Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lesz-e fejlődés, ha nem...

Lesz-e fejlődés, ha nem minőségi a kaja?

Figyelt kérdés

Testépítéssel foglalkozom már 3 éve. Kajára nem sok pénzem van. A szüleim meg nem preferálják a csirke-rizs szabványt.

Amit tudok kajázni:

- Szalámis-zsömle zöldséggel (csirkemellszalámi -.-")

- Ebédre általában mindig valami húsféle van, szóval talán az az egyetlen normális étkezés a nap folyamán.

- Edzés után szalámis-zsömle kakaóval, vagy nagy ritkán tükörtojás virslivel.

Szerintem ez az oka, hogy az elmúlt fél évben jóformán sehová nem fejlődök. Gyúrás után tej? Olvastam Bunny-t, gondolom, ha meglátná ezt az "étrendet" kinevetne - jogosan. Szerintetek ezen étkezés mellé érdemes-e edzés utánra tejsavót+vitargót vásárolnom, vagy tök felesleges?

A kaján nem tudok változtatni, mert sajnos nem rajtam múlik. Ha véletlenül egy héten egyszer tojást főzök, máris ferde szemmel néznek rám.

2012. okt. 20. 17:00
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Wash: nem arról van szó, hogy én mit ehetek: ilyen nincs. Arról van szó, hogy szalámi vagy virsli a menü fehér kenyérrel. Ehhez "tolhatok" még vajat, majonézt, zöldséget. Az ebéd az kb. normális. De a többi étkezést nem lehet lefedni hússal vagy tojással. Tök mindegy, hogy én mit mondok. Zöldség az van, de az csak rostforrás, ugyebár.

Utolsó: én nem nyafogok, hogy minek milyen íze van, az, hogy az én gyomrom mit be nem vesz, meg hogy mennyire tolerálok mindent, az haveri körben nagyon nagy poén szokott lenni, mert én tényleg összeehetek mindent, bármilyen minőségű kaját; semmi bajom nem lesz tőle :D

Oké veszek zabpelyhet, de az csak szénhidrát. Fehérjét azt meg csak proteinből tudom fedezni, és ha edzés után tolnám, akkor csak jobb lenne a gyors felszívódású tejsavó, mint mondjuk egy szója-tejsavó-kazein kombinációjú protein.

2012. okt. 20. 18:48
 12/21 SSanchez ***** válasza:
Reggeli zabhoz is mehet majd egy kis fehérje. Edzés után pedig ahogy írtad a tejsavó + gyors ch (dextróz, vitargo, super carb fast stb) mindenképpen. Zöldség rostforrás igen, de van benne ch is. Ráadásul segít abban, hogy ne savasodj be.
2012. okt. 20. 18:57
 13/21 SSanchez ***** válasza:
De ha a body builderen olvasgatsz az étrendnél, vannak olyan tápanyag táblázatok, nos abba abba rengeteg étel van, mellette megjelölik, melyik alkalmas testépítésre, vagyis tömegnövelő étrendbe melyik hasznos, válogathatsz:) Akár gyümölcsök közül is.
2012. okt. 20. 19:17
 14/21 Éndzsöl ***** válasza:
100%
Tehát akkor szénhidrát pipa, kérdés a fehérje. Leírod majd, hogy hány kiló vagy? :) Azért számoljunk picit. Tudom, hogy gyakorlatilag mindenki ellenzi, talán joggal, talán nem, de én a te esetedben bevenném az étrendedbe a tejet. Fél liter- kb 15 g fehérje. Napi egy turmix, legyen mondjuk 25 g. Tegyük fel megeszel a nap folyamán 6-7 szelet kenyeret, az olyan 200 g durván (jó, persze függ a kenyértől is, de most becslünk) amiben kb. 20 g fehérje van. Napi egy ebéd, tegyük fel, hogy kerül bele 150 g hús. Nem tudjuk milyen a hús, de legyen mondjuk 20 g protein/100 g, az viszonylag átlag. Ez akkor 30 g, és ha eszel hozzá valamiféle köretet, zöldséget, bármit, tegyük fel, hogy abban is van még vagy 5 g fehérje. Most vagyunk 75 grammnál. Csapjunk hozzá 200 g szalámit jobb híjján, aminek én megszavazok jóindulattal egy 30 g fehérjét. Legyünk őszinték szarul állunk. 105 g, pedig igyekeztünk. Muszáj lenne valahogy kiegészíteni még ezt (kivéve, ha kemény 50 kg-ot nyomsz). Vehetnél túrót, hátha azt tolerálják, este proteinnel mehetne. Ha van pénzed mehet napi két adag shake, az is valami. Ha tudsz, vegyél húst, és készítsd el magadnak. Szar ezt mondani, de ha rossz szemmel néznek rád, hát csináld titokban. (bár elég komikus titokban kajálni...) Kérj meg egy havert, barátnőt, hogy had főzz náluk némi csirkét magadnak heti kétszer, és had tárold náluk. Hátha van valami gyúrós haverod, aki átérzi a helyzetet...
2012. okt. 21. 00:02
 15/21 anonim ***** válasza:
51%
Jókat írsz Éndzsöl, de én és még rengeteg testépítő nemigen számolja a növényi kajákból a fehérjéket, ugyanis azokból nem sok izom lesz, mivel nem teljes az aminosav-összetételük. Tehát kenyérből és zöldségből kár számolni, max veheted felének. Állati eredetűből legyen meg a mennyiség, a többi csak extra.:)
2012. okt. 21. 07:07
 16/21 anonim ***** válasza:

