Tinédzserként egészségtelen a testépítés?
14 éves vagyok, testesebb alkat.Próbáltam súlyzóval edzeni egy kezes súlyzóval 12kg volt a hátár, két kezessel fekve 37kg. Izmosodtam, de most eljutottam oda hogy inkább szálkásítanom és izmosodnom is kellene egyszerre. De félek, ha most elkezdek komolyabban edzeni akkor az izületeim később megbánják. És még az a kérdésem lenne, hogy érdemes-e ennyi idősen valamilyen kokszhoz nyúlni (BCAA aminonsav)?
Ha valamilyen edzéstervet vagy tanácsot tudnátok adni nagyon megköszönném.
Legelőször is: A BCAA aminosav baromira nem koksz. Tudod, az aminosavakból épül fel a fehérje.
Másodszor: egyszerre szálkásítani és izmosodni naturálban nem fogsz, de emiatt igazi(!) szteroidokhoz nyúlni egyáltalán nem ajánlott!
Ne terheld túl a szervezeted, ne menj fel túl nagy súlyokra és akkor nem lesz gond.
1. Az aminosav nem kox.
2. Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).
3. 14 évesen még saját testsúlyos edzés legyen.
Pl fegyencedzés , nézz utána!
NAGYON FIGYELJ BIOLÓGIAÓRÁN!! Aminosav=kox :))
Egyébként érdemben nem tudok mit hozzáfűzni, tedd azokat amiket már leírtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!