanchez: erre csak annyi hogy ":)"
Azt a két hónapot csak úgy írtam, hogy nyáron jobban rá akarok gyúrni.
Most is napi szinten fekvőtámaszozok (napi 60-80), meg felülés (napi kb.100).
Súlyzóznék is, csak az a baj hogy kb. 3-5kg-s súlyzók vannak csak itthon, az meg semmit nem ér (vagy igen?).
Tablettához nem nyúlnék soha... Nem magadból kell kiindulni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!