Fene tudja, én sosem foglalkoztam ilyenekkel, hogy a tejsavó 13,5%-al jobban szívódik fel, mint a tojás+szójafehérje.

Ez olyan szintű kicsinyesség, aminek egy hobbiszinten nincs értelme, mert a megspórolt pénzből vehetsz csirkét meg vitamint, ízületvédőt amivel lehet jobban jársz, mint hogy a gyors és a normál(a tojásfehérje a 100-as érték, ahhoz képest a tejsavó valahol 120-130 körül van, asszem tesztoszteron.hu-n olvastam) felszívódáson töröd a fejed.

De nem is vagyok versenyző testépítő, én az egészség része miatt csinálom.

2012. okt. 21. 11:23
 17/21 A kérdező kommentje:
Nos, Éndzsöl, ez meggyőző volt. 75 kilogramm vagyok egyébként. Köszi, hogy így, még az este folyamán, volt időd számolgatni az én "étrendem" fehérjetartalmát. Megpróbálom még kiegészíteni ezt az egészet így egy kis túróval, bár még úgy sem leszek köszönőviszonyban sem a 2 gramm/testsúlykilogramm fehérjével :) A shake kilőve, nem igazán van pénzem, elég lesz a tejsavót megvenni.
2012. okt. 21. 16:27
 18/21 SSanchez ***** válasza:
Akkor más nem, mint szőlőcukor mehetne a shake-be 1 kg 690 forint.
2012. okt. 21. 16:44
 19/21 anonim ***** válasza:
Régi kérdés, jelenleg én is hasonló helyzetben vagyok. Sok hasznos dolgot olvastam, remélem hasznomra lesz. Majd megírom egyszer ide, hogy hogyan lehet fejlődni étrend nélkül. Jelenleg 30 kilóval nyomogatok fekve. 3 hete járok edzeni. Meglátjuk mi lesz. :)
2015. szept. 26. 23:29
 20/21 anonim ***** válasza:

Megmondom neked a frankót, de ezért itt keresztre fognak feszíteni:

Genetikádtól is függ, de egyébként meg szinte mindegy hogy miből viszed be a makrókat. Ha a makrók megvannak, és a kalóriatöbblet is, akkor gyarapodni fogsz. Lehet nem annyira, vagy kicsit zsírosan vagy akármi. Az viszont nem lehet hogy ne fejlődj. Akkor nem eszel eleget, vagy rosszak az arányok (fehérje - szh - zsír). Ez pont és kész.

Nyilván azért írtam hogy SZINTE mindegy hogy miből viszed be, mert pl szh- szükségleted nem érdemes úgy behozd hogy napi 2 evőkanál cukrot betolsz. Vagy hasonló majomságok. Zsírból is nyilván a telítetlen lenne az optimális, és nem amíg a csövön kifér sertészsír.

Tej... Bunny hülyesége. Annyiban igaza van, hogy nem "optimális" táplálék. Avagy rossz az összetétele.

Sokan fikázzák mert hogy "nem tudja az emberi gyomor megemészteni" meg akármicsodák. Ez meg olyan hogy olvastam ezt alátámasztó, és cáfoló kutatásokat is.

Én ezektől a baromságoktól akadok ki, és tudnék bunny szintű sziporkázó fikaparádét rendezni (csak akkor én egy bunkó sggfej lennék, és engem nem istenítenének a semmiért), hogy megmondják hogy csak ez, vagy csak az a jó. És ezzel nem az a gond, hogy meg van mondva hogy ez az optimális, és egészséges, hanem az hogy CSAK EZT TE KIS K....ÖG KÜLÖNBEN EGY DARAB SZR VAGY.

Ez ilyen elborult agyú testépítő baromság.

Nah tldr: törekedj a nyilvánvalóan egészséges, és optimális táplálkozásra, de ugyanúgy beleszámíthatod a makróidba, és ugyanúgy edd meg ami épp a rendelkezésedre áll. ÉS (!) figyeld a tested reakcióit, és igazítsd hozzá a kaját. Ennyi a lényeg semmi más. Nem a csirkemellrizzselésbrokkolival napi 4x, este meg soványtúró levegővel.

Túl dogmaszerűen kezeli mindenki ezt az egészet, és teljesen feleslegesen.

Jöhetnek a lepontozások, és a habzó szájú pistik.

2015. szept. 27. 02:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!