Lesz-e fejlődés, ha nem minőségi a kaja?
Testépítéssel foglalkozom már 3 éve. Kajára nem sok pénzem van. A szüleim meg nem preferálják a csirke-rizs szabványt.
Amit tudok kajázni:
- Szalámis-zsömle zöldséggel (csirkemellszalámi -.-")
- Ebédre általában mindig valami húsféle van, szóval talán az az egyetlen normális étkezés a nap folyamán.
- Edzés után szalámis-zsömle kakaóval, vagy nagy ritkán tükörtojás virslivel.
Szerintem ez az oka, hogy az elmúlt fél évben jóformán sehová nem fejlődök. Gyúrás után tej? Olvastam Bunny-t, gondolom, ha meglátná ezt az "étrendet" kinevetne - jogosan. Szerintetek ezen étkezés mellé érdemes-e edzés utánra tejsavót+vitargót vásárolnom, vagy tök felesleges?
A kaján nem tudok változtatni, mert sajnos nem rajtam múlik. Ha véletlenül egy héten egyszer tojást főzök, máris ferde szemmel néznek rám.
Wash: nem arról van szó, hogy én mit ehetek: ilyen nincs. Arról van szó, hogy szalámi vagy virsli a menü fehér kenyérrel. Ehhez "tolhatok" még vajat, majonézt, zöldséget. Az ebéd az kb. normális. De a többi étkezést nem lehet lefedni hússal vagy tojással. Tök mindegy, hogy én mit mondok. Zöldség az van, de az csak rostforrás, ugyebár.
Utolsó: én nem nyafogok, hogy minek milyen íze van, az, hogy az én gyomrom mit be nem vesz, meg hogy mennyire tolerálok mindent, az haveri körben nagyon nagy poén szokott lenni, mert én tényleg összeehetek mindent, bármilyen minőségű kaját; semmi bajom nem lesz tőle :D
Oké veszek zabpelyhet, de az csak szénhidrát. Fehérjét azt meg csak proteinből tudom fedezni, és ha edzés után tolnám, akkor csak jobb lenne a gyors felszívódású tejsavó, mint mondjuk egy szója-tejsavó-kazein kombinációjú protein.
Fene tudja, én sosem foglalkoztam ilyenekkel, hogy a tejsavó 13,5%-al jobban szívódik fel, mint a tojás+szójafehérje.
Ez olyan szintű kicsinyesség, aminek egy hobbiszinten nincs értelme, mert a megspórolt pénzből vehetsz csirkét meg vitamint, ízületvédőt amivel lehet jobban jársz, mint hogy a gyors és a normál(a tojásfehérje a 100-as érték, ahhoz képest a tejsavó valahol 120-130 körül van, asszem tesztoszteron.hu-n olvastam) felszívódáson töröd a fejed.
De nem is vagyok versenyző testépítő, én az egészség része miatt csinálom.
Megmondom neked a frankót, de ezért itt keresztre fognak feszíteni:
Genetikádtól is függ, de egyébként meg szinte mindegy hogy miből viszed be a makrókat. Ha a makrók megvannak, és a kalóriatöbblet is, akkor gyarapodni fogsz. Lehet nem annyira, vagy kicsit zsírosan vagy akármi. Az viszont nem lehet hogy ne fejlődj. Akkor nem eszel eleget, vagy rosszak az arányok (fehérje - szh - zsír). Ez pont és kész.
Nyilván azért írtam hogy SZINTE mindegy hogy miből viszed be, mert pl szh- szükségleted nem érdemes úgy behozd hogy napi 2 evőkanál cukrot betolsz. Vagy hasonló majomságok. Zsírból is nyilván a telítetlen lenne az optimális, és nem amíg a csövön kifér sertészsír.
Tej... Bunny hülyesége. Annyiban igaza van, hogy nem "optimális" táplálék. Avagy rossz az összetétele.
Sokan fikázzák mert hogy "nem tudja az emberi gyomor megemészteni" meg akármicsodák. Ez meg olyan hogy olvastam ezt alátámasztó, és cáfoló kutatásokat is.
Én ezektől a baromságoktól akadok ki, és tudnék bunny szintű sziporkázó fikaparádét rendezni (csak akkor én egy bunkó sggfej lennék, és engem nem istenítenének a semmiért), hogy megmondják hogy csak ez, vagy csak az a jó. És ezzel nem az a gond, hogy meg van mondva hogy ez az optimális, és egészséges, hanem az hogy CSAK EZT TE KIS K....ÖG KÜLÖNBEN EGY DARAB SZR VAGY.
Ez ilyen elborult agyú testépítő baromság.
Nah tldr: törekedj a nyilvánvalóan egészséges, és optimális táplálkozásra, de ugyanúgy beleszámíthatod a makróidba, és ugyanúgy edd meg ami épp a rendelkezésedre áll. ÉS (!) figyeld a tested reakcióit, és igazítsd hozzá a kaját. Ennyi a lényeg semmi más. Nem a csirkemellrizzselésbrokkolival napi 4x, este meg soványtúró levegővel.
Túl dogmaszerűen kezeli mindenki ezt az egészet, és teljesen feleslegesen.
Jöhetnek a lepontozások, és a habzó szájú pistik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!